söndag 11 oktober 2009

Mina hockeyfantaster ......

..åkte iväg för att se en MATCH nu på söndagseftermiddagen...kvar blev jag....och luften den gick ur mej.....Farfar och Isak 6,5 år gillar sport båda två..Dessa två kan se på tvsport och man får nästan bara kontakt när pausarna är:).. Det är höst och hockeyn är det stora samtalsämnet bland familjens alla små & stora karlar och förstås gammelmormor:)..alla UTOM jag & min dotter är sportnördar i den här familjen ..nja, kanske inte lille Alex 2 år..fast igår..då minsann satt all tre karlarna ..Farfar/morfar T, Isak , Alex och såg på nån?? match.. * Vi har haft båda killarna som har sovit över i natt..Isak ska fortsätta ett par nätter till..Just nu när jag sitter här alldeles själv..(Selma håller mej sällskap).... så hör jag vad tyst det blev i huset..helt knäppt tyst..ingen tv..ingen radio..inga små snattrande killar...t.o.m telefon är tyst..skönt..en liten stund..sen så börjar man sakna ljuden:).... Ljus tänder jag en hel del nu..det gör nog de flesta...så fort mörkret kommer smygande..Men jag är lite försiktigare när det är småbarn i dess närhet som inte kanske förstår hur elden fungerar..Vill ju inte att någon ska bränna sej..Men nu när Alex åkt hem..då tänder jag en massa ljus.. ..I fredags när jag skulle hämta lillkillen Isak, så fick jag besked om att han låg i mysrummet på sin skola och hade feber...Nej..inte alls..falskt larm..kanske kände han sej bara lite sliten och trött..för på hemvägen sov han och sen var det full ös..vi skulle pyssla ..bygga med lego...osv.. Fick faktiskt göra lite eget pyssel oxå:)..
Som dessa här ståltrådsljusmanchetterna....Har man ett litet förråd av pysselgrejer ..som jag har..då kan man plocka fram lite av varje när lusten faller på..och den FALLER som oftast..
Nu tog jag två stycken ELEFANTTRÅDAR..från Panduro och snurrade runt en tråd på varje ljus, en liten snurrkrokböj i varje ände samt ett liten prisma ..klart!!..Kanske inte det vackraste pysslet...men lite kul..läs tokigt...:)..
*
I vanliga fall så har jag ett par gammaldags glasmanchetter av pressglas på de svarta ljusstakarna. Manchetterna har jag glömt var jag köpt dem..var längesen...Ljusstakarna vet jag däremot att de kommer från Indiska ..oxå längesen...
*
Det går några dagar..och så är de där glasmanchetterna snart på plats igen:)...
♥...Pia

13 kommentarer:

Hannis sa...

Nog tycker jag att det var ett vackert pyssel!

Låter mysigt med barnbarnen=))

Kram Hannis

Kamomilla sa...

De är jättefina dina ljusdekorationer! Vilken fin ide´, just sånt gillar jag!

Elzie sa...

Ja, här finns det sportnördar av bägge könen, men ibland kan det blir lite VÄL mycket av det hela, haha. Även om jag är hockeyfantast så finns det ju annat här i livet. Mysigt ni haft det med Isak och Alex i helgen. Vi har också en Alex här, dvs gubbens barnbarn!
Jättesnyggt pyssel du har gjort.
Hoppas du får en bra måndag.
Kram Elzie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Förstår att det blir väldigt tyst när killarna åkt hem. Åh jodå, det var sport på vår Tv igår också! trist. Jag säger som en annan bloggerska, jag tittar hellre när målarfärgen torkar. Fast när sonen spelade fotboll och hockey då tyckte jag det var kul. Snygg snurr du gjort till ljusen.
Ha nu en fortsatt mysig söndagskväll.
Goa kramen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Ser att det är full fart på pysslet och nua idéer hela tiden.
Ha en skön vecka.
Kramar till dej.
Birgitta

Pillargontanten sa...

Jag tycker också att det var fint, ger ju lite extra känsla åt de vita ljusen :O)
Och, jag riktigt känner hur skönt du har det i det tysta, det är sällan så tyst.... Jo jag har ju mina mornar förståss :O)

MiaMaria sa...

Hej Pia!Tror att det är du som varit inne o lämnat kommentar hos mig...man kunde inte gå vidare på din länk....
Skulle också velat ha en sådan ny lampa fast snåljåpen var framme hos mig också så dök ju denna lampa upp och jag såg slutresultatet....och det bidde ju bra.......

Vilka fina ljusdekorationer du gjort....

Här gillas det också sport...

HA en bra vecka!
MiaMaria

Viola sa...

SÅ fina dom blev utav ditt pyssel..det är fullt ös med grabbar jag vet...när jag ska in till dig från min blogg...när du lämnat en kommentar går det aldrig att klick på ditt namn och sedan vara inne.....blogger säger att din profil inte är tillgänglig..bara så du vet..ha en fin vecka som kommmer, kram

Pirre sa...

Heippa!
Just det med vanlig färg som v-slip tex. håller sig väldigt bra om inte pumpan börjar att ruttna som dom ju gör ibland, jag har ett gäng som jag målade förra hösten och dom åkte fram nu till jag fixar nya! Jag kan ta en bild och lägga på bloggen under dagen så får du se,
kram Pirjo!

Hilde Heimdal sa...

Hei hei og takk for kommentar :))

Vaxad papper ? hva er det tro....papir med voks ?? :/

Viola sa...

Nu du Pia..så funka det...ha en bra vecka, kram

Anki sa...

Jag tycker att dina "snurror" är jättefina! Du har så härliga ideér!
Mysigt med barnbarna...du har en hel hög med sportfånar låter det som! Vad skönt att lillkillen inte var sjuk!
Ha en mysig vecka nu gumman!

Kramis Anki

h.espe sa...

Hei, og takk for koselig besøk på bloggen min!

Selvsagt får du "herme", bare gøy om du ble inspirert. Papiret kjøpte jeg på Panduro, og synest det er veldig fint. Første gang jeg er innom deg tror jeg, så nå skal jeg titte litt mer - den ser herlig ut!! Linker deg jeg :o)

Ha en fin dag!

Klem Hildegunn