lördag 1 augusti 2009

Take the time to smell the roses ....

..är en vacker uppmaning tycker jag.....och det är precis det jag gjort idag....Efter en långpromenad till stan...med hund och barnbarn....ja, barnbarnet Alex i kärran, men det hade hunden behövt bättre. För nåt såå trög som Selma är nu..ja det finns inga ord för.. *** OM man ska skylla på något så kanske det får bli skendräktigheten eller som vi säger..skenvalpningen..iofs så är det synd om henne, men ut och göra sina behov det måste hon ... *** Därför tänkte jag slå två flugor i en smäll..Dvs..Rastning OCH lämna tillbaka min lilla nattgäst till hans mor & far.. *** Vi gick promenaden in till stan , vilket inte tar så rysligt lång tid..utom idag..stopp vid varenda tuva, stolpe, gathörn..osv.. *** Solen har kommit tillbaka och lika så värmen..och augusti brukar även bjuda på lite tropisk värme..nästan det kändes som det idag:).. *** VI BLEV JÄTTEVARMA ..alla tre..glass inhandlades på stans torg.... och medan vi åt en goooo glassvåffla ( Jordgubbs & gräddkolamums:) tog vi en ronda runt på torget som av en händelse hade EN massa LOPPIS idag.....hm...jag som INTE skulle köpa något mer..inte en endaste sak till..naturligtvis..drogs jag till vackra , fina lakan med spetsar..tyckte iofs att de var väl dyra så det blev en annan sak..som hänger på tork ut i solen just nu..kommer på bild..jajamen i morn... Men nu var der ROSORNA som det skulle snackas om idag.....för ett tag sedan så såg jag i ett inlägg hos LILLA BLANKA..hon hade gjort rosensalt eller badsalt... ..Sagt och gjort..JAG SKULLE OCKSÅ GÖRA ROSENSALT...Men mitt första försök..gick åt pipan.."glömde??" mej och hällde salt OCH icke torkade rosenblad i en burk direkt..äääääh de skulle naturligtvis TORKA först..snopet....så NU på mina numera berömda..eller om ni så vill omtalade Selmapromenader..har jag plockat VRESROSENKNOPPAR och detta har nu legat på TORK....flera dagar..
..IDAG hällde jag TORKADE rosenblad och grovt salt i ett LOPPISFYND.... en liiiten glasburk ( köpt för en femma på KÖLALoppiset..för några veckor sedan:) ..OCH NU BLEV DET LYCKAT....kanske inte så mycket i burken..skulle ju bara prova...OCH som synes MIN nygjorda tag..i lera ..ROSES stämplat och som sen får hänga på burken..nu var burken lite väl liten och skylten lite väl stor..så nu blir det till att plocka nya rosenknoppar och fylla en STOR glasburk..för det finns redan..loppisfynd förstås..haha..
*****
Mer fynd..de fina röda/rosa? efterättskålarna på bilden..tre för en tia..och den fjärde fick jag av grannen och loppispolaren Lisa..hon gillar BLÅTT och jag gillar den här färgen..vi byter ibland..käckt och bra..
...Hmmmm...här ser ni det misslyckade rosensaltet... OCH ETT LOPPISFYND igen..fick jag se..när bilden kom in..ett gammalt strykjärn..KÖLAloppiset.....två guldpengar..
..Den här kommer jag att förvara utom räckhåll för BARNBARNEN..en - bråka, skäkta och häckla..grej..för linet.... som min andra goa granne ULLIS... (( som just NU står ute i trädgården..ja inte min utan hennes egen och plockar svarta vinbär...samt att hon smittade mej med detta..så nu måste JAG ut och plocka lite..till en mixad svartvinbärsmootie :)).. kom in till mej med i går..som tack för blomvattning....som sagt..man behöver inte ens gå på loppis för att göra fynd..de kommer hem till mej:) ..tack Ullis ..detta är en grej som JUST nu är under bearbetning på huvudkontoret..dvs..JAG TROR mej veta redan nu vad det ska bli för nånting av den där häcklan:)...men det säger jag inget om än..
♥..Pia
Ps...det blev ingen smootie..utan det här istället...ds

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Hej vännen!
Oj så mycket fint du visar! Och promenaden, det måste ha varit varmt för Selma... Vår Svante var på trimning idag och nu ser han ut som ett nyklippt får!!! :D *fniss* Vår trimmare trimmar väldigt kort, och det är skönt för honom nu på sommaren. Skönt för oss också, man slipper borsta för jämnan..

Du frågade om mitt pyssel. Jag kapade alltså ändorna av byxgalgen med såg, för att den inte skulle vara för bred. Sen spraymålade jag hela galgen med svartmatt sprayfärg.

Jag klippte kort av svart kartong och klippte sen ett ovalt hål i mitten. På baksidan satt jag fast de gamla fotona (man kan ju ta ut bilder från nätet också) och jag använde faktiskt tejp, men lim går bra det också.
För att få lite snits på det hela stämplade jag rosor på i hörnen, och i mitten på galgen(med hobbyfärg i vitt och stämpeln är från panduro)
Sen tog jag en ljusgrå färgpenna och drog ett varv runt den ovala kanten för att ge det en rätt känsla.
Allra sist fäste jag ett sidenband i kroken, klämde fast kortet i byxgalgen och voila´så var det klart! Inte så svårt, bara man har det material man behöver.

Så kan man ju experimentera med vilka färger som helst! Pasteller till babysar och så...Det är bara den egna fantasin som står som gräns!

Lycka till med ditt pyssel!
Kram Kamomilla

Pillargontanten sa...

Åh, va fint det blev rosensaltet, vad har man det till...? Puckad fråga säkert, men jag vill ju veta :O)
Jag har också gått med barnvagn och hundar idag :O) Inte helt enkelt när man inte är van....

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint ditt Ros-salt blev, och med din fina skylt på. Vilken bra granne som gör så fina fynd till dig.
Kram AnnaMaria

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh vad mysigt, glass på torget med godingarna Selma och barn barnet...vet du Nisse han går också trögt, det tar såååå lång tid för honom, det ska nosas o kissas överallt, ibland blir man galen..han går så sakta, men om han får upp spåret från någon hund som gått före oss, jaa då jäklar, då halvspringer han..hii..hii..
Vad du är flitig, gör badsalt o allt...
Vi har så varmt hos oss så jag vilar inne en stund nu, bloggar runt..
Ha det gott
Kraam Anette

Fröken Fräken sa...

Men vem kan motstå loppisar? Det är bara att hugga in! Många fynd som du "ramlat" över, det är härligt det. Snart måste jag också ta och göra lite rosensalt, men det är inte så gott om rosor till buds här.. antar att grannarna inte uppskattar om jag går int till dem och nallar. ;-)

Mina fynd och pyssel som jag räknade upp i dagensinlägg, över det jag hunnit med under semestern, finns med under julis inlägg, det är bara att kolla igenom.. ett fåtal saker är ännu inte klara, så de kan dyka upp senare.