måndag 5 april 2010

Påskslut...salut...

..kan man väl säga att det är idag. Annandagen bjöd på blandat väder..lite blåsigt....snö.. och så kom solen till slut :) Tycker att hela påskhelgen har varit toppen...Alla nära & kära har jag fått rå om i olika omgångar. Lyckan  av att få göra det gör mej så glad... att se  min far som bli friskare och friskare..visserligen sakta men säkert, ja det är bara såååå  himla gôtt... :) 


Med god mat och en del godis..efterrätter & fikabröd.. inte kan jag klaga .... möjligtvis att det blev lite väl mycket av det söta..men det fixar man lätt när vardagen kommer !! med cykel och promenader....


Solen har smält bort nästan all snö..vilket  iallafall jag har väntat på nu en tid. Så nu kan jag ta fram cykeln.. OCH det gjorde jag igår.. vilken vårkänsla..ett vårtecken för mej som inte vågar cykla när det är isiga gator.

Jag har planterade några blommor strax före påsk, ute..inga mängder än men det kommer mer och mer ju varmare det blir..De allra första vårblommorna är så söta och väldigt roligt att få plantera ut.. Man känner att det närmar sej varmare tider då.

För några dagar sedan så vände vi blad i almanackan igen till... APRIL..För nästan ett år sedan, närmare exakt,  6 april,  plockade jag massor av tussilago....det är något som jag kikar efter nu på hundpromenaderna... Det dyker väl snart upp dessa små minisolar.

Min lilla soffa , nu har den kommit fram helt och hållet ur snön:)..även skräpet runt omkring. Massor av ruttna rönnbär som fåglarna tappat när de suttit i rönnen under vinter och käkat...Men  en regnskur eller två kommer att skölja bort det!!

Veckans vårtecken  tycker jag kan få bli ..
*April.
*Cykeltur.
*Påsk.
*Vårblommor utplanterade.
*Vinterjackan dumpad för vårjackan.
*Vattenpölar istället för snöhögar.
*Äppelträden klippta..hos grannarna.
*Vinterdäcken av..sommardäcken på.
♥..Pia


2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vad skönt att far din mår bättre!!
god mat och lediga dagar, det kan ju inte bli bättre? :)

Pillargontanten sa...

Ja, jag tror bestämt att den är här! Våren alltså!