torsdag 17 september 2009

På lingonröda tuvor...

..och på villande mo....där furuskogen står och susar ...susilull och susilo. Där kan du se dem en och en och stundom två och två .... på lingonröda tuvor komma dansande på tå. Refräng:. Det är flickorna i småland,det är flickorna från mon. Det är flickorna som vallmoblom och lilja och pion. Ja, det är flickorna i Småland susilull och susilo, som går vallande och trallande på vilande mo.....

...Inte heller..Dâ â ju Selma på en lingontuva.. i värmlandskogera.......Visst är det liten sötnos och så fint som hon sitter bland lingontuvorna ..

*

På eftermiddagen tittade solen fram..och pigga jag och pigga Selma gick med raska steg till skogen... ..Detta är inget litet lingon..utan en liiiiiten liten röd flugsvamp.... I skuggan av matte...tyckte bara det var en rolig bild..som jag ville visa...lite fyndigt så där :)

Det här!?? har jag gått och klurat på under promenaden i skogen .. Jag har skrivit förut om att jag vill försöka mej på att "sälja" lite av mina PYSSLADE saker på en av mina andra bloggarna ..de som jag kallar pysselskåpet m.m. Jag funderar och funderar....Vad jag ska sälja det vet jag, men HUR??.... Här är en av sakerna ..en målad och "färdigshabbad" LJUSSTAKE med en liten tag gjord i lera som dekoration..där står VÄRME... Nu är frågan ..kan man sälja sånt?? och vilket pris..??
..Äppelpaj ..och äppelmos..äpplen i massor...ja, mitt äppelträd är knökfullt i år. En go äppelpaj bakade jag innan jag gick till skogen..gissa om det smakade gott sen efter den långa sköna promenaden.
**
JA... jag blir bara piggare och piggare..kändes som om jag var flera cm. längre, så lätt gick stegen i skogen ..Ta mej tusan ... Inga med B-L-O-C-K-E-R-A-R-E för mitt ...♥...på läänge...
..En till sak som jag vill sälja..Pris??..Och kan man sälja sånt?...
**
Jahapp det var allt för idag....vi fångade dagen idag med...
♥...Pia

10 kommentarer:

essemia sa...

Allting går att sälja med mördande reklam vet du väl Pia, haha. Och jag känner mig väldigt träffad när du skriver om mig på din blogg!
Ha en bra kväll.
Kram Elzie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är klart du kan sälja, pris det var värre, jag är urdålig på och ta betalt, så jag ger inget tips där. Ni har allt kul du och Selma på era promenader, och så skönt att det uschliga pillret gick ur kroppen så fort.
Goa kramen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att du har med Smålandssången för mej. För så är det väl?
Allt går att sälja, men till vilket pris. Vad skulle du själv kunna tänka dej att betala för det.
Kram Birgitta

Pillargontanten sa...

Priser är svårt:O) Men på tradera går säkert både det ena och andra att sälja.
Gott att du är piggare, jag tycker man ser det på ditt sätt att skriva till och med :O)

Fröken Fräken sa...

Vad skönt att du mår bättre!
Tyckte nog att Selma var sötare än eventuella flickor i Småland :-)

Nu har jag köpt färg till lamporna och det blir gräddvit, om nu korken på sprayburken stämmer! ;-)

Kamomilla sa...

ja visst kan du sälja, den där svarta ljusstaken är härlig! men pris kan jag inte hjälpa dig med för här i Finland har vi inte likadan prisnivå som ni har.

Puss till Selma!

Kamomilla sa...

Hej igen!
Javisst bor jag i Finland, den sydvästra delen, i Åbolands skärgård :) Här på vår ort är långt över hälften av befolkningen svenskatalande. Jag är född och uppvuxen till finlandssvensk och min släkt har djupa rötter här. Men jag har bott min barndom i Åbo och där är finskan så dominerande att man får den på köpet när man växer upp :)
det är en enorm fördel att vara tvåspråkig!

Nackdelen med vårt land är att vi levt genom krigen och har väldigt lite fina gamla saker kvar här. Våra antikviteter och rariteter här är sånt som säljs på loppisar för struntsummor hos er i Sverige...

ha en skön helg!

Majas skafferi sa...

Hej! klart du kan sälja, men priser är svårt! Hantverk är väl inte så lönsamt egentligen, för tar man betalt för tiden det tar att göra sakerna, kan folka tycka att det blir dyrt! Så bättre att vara lite billigare och få sålt,det är ju en bonus i sig att man kan tjäna lite extra på sin hobby! Ha en trevlig helg!

Sara sa...

Klart du kan sälja det! De är ju jättefina!!
Kram

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Skönt att du mår bättre igen, usch vad otäckt med ♥.

Du pysslar och gör så mycket fina saker, och självklart kan du sälja!!!

Kram och ha en fin helg och grattis till 80-åringen :)
Mia