lördag 12 december 2009

Har jag tagit julledigt??...

..Undrar kusin Annika ??....Åååå näj da..inte heller..har bare lite bråttom..ska hinna göra allt som julmarknaderna tog tiden ifrån.. Nu var det bara roligt och inte något att klaga över...men hur det nu är så kommer verkligheten ikapp ändå.. Just för tillfället så är minstingen i barnbarnsgänget hos mej och har så varit sen igår kväll..ska bara äta lite lunch nu och sedan ska han " levereras " tillbaka..:)
...Vet ni vad en bimm är för något??..Just precis .. en bil ..lille Alex pratar inte precis klockrent än..men att han pratar ändå, det kan jag skiva under på..hela tiden.....Jag tog dessa bilder vid datorn ..hade tänkt kolla lite mail och så vidare..Alex hade ALLA sina bimmer med ..och körde in dem i de där facken som finns på skrivbordet, där man ska ha papper osv....sånt som hör till ett kontor !!..Nu blev det istället ett garage...och alla papper med tillbehör i en hög på golvet!!.
Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag skulle göra något roligt i onsdags??..Det gjorde jag också..Jag blev hembjuden till den "gamla" vänninan E. som jag OXÅ skrev om i några inlägg ( I lördags OCH söndags )..Hade en supertrevlig kväll och fick en rundvandring på köpet i deras vackra hem ..ett gammalt hus från 1903 ..Men som det alltid är när man kommer in i ett hus man inte varit i förut så slår det åtminstonde till mej med en kraft ..för att det är en sån otrolig upplevelse..... nya hus i all ära, men för mej så är det helt enkelt så att gamla hus som på något vis renoverats med varsam hand är ändå något speciellt.. och sen står de där som de gjort i många årtionde.. och " berättar " sin historia...en häftig & mäktig känsla ..:)
**
Huset på 200 kvm gav mej så många intryck och när husets ägare oxå berättade för mej vad som en gång i tiden hade haft för ägare..älskar när jag får höra om sånt:) Nu kan jag inte visa och förmedla något av allt detta tyvärr..kanske...kanske en annan gång..för det var en histora som heter duga..många små roligheter i det huset..Kryp in och Carl Larssons hyllan !!
Fotograferade gjorde jag..men vet inte vad jag ska skylla på denna gången :)..för ivrig kanske ..hann inte se HUR jag tog bilden..så därför visar jag bara en endaste liten detalj..en detalj som nästan ..säger nästan, gjorde mej lite avis:).. De hade det där 1700tals slagbordet från Ikea..och för säkerhets skull så hade de TVÅ stycken för rummet var stort och när det inte var dukat till många så var åtmistonde EN klaff nedvikt!!
**
Ja det var en kväll som jag sparar i ♥.. :) Och hoppas på mer sånt...
**
Nu började jag skriva detta vid lunch..men lille killen ville inte att mommo..skulle fortsätta vid datorn..så det blev avslutat nu på kvällen..men sånt händer lite då & då...
**
Sk se om jag kan ta en liten bloggrunda nu ..för det var längesen..har nog "missat" mycket vid detta laget..får snabb skumma igenom..
**
Ha det så hjärtligt gôtt och glöm inte att snart..snart kommer lucia..och en fika med lucia det vill jag ha..undras om det kommer någon till mej:)..
♥...PIA

8 kommentarer:

Hanne sa...

Hei Pia!

Jeg er innom for å ønske deg en fortsatt god helg! Posen du lagde til meg er nå fylt med deilige klementiner!

Klem Hanne

Kamomilla sa...

Trevlig tredje advent! :)
Kamomilla

Pillargontanten sa...

Ja, det var väl för väl, att vi fick ett livstecken från dig :O)
Supermysigt med barnbarna förstår jag :O)

hemtrevnad marie sa...

Å, det var allt en liten sötis du hade där!!
Härligt att träffa vänner med fina gamla hus....sådant gömmar man i hjärtat länge:)
kraam

Birgitta sa...

Vill önska dej en skön luciasöndag och 3-e advent. Tiden bara försvinner iväg och inget får jag gjort för den där dumma ryggens skull.
Kramisar Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en liten söt en, och så bra skrivbord du har Pia. Perfekt för bimmar. Hoppas nu det dyker upp en Lucia också, här har inte synts till någon. Ser att du hälsat på i ett vackert hem, jättefint slagbord.
Ha en fin söndag
Lussekram
AnnaMaria

Annika sa...

Santa Lucia ljusklara hägring sprid i din vinternatt glans av din fägring........... ja nô litta lucia va dä itte..... en får ta dä en får...:)

Jaha då gissade jag ju helt fel....:) trodde du skulle på ett helt annat ställe....:) bimmar finns det ju gott om o fint garage ska de ha.... självklart att momma ska flytta undan sina papper då.... hoppas det kommer nån liiiten lucia te dig... här blir dä körka på månda môran... Kram Annika

Bim HD sa...

Härligt - verkar inte som om du har 145mil till ngn? ;)
Och jag brukar vara inne här ibland så du kanske känner igen det - därför? Eller av annan orsak? Jag imponeras av allt du gör - så... ;)
Må så grankott...
ngn som nästan är en bil då - om man går efter nickname??? ;)