lördag 8 maj 2010

"Bakluckeloppis"

..På en lördag kan man gärna göra loppisbesök.  Det var precis vad jag och en av mina grannar gjorde idag. Vi for till Högboda där det skulle vara ett bakluckeloppis!!.. Solen sken, men det var svinkallt och blåste så håret gjorde revolt. Vi  kom dit vid öppningsdax och det gjorde alla andra oxå!.   Hade inte den STORA plånboken med, en stategi från min sida :) ..tänkte som så, att blir det inte överfullt i bilen hem...Dagens  första fynd  blev den här mojängen...
..och vad i jösse namn är detta då???
...Men det ser ni väl..en alldeles precis lagomt stor julgransfot ..till min lilla gran :)


 Fast först såg inte jag vad det var  heller..tills jag lyfte upp den och benen ramlade ut åt alla håll.. förstod jag att DÄR är min fot som jag letat efter... Den kommer bli kanonbra till julmarknaderna som jag nu i två jular undrat över, vad minigranen ska stå stadigt i... Funderar lite om jag ska måla den svart..materialet i "foten" är järn ...  Vad tycker ni, ska jag svartmåla eller??? Den är bara 13 cm hög.....


Nu är det "bekymret" ur världen.....Gäller bara att jag vet var jag lägger den någonstans, tills det är dags..

..Fynd nr 2 är den här kaffeburken..föll som en fura för den..den skulle jag ha!..25 kr..prutade.....jo, det gjorde jag..PÅ ALLA sakena jag köpte :)   " foten" 30 kr och en pryl på köpet....

Den här kaffeburken var gammal och det syntes..nu har jag lagt ett "filter" på den här bilden så den ser ännu äldre ut..


Men  här syns mer den naturliga patinan....Undrar bara vilken färg det varit på den från början..för vänder man burken  så är den svagt röd på baksidan och fram svagt lila??...

Vid en av bakluckorna så sa en loppisförsäljerska att..Precis en sån burk hade hon hemma som alltid hade varit en kaffeburk för henne... sen 50 talet..Hon hade sett i en av Emil i Lönnebergafilmerna, en likadan och som stod i Emils kök :)
Nu kommer nog inte jag att ha kaffe i min, fast det t.o.m står kaffe på locket.. den är lite för rostig tyvärr innuti...Mina andra fynd ..spar jag lite på ...återkommer  om det..

Efter den loppisrundan så frös vi in i bilen och for hem..nöjda  och väldigt kalla....
♥..Pia

7 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh Pia vilka fina saker du köpte, den där lilla julgrans foten var ju sååå söt, jag tycker inte du ska måla den..den är ju jättefin sådär !!
Ha det gott
Kraaam Anette

Gårdsromantik sa...

Vilka härliga fynd

De där foten var väl för kul :-)

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Inspiration i vitt sa...

Hej Pia, du hittar att mysiga saker du, så söt den lilla foten var och den gamla burken oxå. Kram på dig/Ingela.

Kamomilla sa...

Fina bakluckefynd! Tycker du bra kan måla drren, det är ju bara att måla om sen om du ångrar dig :)

Kamomilla sa...

Tryckfelsnisse var i farten och inte skrev jag särskilt tydligt heller, men bra om du förstod vad jag menade... :D

Anki sa...

Jädrar vilken söt en, vilken tur du har då!
Bakluckeloppis...hmm det kan man ju tolka som man vill kanske?!...Det var bakluckeloppis här för ett tag sen, glada i hågen stormade vi...för att upptäcka att det var gamla farbröder som sålde hemmagjorda klockor och fågelholkar??! Japp, era bakluckeloppisar verkar helt klart bättre!
Mm, luckorna gick som smör...nu är det slut! Så då kan jag ju tillbringa sommaren med att hitta nya, jag kan bara inte gå förbi dom, hihi!

Ha det gott vännen!
Kramis!

Fröken Fräken sa...

Backluckeloppis lät härligt det. Vad gör det att vädret inte är med en då, när man kan fynda. Känner igen mig i det där med att köpa saker utanför säsongen, och sedan lyckas hitta det igen när det är dags att använda det..