söndag 25 oktober 2009

One step closer...

..tror jag nu att jag är:)...Började för en vecka sedan med att plocka ur detta stora skåp en sjuhelsikes massa sportböcker..plus lite annat oxå...Sen var det dags för underlaget..svart lasyr..för att slippa få ett brokigt färgresultat på slutet...nu har jag alltså..målat ett antal lager med vit färg.. ..Jag hade bestämt mej för att måla skåpet i en ljust grå färg....men ändrade mej efter att målat två lager med v-slipen.. valde istället bland färgburkarna jag har ..en nyans i bruten vit....efter som väggarna i rummet där skåpet numera står är målat i en ljust grå färg..så tyckte jag att det nog var finare med en egghvit färg..en 0502-y ..men utan det där S ..före..det som gör att det blir en gulare nyans än vad jag vill ha.... har jag fått lära mej..väljer man utan S så är det mer svart i färgen!!.. . Det har de som jobbar på Colorama sagt iallafall..och ja...jag tror dom:) Nu börjar jag se slutet på måleriet..har "bara" lite kvar...som dörrarna och runt alla fönsterrutorna..alla 20!!..OCH naturligtvis så tar färgen SLUT..innan jag är färdig..Eftersom färgbutiken är stängd på söndagskvällarna....fick jag lite ledigt..självklart så sätter jag mej då vid datorn....:) ** Måste bara få tillägga..jag pysslar inte jämt..bara då & då...:)..Sen att jag visar det här på min blogg, gör att det ser ut som pyssel jämt och ständigt..Hinner med en massa annat nödvändigt, ja det gör jag så klart..hushållsbestyren sköter inte sej själv..ej heller hunden.. När jag ser på tv..ibland..kan jag lika gärna ha nåt för händerna..ungefär så som de som stickar och virkar..fast jag varken stickar eller virkar..:) Dock inte att jag gör nåt mosshjärta..men ett litet litet hönsnätspyssel går bra.. ♥..Pia Ps...ser ni beslagen?..Kunde som vanligt inte hålla mej..måste se om det gick att använda de här beslagen ....det blir kanon..Jag har köpt dessa för ett år sedan skulle använda de till en apotekardisk jag målade då..ändrade mej och använde istället de gamla beslagen..OCH då blev ju de nya beslagen över så att säga..NU passar de perfekt....De beslagen kommer från Gruvgatan 13..Mari fd. guldkanten numera Nordingården.. köpte och skickade dessa till mej förra året...( Det som sitter i dörren är de som kommer från Gruvgatan 13 ) .

9 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Jamen, visst är det ju så att färgen alltid tar slut precis då när det inte går att få tag på mer! Jag har tänkt måla mitt dyrare loppisfynd till helgen och då gäller det att bunkra upp med färg.

Det är ju så att man inte berättar om allt man gör på bloggen (skulle nog bli lite trist då, diskning, tvättande eller när man stod i kö på ICA blir liksom inget intressant inlägg)Jag har valt att ha en särskild inriktning på min blogg; pyssel och inredning, så det finns mycket annat jag gör men som jag väljer att inte skriva om. Att jag sedan pysslar väldigt mycket är en annan sak ;-)

Kamomilla sa...

Äsch sån otur, men kanske bra med en paus i alla fall?...

Det ser bra ut, väntar på mer bilder!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var bra och få reda på färgkoden, hade ingen aning om det med s:et. Jag vill inte ha vitt som drar mot gult heller. Ska skriva ner det du skrev där. Ser ut och bli jättefint ditt skåp.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Pillargontanten sa...

Härligt, bild när du är klar och skåpet på plats, vill vi se :O)

Majas skafferi sa...

Hej! Jaså, du gör alltså annat också ;)? Hur som helst är det en hel vetenskap,det där med färger..ska bli kul att se det färdiga resultatet. Förresten, den där furuhyllan du målade,med runt krön upptill, visade du den målad och klar? Lite nyfiken,har ju en sån i källaren själv,ej ännu målad..

Prillig sa...

Spännande! Ska bli så kul att se det färdiga resultatet!

Ha en bra dag, min vän

Kram Britt

Lotta-livets väv sa...

Tack för informationen om S.et i färgkoden...det hade jag ingen aning om.....*ler* Vackert mosshjärta du gjort....visst blir det lätt så...när man har ett pyssel i näven så kommer idéerna i flygfande fläng om hur man ska göra nåt annat.....
Tid är något jag alltid önskar mig...men inte får jag någon extra trots det! (skulle behöva det, menar jag, till alla idéer)
AnnaMaria är en riktig turtjej...hon vinner tävlingar på löpande band!
Kramis
/Lotta

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Ojoj vilket målarprojekt! Det kommer bli jättefint, och åh vilka fina beslag!!!

Kram
Mia

Pirre sa...

Hej du Pia!
Jag ser att du målar för fullt, hunnit med några pumpor än?
Kram Pirjo