måndag 15 mars 2010

Magnolian...

Vårtecken & måndag  här på bloggen igen. Solen börjar gå upp över trädtopparna och det är ett härligt ljus ute. Så långt skrev jag i morse ...sen gick jag till jobbet:) Nu är det snart kväll och jag fortsätter skriva där jag slutade... 


En dag  förra veckan på mitt jobb, fick jag syn på en liten "gren" som stack upp lite ur snön?? Blev stående och glodde på denna gren som  det vara en massa blad på. Snön var rejält djup just där i hörnet av det stora huset. Solen värmde rejält upp där också. Med andra ord en skön plats för en Magnoliabuske?  Som  det visade sej att bladhögen var.


Jag vet väldigt lite om just Magnolian, bara i stort sett att den är väldigt vacker och doftar underbart. Eftersom vår förskola är bara ett år så fick vi förra sommaren en massa växter planterade. Bl.a Magnolian.


Varför det planterades en Magnolia på vår gård undrade jag över. Har alltid tror att det var en buske / ett träd som inte växte särskilt bra i vår zon..Tydligen hade jag fel där. Nu tittar jag varje dag när jag går till jobbet och hem, hur vår lilla Magnolia klarar sej OCH  framför allt hur mycket den växer ... trots all snö och kyla!Bilder tog jag allså förra veckan med min "gamla kamera". Skyndade mej att ta bilder till vårtecken måndagen, var så säker på att nästa dag skulle plantan vara helt förfrusen..Men icke. Det kommer mera och mera små grenar upp ur snön:)

Så till min lilla soffa i trädgården då..ser ni..snart helt bar..och  inger förhoppning om en vår som snart gör det möjligt att  jag får  sitta där med min kaffekopp. Det är inte långt borta. Ska bara bli helt bart på marken också.... Bilderna är förstorningsbara  ...klicka  för att se på Magnolian och soffan....
♥...Pia

12 kommentarer:

Carina sa...

Vackert!
Våren är på väg...det måste den vara!
Ha en underbar vecka.
Kramen.

Kamomilla sa...

Vilken kämpe!

Home No.1 sa...

Ja nu njuter vi i fulla drag av våren!!! Kram Annica.

Hanne sa...

Våren er en herlig årstid! Fint å se at snøen smelter:)
Klem Hanne

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

hi there people. I'm really into shoes and I had been searching for the sake of that exact model. The prices for the boots are all over 250 bucks everwhere. But finally I base this location selling them for the benefit of half price. I absolutely like these [url=http://www.shoesempire.com]gucci sneakers[/url]. I will absolutely purchase these. what can you say about it?

lisbeth sa...

det finns att hôpp om vårn, det enda vårtecknet jag kan se på vår gata är en stooor spricka i asfalten, men t.o.m den är välkommen, bara det inte mullrar till och jordens innandöme väller upp..hi hi
kram Lisbeth

Min Skattkammare sa...

Hej Pia!
Vad roligt att få en påhälsning från dig! :o)
Så spännande det ska bli att följa din Magnolia........to be continued.....
;o)
Kram Kicki

Monica sa...

Hej!
Om du inte vet hur en magnolia ser ut, så tycker jag (som är mamma till Viveka på Humlebacken), att du ska titta på när studentsångarna i Lund sjunger in våren (1:a maj c:a kl 18?).
I Lundagård finns Sveriges två äldsta magnolior, som nu är ung. 110 år gamla och helt underbara!
Vårhälsningar, Monica

Anki sa...

Låter som du har fullt upp vännen! Men vårtecken hittar du *ler*, det innebär väl iaf att det finns hopp!? När jag hundvaktade hos dottern i tisdags såg jag att snödropparna och krokusen kommit fram vid deras husvägg...jippiee...härligt!
Idag regnar det så man kan ju hoppas att det tar rejält på snön, å tänk när vi kan sitta ute med en kopp!

Ha det gott!
Kram kram!

Anonym sa...

Genial brief and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.