söndag 4 oktober 2009

Vad väljer du???..

...Vill ni veta vad JAG valde??..hehe..självklart..alla tre...!!..Men den lilla tjocka bullen den var goast..... De tre godingarna ligger på en loppistallrik som jag köpte förra sommaren!! till något pyssel förstås..den gången var det ett kakfat ..men det blev aldrig av..så nu står det i nåt skåp och bara väntar på att få bli till... * Nu är helgen snart slut och så även vår höstmarknad..eller som vi säger i västvärmland.....MÂRTEN... * Idag har solen kikat fram och värmt riktigt skönt..men igår..ja dåå öste regnet ner..ATT GÅ med paraply och barnkärror bland många människor som också har paraplyer och barnkärror..nää ingen hit precis..Gillar i vanliga fall att gå på Mârten...träffa hemvändande folket och alla andra som man kanske inte ser precis varje dag..är roligt och ett måste om man växt upp med denna tradition...som vår höstmarknad är.. köpa något krimskrams hos nån knalle och /eller bra att ha grejer.. hos någon annan ...Men i år ..blev det mest barnen som handlade......LEKSAKER! * För ALLA mina "kärlekar" som jag skrev om i förra inlägget var med mej....ja, inte Selma då förstås..INTE tar jag med mej en HUND på nåt dylikt..stackars krakar som blir meddragna av nån *** till husse /matte ..Inte är de riktigt vac... ??!! Mina löv hänger kvar i kransen än..fast det både regnat och blåst på dem..vissna ..ja det blir de..men har redan tänkt ut vad som ska bli deras efterföljare...:)
En liten fil de fer ..eller trådslöjdskorg som vårt svenska ord är för det ..fil de fer tycker jag iofs är väldigt fint ord/namn:)..den lilla korgen är ganska liten, inte får det plats så mycket i den..och hänger på en krok gör den för det mesta...Just nu ligger en av mina mârtensmåsten ...BRÄNDA MANDLAR....
..Brända mandlar är bland det godast jag vet nu på hösten ( och till jul )..ända tills för en stund sedan...när jag stoppade tre stycken på en gång i munnen och bet sönder en tand!!.....Nu fick jag sota för att vi gjort upp igen på jobbet att bara äta lördagsgodis..så var det med ..det...snopet kan jag säga...inte så lite heller..och det lär bli dyrt...
..Ps...Glöm för alldel inte att det är KANELBULLENS DAG idag.....eller som den här lille killen kallade dagen..( läs det andra inlägget på den sidan:)
♥..Pia
Ett litet ps till...Nu öppnar jag min mini bloggbutik..Pysselskåpet och kommer lägga in lite handgjorda saker allt efter som jag tillverkar..pysselskåpet här hemma knakar i fogarna ....Välkomma in dit och ge mej gärna lite respons på OM det verkar ok...ds.

9 kommentarer:

Kamomilla sa...

Låter som en härlig marknad, men som du säger-barnvagnar och paraplyn... ingen vidare kombination.
Har själv också varit på en liten marknad idag, i en skärgårdsby och det var mysigt! Många kreativa kvinnor som sålde sina alster! :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Chokladbollar det är gott det, och brända mandlar också. Det var ju illa med tanden, hoppas inte den gör ont. Vi tyckte det var för töligt väder och åka på marten, var på en loppis och frös istället. Vilken söt liten luffarkorg du hade.
Ha det gott Pia
Kramis
AnnaMaria

Anna sa...

Tack söta du...vännen min!! Vi får dra och stötta varandra...vi brukar ju göra det!!

Vad synd på tanden...aj, aj, aj. Inge kul!! Bättre med mjuka godingar. Jag åkte aldrig ner till torget så jag hoppade över kokosbollarna, strumporna och julpappret i år. Jag har så jag klarar mig!!!Kram på dig!!

Marja sa...

Längesen vi hördes! Jag brukar tassa omkring men är dålig på att kommentera..Fantastiskt fina inlägg som alltid Pia! Du har ett verkligt sinne för detta med inredning!! I like it! Din Fina fil de fer korg är ljuvlig, letar febrilt efter en sådan vet du var jag kan hitta en sådan!

Ha det gott Marja

Birgitta sa...

Hej! Håller med dej om att den lilla runda kokosbollen är bäst. Kanelbullar får det bli en annan dag. Vi har också haft riktigt busväder här. Så det har varit inneväder hela helgen.
Nu ska jag titta in i din lilla butik.
Kram Birgitta

Pillargontanten sa...

Det var en härlig marknad, om än blöt!
Och du... frestare där.... Jag som inte äter cocosbullar, eller kanelbullar.... Men några brända mandlar, det fick även jag med mig hem :O)
Lilla O tar med lampan på onsdag, så du ringer, eller messar honom när du är på väg bara :O) "Köper nån dem?" var hans kommentar..."Fränt morsan!"

LantlivsAnette sa...

Gomorron där borta !!
Åhh vilken härlig marknad, när vädret är bra i alla fall..
Du, brända mandlar är smaskens, men så synd att du bet av en tand...ajj..ajjj..dyrt o inte alls roligt att gå till tandläkaren..hoppas att det går bra..
Du, fick du tillbaka mailet, testet du skickade ??
Kraaam Anette

Fröken Fräken sa...

Nämen, det var då rysligt vad brända mandlar kan ställa till med! Men jag blev ändå sugen på lite mandlar...
Fick jag välja skulle jag välja den otroligt vackra tallriken under chokladtopparna!
Jorå, nog har jag lite pyssel på gång. Dock är det hela tiden något som fattas; en dukpannå, färg, tid eller solljus. Kom hem med ny burk sprayfärg, men då var det kolsvart ute, så då gick det ju inte att spraya.. suck!

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Mysigt med marknad!
Cocosbollar är jättgott, och brända mandlar..mmmm underbart!
Nu fick jag riktig smak av mandlar i munnen...mmm

Tack vad go du är ..jo, det var pilligt med dikten, men såå roligt att göra!
Teckensnittet är en fransk script, jag tyckte det passade bra :)

Kram och ha en fin vecka ♥
Mia