tisdag 24 november 2009

Julmarknad...adventsfunderingar...ont & herr Iprens kusin..

En salig samling i rubriken..precis som det var på julmarknaden...en intensiv helg..Jag hade en rolig och givande helg..lördagen bjöd på sol & varmt väder..vi var visserligen inomhus, men det var nog nästan varmare ute än där inne i det gamla pappersbruket som vi befann oss i. Men vi pratade oss ganska varma..och försäljningen gjorde sitt till oxå :) Det var vår andra julmarknad där..liiiite rutin hade vi nog fått tror jag:)..Här syns kakberget...skorpor och småkakor i ena hörnet. Vi hade bakat skorpor med SAFFRAN och med PEPPARKAKSSMAK..saffransskorporna tog slut..vi bakade en liten omgång till på lördagskvällen..ganska bra rutin på skorpbakning vid detta laget..det nästan sköter sej själv numera:) kunde nog ha sålt många många påsar till!!
I andra hörnet en del av vår försäljning..som gick över förväntan bra...så roligt och så häftigt på samma gång..alltså..tänk att " någon" vill KÖPA pysslet man sitter och knåpar med..vilken känsla OCH vilken respons vi fått.. OCH vilka människor man möter så där över "disk"..En del av allt det roliga är att man träffar så många olika OCH trevliga människor..Emellan "hörnen" så fanns det mesta i pysselväg..Lenas vackra väggljusstakar...Agnetas söta små sydda påsar i rutigt och randigt tyg..Kort..askar..lite ståltrådsarbeten...ljusfat av gamla kaffefat...osv..osv...en och annan lertag sålde jag eller faktiskt många..med olika texter på..samt adventssiffrorna..god jul..hjärtan m.m....
Våra "grannar" där inne i pappersbruket hade mycket roligt och vackert med sej..Här syns lite av Maritas & Kajsas julsaker..de hade massor av julgrupper med blommor och färdiga adventsljusgrupper..så vackra..men jag hann aldrig med ..det sa swich och swich..så var allt deras berg av saker slut!!
Som de här kuddarna..fanns vita..bruna och oblekt linnetyg med olika julmotiv på..ljuspåsar i vitt linne osv.... ville jag ha:)...får sy en själv då ...Kajsa..om du inte syr en åt mej nu efteråt förstås:)
En annan av grannarna (kommer inte i håg namnet).. hade en massa vassa saker..ljuskronor..stjärnor..ljusstakar...osv..AV gammalt återvunnen taggtråd som hon varit ute i skogen och plockat upp..rena rama miljöåtervinningen det:)..bra för alla våra djur i skogen eller hur.... Nu sa hon att blir inte detta sålt så..äsch..stôpper väl innet i laaa igen..(läs på svenska: lägger in taggrådsskapelserna i ladan igen :) Hon var från Magnskog.. Nu blev blixten på kameran som vanligt...inge vidare..det blev lite väl ljust ... ...men som sagt allt har sin ände...så ock denna helgen..jag är en sån där värkgumma..får ont i leder med mera.. som slår till lite då & då..NU slog det till mitt i julmarknaden..ena foten blev en enda värkande klump.. Något som jag inte tycker är särskilt kul..men inte kan göra något åt..bara stoppa i mej en massa värktabletter..därav kusinen till iprenmannen :) Nu blev det en ofrivillig hemmadag från jobbet..lite skämsigt pinsamt att ringa klockan halv sju en måndagsmorgon efter en helg på julmarknad OCH säga till arbetskamraterna..lite...lågt sagt så där..jag kan inte komma idag..ont i foten...usch..
...så med fot i högläge efter rådgivning från previa ..som vi sjukanmäler oss till..så blev det lite småpyssel..orkar inte läsa ..eller se på tvn hela tiden..ett par små t- askar blidde det...
Sen funderade jag igår på HUR ska adventsljusstaken se ut i år??? provade lite olika tagsvarianter..förra året hade jag tags av skiffer..som jag skrev siffror på med krita...men ..
....i år tror jag det får bli mina egna hemmagjorda tags av LERA.. med stämplade siffror på...
♥...Pia...som får sitta med foten i väääre igen..får bli ett besök på värkstan i môra....och som har lärt sej något nytt idag..ni vet väl att man igenomsnitt lär sej tre..(3) saker per dag!!..för min del var det att..när jag rådfrågade en sjuksköterska på vår vårdcentral idag ..som sa när jag funderade ..varför inte dikoflenaken hjälper när jag äter tre tabletter varje dag och så gjort i flera år..på foten min..Jo sa hon..det är för att när nya inflammationer tillkommer så tar det flera dagar INNAN tabletterna hjälper..OCH jag som trodde att om man redan åt de där så fanns nu så att säga redan det antiflammationshämmande medlet redan i kroppen..men så var det inte!!.

12 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken härlig julmarknad det såg ut att vara! Och så mycket grejer..
Ja, det är en härlig känsla när någon vill köpa ens eget pyssel...
Kram
Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket bord ni hade, så snyggt Pia. Ni är mer än proffs på detta nu. Att du tänkte på och ha vit duk, det ser så inbjudande ut vid erat bord. Och en extra eloge till tjejen som plockat upp taggtråd och gjort ljuskronor. Sånt gillar jag! Illa med foten din, det var nog för kallt där du stod. Hoppas dina piller hjälper nu.
Ha en fin dag
Goa kramen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Hej Pia! Så en till som inte klarade av julmarknaden utan bli sjuk. Mitt ryggonda har inte gått över än. Så jag bara latar mej nu.
Men roligt var det.
Kram Birgitta

Pillargontanten sa...

Kom Pappren fram :O)

Kul att julmarknaden var så lyckad :O)

Härlig krona av taggtråd, en sån ska jag göra till mor i julklapp tror jag!

Catherine sa...

nice pictures, nice shop catherine

Hanne sa...

Takk for sist! Det var travelt borte ved boden din! Vi hadde en super dag på julemarkedet!!!!!

Jeg er så fornøyd med posen! Den er bare såååååå nydelig!

God bedring med foten!
God klem
Hanne

Annbritt Schmützer sa...

Håller själv på att förbereda julmarknaden på örebro slott nu på torsdag och 4 dagar framåt..Kommer bli tufft att stå själv hela dagarna utan avlösning!Så jag vet hur du mår*LÄ

ha de
annbritt

Geta sa...

Ja du det var en trevlig helg. Synd att den tog så hårt på dej bara :(
Men nu fick ju "nån" annan glädjen att bli inringd till jobbet lite tidigare :)
Pratade just om det igåt att man lär sej tre nya saker varje dag, då hade vi lärt oss en, som jag inte komer ihåg nu!
Krya på dej nu och ta hand om foten!
Kram.

Marianne sa...

Visst är det tråkigt när man inte kan göra det man vill utan att det kommer surt efter. Känner igen det där....har ju fibromyalgi. Jag var hemma från jobbet idag ...denna gången för huvudverk. Tror det kommer fån nacken och av att jag stöpte mina ljuskronor. Jobbigt när man inte orkar med jobbet. Oftast håller jag humöret uppe ändå men ibland blir jag så TRÖTT på att ha ont. Oj, vilken klagan det blev....nu känns det bättre. Tack för att du "lyssnade" Kram

Kamomilla sa...

Hoppas du blir av med värken din snart! Själv är jag hemma med sjuk handled.. Jaja, man blir inte yngre och krämporna smyger på.

Ser ut som att det var en toppenfin marknad!

LantlivsAnette sa...

Men ohhhh en sån härlig Julmarknad, vilken mysig stämning !!
Och era saker, jisses vad ni är duktiga på att pyssla, såååå fint alltså..
Men vad synd att foten värker, ujj..det är inte roligt med värk..hoppas att det känns bättre nu i alla fall..
Här regnar det också och är så grått och trist, o Nisse vill inte gå ut alls...får tvinga honom..
Det går bättre o bättre för varje dag på mitt nya jobb, men jag ska ärligt erkänna att i början var jag när att ge opp..sååå mycket nytt o allt...men det går..
Kraaam Anette

spetsar och änglar sa...

Oj så mycket vackert!
Ser ut att ha varit en härlig julmarknad att besöka.

Krya på dig
Kram
Heléne