fredag 18 september 2009

Funderar lite ..

..och det på allt möjligt faktiskt...Idag har det varit en sån där skön, goo & solig dag. Jag har tagit det lugnt och fått Beta-Blockeraren :) ur både kropp & knopp.. Vi... dvs Selma och jag, har var till skogen idag med ..hela två timmar gick vi och strosade & nosade..var och en på sitt sätt.. Vi "fann" rejält med kantareller....som blev fredagskvällens måltid..plus lite till... ..Funderingarna då....ja, jag funderade på bl.a HUR jag skulle gå tillväga med att måla ränder ..kanske t.o.m. texta nånting på den nysydda linnelöparen som ses här på köksbordet...den är klar så långt som till att den är sydd ..men inte tvättad..krypmån är medräknad i färdigmåttet...Men sen....färgen vill jag ska vara antingen svart eller möjligtvis lite gaktig...och ränderna då..hm..har settnågon blogg hur man kan göra..men VEM???....Om nu denna "någon blogg" skulle läsa det här..så snälla berätta för mej HUR man gör och vilken färg osv..... Lite mer dovare och "höstliga" färger blir det nu när september rullar på...en Klässbols linnelöpare i just de färgerna som jag gillar, svart/grått..denna löpare är en s.k. andra sortering som man kan köpa billigt på linneväveriet..men att det är andra sortering behöver inte vara negativt..nää den är lika fin ..kan vara ett litet skönhetsfel som..att en liten tråd är överhoppad i väven eller så..på den här duken vet jag inte vad felet är...!!
...Här syns den lite mer i närbild.. Har faktiskt den här duken..( Gärdet heter den...) i ett antal färger...
Nu till min andra fundering...mitt loppisköp i somras...en gammal spegelbyrå....I somras när jag tog min mamma & dotter med på en liten utflykt till bl.a till Esters cafe´och lite andra ställen, runt Årjängstrakten ( som det blev den gången...)Så blev det ett tvärnit efter vägen för att jag såg en skylt med texten LOPPIS .. och där fanns massor av saker inne i uthusen... en SPEGELBYRÅ blev det...fyrahundra kronor...helt okej tycker jag..fast jag tvekade först..men MIN MAMMA SA DÅ..ja ..köper du den inte så kommer du att ångra dej..det vet ja..!..JA kanske deeee....hm...hur gör jag..ska jag??..Jaha.. sa min mamma ..DÅ KÖPER JAG DEN!!..oppps..och det gjorde hon...
**
NU för bara några dagar sedan hämtade HEM jag den...lite osäker på om den är såå fin som jag tyckte först..men som hon sa ..loppistanten..JAG har haft många spekulanter på den och de har velat ge mej mycket mer än vad du feck en för... ..men ja sa att den redan var såld!...OM NU det var sant..att hon hade haft flera spekulanter:)..
**
JA nu står skrället iallafall i vårt garage..och mina funderingar runt den är...VILKEN färg??..vit...grå...?? Och måste jag försegla den färgen under först??..inte vet jag..men får väl testa och se vad som händer....
**
Får önska alla en trevlig helg...
**
**
Och en mysig födelsedag till dej "ANNA" som fyller år idag....Grattis i massor.....
Det var på vippen att jag gjorde den där gooa kaka som du blev firad med på jobbet igår..(jag var ju inte där då:)..och att den var för**gooo POLLYKAKAN hörde jag med...POLLYN är inhandlad..men väntar med att baka kakan till något tillfälle som infaller snart kanske:)Recept på Pollykakan finner du här bl.a..
**
♥...Pia
**
Ett litet ps.. bara...bilden på spegelbyrån är inte från mitt garage...utan det har jag tagit hos loppistanten..Jag har inte mysljus i garaget:)

6 kommentarer:

Hannis sa...

När jag textar på tyg så använder jag maskeringstejp för att dra upp ränderna och sen målar jag med textilfärg.
Men jag tvättar tyget före.
Vet inte om det var svaret på din fråga=))

Vilken möbel!
Den ser jättestor ut.
Ska bli kul att se vad du gör.

Ha en skön lördag/
Kram Hannis

Pillargontanten sa...

Ja, jag har inte en aning om hur man målar på dukar, men det är väl heller inte hos mig du sett nån sån :O)
Möbeln ska bli spännande att se vad du gör med :O)

MosterMalin sa...

Så fint du gör... å så fint du har det!!! Blir inspirerad när jag är inne på din blogg!
Blev nyfiken på Pollykakan också... vad är det?
/MosterMalin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Pia. Och nu blir det målning ser jag, den kommer och bli jättefin ljusgrå eller vit. I sommar var vi inte till Klässbol, det är toppen och köpa andrasortering. Och du om och måla på tyg, ingen är så duktig som Anki med bloggen Min lilla värld. Hon målade ett kuddfodral till mig i en mörkgrå färg.
Kramar
AnnaMaria

Annika sa...

Byrån va ju kanon!!!!! vecke fynd.... o Klässbols grejer di går itte av för hacker di...:) har börjat o höstpynta lite ja mä.... man vill ju ha det lite mysigt o ombonat nu när det mörknar om kvällarna.... ha dä sô gôtt rästen tå hälga.... Kram Kusinas...

Syster Sockervadd sa...

Hej,
Hittade nyss in på din blogg. Jättetrevlig. Själv gjorde jag ett blocketfynd i helgen. Stort furubord med klaffar och åtta stolar för 500 kronor! Så nu åker färgpenslarna fram :-)

//Åsa