lördag 13 mars 2010

Nu äntligen har …..

….har det lossnat ..tror jag :)   En solig lördagsförmiddag i mars ..det är lika med vårkänslor .  För att få lite nya motiv när jag är ute  och “fotograferar” så valde jag att ta bilen  idag. Åkte visserligen inte så långt..bara till  vår stadsparken.

**

Vi, dvs Selma och ja… parkerade bilen  och spatserade iväg..Vi var inte ensamma  precis..för i ett sånt vårväder  kan man ju bara inte vara inne… Stadparken ligger vid sidan av centrum och har lite olika promenadstråk att välja på, vi valde att gå runt Sågudden , som är ett gammalt  anrikt friluftsmuseum

**
 När jag gick  där och tog mina bilder , så var det som om jag såg allt på ett nytt sätt....Inte vet jag om det beror på att jag “ser “ det genom en kameralins ..eller om jag börjar bli gammal ??  Stället har  ett 20 tal gamla byggnader,  bl.a en väderkvarn. Som jag inte sett förut..jo visst har jag sett den, men inte tänkt på vad det är :) ..Kärlekskupan som ligger strax bredvid,   är en söt gammal paviljong.. namnet säger väl vad det används som…med utsikt över vattnet och allt :)
**

Efter den lilla  promenaden runt i strövområdet och tagit bilder som en tok :)..på alla  gamla byggnader..och  kryddträdgårdar!! mest snö över visserligen .

**

Så kom vi tillbaka till bilen och jag  fick ett plötsligt loppissug..ja ni vet hur det känns va ??  Satt i bilen en liten stund och funderade på VAR  det fanns något loppis öppet..Jag hade ju Selma med så det var inte att tänka på någon stor loppisrunda.

**

 Men visst det var ju lördag och då brukar ett litet källarloppis inne i stan ha öppet..yes….dit for vi och parkerade  strax bredvid. Ett par små miniskidor hade jag tänkt mej..men det fanns inga. Jag fann däremot en liten trälåda utan lock..gjorde inget ....I den kan jag plantera lite vårblommor.  Söt, sliten och redan patinerad..perfekt för ändamålet :)

**

 Några små saker till blev det och bara några spänn för alltihop.  Ett lakan gammalt förstås med vacker spets,  samt ett litet  zink dlmått..har inga förut!!!  Ehhh, jo då flera stycken :)

**
Hm..skidor var det jag skulle ha..får ta en sväng till  och se om Erikshjälpen har något spännnade. Där har jag inte varit förut,  så en liten titt där resulterade i ..en gammal sliten pall och några små påskägg..OCH när jag kom hem så kom även  pysselandan igång. 

**

Nu ligger det några små vita ägghalvor på köksbordet med LINNETYGER pålimmade, samt lite annat smått & gott:)……… får se OM jag lyckas få till det som jag tänkt.. återstår att se i morgon och bildbevis  kommer då oxå!!
**
Ha en riktigt skön lördagskväll med tv , go mat  och kanske lite godis :) Jag ser kanske lite på tv , fast tror att en bloggrunda passar bättre. Har varit lite si & så med det på sistone...
♥..Pia
Ps....om någon undrar vad som första bilden visar..i ena hörnet??..En  Selma förstås ..på rygg   för där var nämligen en fågellort på snön!! ds.

3 kommentarer:

Geta sa...

Ja vilken härlig dag det har varit! Fina bilder du har tagit. Men... är det bara jag som har svårt att läsa din nya text?? Den är ju jättefin men.. Det var bara en liten undran om det är mina ögon som inte är som de ska.
Ha en trevlig lördagkväll!
Kram.

Country Antiques sa...

Hej Pia!

Åh vilken härlig dag ni verkar ha haft, och så alla loppisar sen...underbart! Väldigt fina bilder du tagit också.=)

Jag måste bara passa på att tipsa dig om en liten loppis/retro butik som öppnat i Arvika. Den heter just "Retro" och ligger i källaren på gamla Magnussons, där som det är begravningsbyrå nu, tror jag.
Det är ett litet ställe, men många fina saker.

Kramar, Matilda♥

Lena sa...

Vilka fina layouter du har gjort. Det har jag aldrig provat på. Kanske inte så svårt?