måndag 19 oktober 2009

En söt & (s)liten loppistavla för en tjuga..

..Ett av de där lördagsloppisfynden är den här lilla tavlan...liten sliten men det var nåt visst med den ändå..Bara lördagar är det öppet i den lilla källarlokalen..Kan väl inte säga att jag är där så ofta..men det händer..Loppisets ägare är en go liten dam..hon är pensionär sen länge tillbaka..Så hon roar sej med att samla på gamla fina ..roliga..udda..och slitna saker..som hon sedan säljer till..mej..eller dej...eller nån annan..
Kommer i håg henne för jag hade henne som lärare på högstadiet i något ämne som jag tror var matte..inte riktigt säker..hennes man var också lärare och honom hade jag i ämnet kemi..bl.a..Det var lärare som man kommer ihåg..för de var stränga ..men rättvisa..samtidigt med en glimt i ögonen....Ja det var tider de..många år som gått sen dess..:).Alltså..vi snackar år som -72 till -73 !!
**
Men tavlan då..och loppiset..En härlig känsla som infinner sej när man "ser" ett litet fynd och får sen höra när man frågat om priset..tjaa en liten tjuga..kanske ..blir det bra??..Ojaa.säger man snabbt .. ..så snabbt ifall hon ska ändra sej om priset och säga..nää jag bara skojar..självklart kostar den 120...hehe..
Bredvid tavlan, så finns dessa gamla nycklar..har säkert förevisat dem tidigare...De kommer förstås ifrån det lilla hus jag visade i förra inlägget..mitt barndomshem...Den "lilla" nyckeln har även en tvilling..som just nu sitter i lekstugans dörr..Den nyckeln kommer att få följa med lekstugan när den "far" iväg till Säffle på torsdag till nästa lilla lekstugeägare:) "Tvillingnyckeln" som står på den murade spishyllan ..den får stanna kvar hos mej..som ett minne..
Jag har ett till litet minne från stugan..men det ska jag berätta om en annan gång.
**
Ja då har nya veckans första dag snart gått och lagt sej..en ganska intensiv dag..Att jobba på småbarnavd. på förskola ..det är inget ..sitta och rulla tummarna jobb precis..vi brukar säga att man skulle behöva ha femtioelva händer..och helst också ett flertal ögon..både i nacken och på sidorna:)..För de små gulliganerna ,som jag säger på skämtsamt sätt (tycker om de små glina mycket:) de är intensiva..hittar på såå mycket..både bus och annat..Mycket hinner de på liten stund oxå..En dag på dagis...skulle kunna skriva en .. hel uppsats om vad de hittar på..på bara en dag...
**
Veckan kommer att fyllas av mycket..både roligt..jobbigt och sorgligt..ska på en begravning på onsdag och det är inget som jag ser fram emot..en gammal kompis , som jag känt i över trettiofem år..många tankar kommer och går i mitt huvud just nu..tänker på vad mycket kul vi hade för många år sedan när vi umgicks som mest..allt vad som hände då..semestrar..fester..vanliga små stunder med prat och tjat...Just nu så tänker jag på vad fort allt kan ändras..och så kommer jag in på samma tanke ...igen..att njuta av det lilla..njuta och ta vara på dagen som finns just nu..umgås med de sina..inte skjuta upp träffen med vännen /kompisen för någonting annat, för att man kanske inte orkar just då..kanske latheten tar över.. ...inte kan man göra så jämt ..men någon gång då och då..ta chansen ...den kommer inte tillbaka..
♥..Pia
Ps....Nu blev det visst lite djupt..men så är det ibland....vårt lilla liv..ds.

10 kommentarer:

Pieni Lintu sa...

Nycklarna är fina!! :)

Geta sa...

Men Pia! Ett inlägg utan text!? Har du tryckt på fel knapp eller?? Men bilderna var fina :-)
Kolla in hos mej så får du se vad jag ska göra!
Ses i môra.
Kram.

Geta sa...

Jag kan bara hålla med!!

Noll54/Eva-Karin sa...

Tack snälla Pia!

Tänk vilken tur jag hade att hon äntligen kom ut,,,,14 dagar sen var hon,,, och jag som reser bort på onsdag morgon,,,har iallfall.fått se henne genom en glasdörr,,,,får gosa när vi kommer hem!

Det var en riktigt söt liten tavla du fått tag i!

Ha det så gottkram på dej!

E-K/noll54

Birgitta sa...

Fin tavla du hittade på loppis.
Det ligger mycket i att man inte ska uppskjuta saker och ting till morgondagen utan leva i nuet.
Ha det gott!
Kram Birgitta

Pillargontanten sa...

Go morron!
Loppisen, får man nog ta och besöka :O)
Läser om det du ska göra på onsdag, och ibland är ju livet orättvist, visst? Men det är ändå livet... Som i ena änden börjar med Gulliganer, och slutar när man oftast tycker att det är på topp...
Ha en bra tisdag först!

Anna Drott sa...

Klart du får vara med på Adventsresan! :)

Kram

Viola sa...

Tavlan ...ett av mina favoritmotiv..älskar ju gamla pariantavlor..:) ett fynd vännen..att leva i nuet...är inte lätt..men jag försöker, ha en fin dag, kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den lärarinnan kanske jag också har haft, om det var på Solbergaskolan du gick. Ska leta efter din källare när jag kommer till stan. Gulligt och spara en nyckel från din lilla stuga. Och lessamt Pia, det blir en tung onsdag.
Stor kram
AnnaMaria

Sjabbig men chic sa...

Jättesöt tavla. Och jag gillar nycklarna också.
Låter som att din vecka kommer att innehålla mycket. Från stort till smått. Det är så livet ser ut.

Ha det fint!
Kram Lisa