söndag 20 september 2009

Övning ger färdighet...!!!

...finns det nåt som heter...hm..ja öva det lär jag få göra..INNAN jag ger mej på den stora linneduken..

..Man får ta det som finns hemma..när pyssellusten slår till....spillbitar i linne finns en det en hel del i pyssellådan..

*

Efter att varit ute i flera timmar i skogen idag med hund & gubbe blev eftermiddagen stilla och lugn...

..så stilla att det till slut kliade lite i fingrarna. Regnet strilade utanför husknuten och "Gubben" slöade i soffan med nån sportkanal surrande i bakgrunden....Ah...fram med symaskinen igen..ett evigt släpande på denna maskin..får ta mej i kragen och fixa till "pysselboa" nu :).. ** Det blev några små påsar till bl.a LAVENDEL........ ** Jag har ju funderat på HUR man går tillväga för att få fina texter och ränder på tyg.. Har fått lite svar här på bloggen ..och iofs så visste jag väl redan att man ska ha en textilfärg..eller en textilpenna..PENNAN hade jag sen förut..en brun visserligen ..den testade jag nu och drog några ränder på påsarna på frihand..liiiiite vingligt ..men ränder blev det...texta på fri hand är värre..så nu blir det till att..ÖVA.. ÖVA och åter ÖVA..tills det blir så pass bra att jag vågar mej på löparen ...Som jag faktiskt har tvättat ..så nu är den färdig till att få text och/eller ränder... ♥..Pia

11 kommentarer:

ღ Fyra årstider sa...

Tack för lyckönskningar. Nu ska jag försöka bli min egen, men det känns stort.
Kram Lotta

Birgitta sa...

HEJ
Du har alltid något på gång. Varför inte ha symaskin framme för jämnan. Finns det inte någon liten vrå? Ska du till Brunskog på julmarknaden där? Var hittar man dej då? Jag ska dit, men har inte anmält mej än.
Dina hjärtan är så fina.
Kram Birgitta

Anki sa...

Hejsan!
Hörru, det blev ju bra det där! Påsarna är jättefina och hjärtanet med!
Det är skitsvårt att få till ränderna, men det gör inget att det det inte blir spikrakt! Handmålar man ska det ju se handgjort ut och inte tryckt!
Ska bli kul att se den stora, vad ska det bli...en kudde, säck eller nåt annat?

Kramis Anki

Pillargontanten sa...

Pysselmaja, du har så mycket kreativitet i dina händer :O)
Hoppas du får en fin vecka :O)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det ser jättefint ut, du har talang för detta. Innan du ger dig på duken ska du kika in på en blogg: Heavenly, finns i min högerkant. Och så under etiketten presenter, där ser du kuddfodralet Anki målat. Görsnygga ränder..
Ha det gott
Kramisar
AnnaMaria

Viola sa...

Nog har man övat sina etyder och man vet att de ger fingerfärdighet ..tycker nog att din början har blivit alldeles otroligt bra....ser fram mot löparen...den måtte bli vacker, kramen

bondeliv sa...

Lavendelpåsar är underbart och dina påsar är jättefina!

Kamomilla sa...

Du är duktig och flitig du!

Marianne sa...

Tack föe hjälpen....det får bli en tur till Mitt i City för där finns ju de bådq butikerna. Ha det gôtt!

Fröken Fräken sa...

Alltid bra att pröva sig fram innan man ger sig på den stora utmaningen! Ja, man bör använda textilfärg, och själv tycker jag att det är enklare att att använda textilfärgspenna än pensel. Är det svårt att få det rakt brukar jag vika tyget och stryka så att det blir som en linje att utgå ifrån.

här är gudagott att vara sa...

Jättesöta lavendelpåsar du sytt.
Skall du vara med på julmarknad?
Då skall jag köpa av dig.
Haregott!