fredag 16 oktober 2009

En tjugofemårig epok....

...flyttar snart iväg från min trädgård....närmare bestämt på torsdag nästa vecka. kommer en STOR lastbil med lyftkran och forslar iväg den lilla lekstugan... ** Den har skiftat färg några gånger..men de senaste åren har den var vit med röd dörr och rött fönster. Min far byggde stugan till mina barn för alltså 25 år sedan. Den är väldigt rejäl och har virke som bl.a kommer från något gammalt rivningshus ?? inte riktigt säker på var allt vilket kommer från....För mitt barndomshem har gamla anor och många uthus, ladugårdsbyggnader stolpbod..m.m..sen har det funnits lite andra byggnader som rivits och återuppstått i andra hus eller byggningar. ** Golvet är av gamla timmerstockar och har aldrig målats eller oljats in..dörren någon gammal hönshusdörr?? tror jag..fönstret förmodligen från detsamma stället..och så vidare.. ** Den lilla stugan ska flytta till en liten kille i Säffle och jag hoppas att han kommer att få lika kul i den som mina barn hade när de var små:)..Tror säkert att det finns nån liten slags själ i den lilla stugan:)... ** Varför behåller jag inte stugan ..kanske någon undrar över??..ja säg det...men ett skäl är att det är en liten tomt och det kan bli lite rörig med för många hus på så liten plätt..ett skäl till är att den har inte används till något annat än till att vara ett förvaringsutrymme..med knökfullt av grejer som nu har fått flyttat till olika loppis och ..grannar???!!..Gjorde ett litet inlägg om det tidigare i höstas...:) ** Bestämde mej för att det var bättre att stugan såldes och att "MIN NYA LEKSTUGA" fick hussera om platsen alldeles själv:)..Mina barnbarn har egna stugor hos sej ....OCH JAG SKA FÅ EN EGEN LITEN PYSSELBOD med plats för liten "skaparverkstad"!! och liiiiten butik...Nu har nästa steg tagits...snart kommer tredje steget..... ** Ha dâ så gôtt...och trevvli helg... ♥...Pia

11 kommentarer:

Kamomilla sa...

Allt har sin tid och visst är det u fint om stugan får glädja ett annat litet barn istället för att bli bara förvaringsplats!
Lycka till med ditt nya spännande projekt!

Pillargontanten sa...

Lita vemodigt förstår jag, men det gläder säkert den lille gossen i Säffle :O)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt Pia, ett steg närmare din dröm. Den killen kommer få ett jättefint litet hus. Ha det gott
Kramis
AnnaMaria

Chris sa...

Hej hej.. Kikar in lite. Ha en skön helg. MVH C

Patricia sa...

Kul med förändringar...det låter ju roligare med en Pysselbod än Lekstuga.. =)

Lycka till med roliga projektet!
Kram Patricia

Majas skafferi sa...

Hej! Det verkar spännande med en egen pysselbod! Och vad kul att inreda den :)!
Visst är Iris o Doris en fin butik, extra trevlig just för att de har både gammalt och nytt!
Ha en trevlig helg!

Viveka i Bläckhornet sa...

Tror det var ett klokt beslut även om det kan kännas nostalgiskt. Men nu får du ju istället en stuga som du kan nyttja :)

Synd att vi inte bodde närmare varandra, då hade jag köpt den av dig till sonen.

Kram Viveka

Rummet för välbefinnande sa...

Ja du Pia, tänk att du är på gång! Det är så gott att läsa och visst är det lite nostalgi sådär, men var sak har sin tid och nu är det DIN tid.
Ja, det var väl en lite annan sida av mig som ni fick se, men det är helt rätt som du skriver att jag har ju en del annat i bakfickan också *ler*. Men, det kommer snart i nåt annat inlägg det.
Ha en riktigt fin helg nu och var rädd om dig.
Tack för dina slutrader, de söööög jag in ska du veta och sparade dem i mitt hjärta.
Kram kram Mia

Birgitta sa...

Hoppas att lekstugan kommer att trivas på sin nya plats med en ny liten ägare. Förstår att du hellre har en pysselbod och då vill du självklart ha en lite större sådan.
Ha en mysig lördagskväll.
Kram Birgitta

Viola sa...

Allt har sin tid..som man brukar säga..här är det den sista sonen som flyttar hemifrån...kommer att bli väldans konstigt att inte ha några "ungar" hemma längre, men jag har ju Otto..) ha en skön helg, kram

Pillargontanten sa...

Givetvis, måste jag se till att ni håller er uppdaterade, speciellt när jag städar, för det hör inte till vanligheterna...
Nej, jag sitter inte vid datorn hela dagen, men har lärt mig lägga in små inlägg via mobilen... Och det blev nog många :O)
Nu är det höstfint i Värmskog i alla fall :O) Funderar på att fylla mitt stora gränsjöfat med rönnbär, vad tror du om det?