måndag 25 maj 2009

Jag la rabarber på allt....

...igår söndag:)....En förövrigt solig och fin dag..Firade min mamma och la alltså rabarber på ALLT.... ..När vi fikat och gottat oss....passade jag på ....när jag ändå var så att säga nära rabarbern och hade en säck cement stående ..bara så där ....ATT göra en massa BETONGSAKER..Det är så bra att vara på landet och greja..inte gör det nåt att man sölar & spiller lite:)
..Det här STORA rabarberbladet står på tillväxt..ska göra ett gigantiskt fågelbad..kanske kommer de stora fåglarna att bli glada då....
..Har redan gjort en del små bad..här är ett av de ..som jag "planterade"!! ut i en av mina föräldrarnas ALLA rabatter..
..Ojojoj...se här ligger det en del av betonggjuteriet som jag roade mej med...under den gamla stolpboden, som har en sandlåda under....där lekte man som barn..och mina barn har lekt där..kanske kommer de små barnbarnen mina, att leka där nu..efter att jag lekt färdigt..vill säja..:)
..När vi kom hem och jag hade grejat ett tag..med alla baden som skulle utplaseras i trädgården....man blir hungrig av trädgårdsarbete minsann..så inspirerad av lördagens afternon te..bakade jag en plåt med Havrescones..till det förstås..min hemgjorda rabarbermarmelad...
..Opppps..inte höll badet under rönnen något vatten inte..nix..det silade såå käckt ut i bland skifferplattorna..som fortfarande inte fått nån väv under sej??....och ingen spalje bakom sej heller...
....innan söndagen var avklarad..så målade jag en stund..NU är det åtminstonde inte grundfärgen som jag målar med..men det är mycket kvar...vit är färgen och jag är nöjd med valet..Lätthet från Jotun...inte kritvit utan en aningens aning bruten vit färg..som en creme........( på bilden ser det visserligen ut som det är blått i färgen....men kvällsljuset och kamerainställningen skyller vi på här:)
♥...Pia

13 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Va fina det blir, dina rabarberblad!
Gillar den med grodan på :O)

Sara sa...

Blev jättesnyggt!!
Kram

Leamarlené sa...

Oj så här har pysslats. Dom är ju så vackra fågelbaden. Gjorde själv sådanna förr och många fåglar har jag som badar i trädgården. Det är så vackert att se.
Men vilka stora rabarber redan. Mina är så små än. Gör nog något fel när dom aldrig blir så stora. Dom kanske inte ska stå i full sol hela tiden.

kram, Marlene

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh vad du är flitig, gjuter och grejar !!Sååå fina blad..jag har också tänkt göra sånt, men det har aldrig blivit av..nu blev jag ju sugen igen..
Och ser du, det går framåt med ditt uterum, det ser ut som om det är där du dukade upp scones ? härligt..
Ha det gott
Kraam Anette

hemma hos lilla mej sa...

Vad fint du har gjort med rabarbersblad.Gillar den med grodan.Ha en mysig tisdag kramiz ~~~~~~RITA~~~~~~.

Patricia sa...

Kul att fixa och dona sådär med betong, jag har aldrig provat men det ser kul ut!

Och fint blir det nymålade med.. =)

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Kallholmen sa...

Himmel vad du hinner!
Jag tycker bladen blev kanon inte gör det något att dom ek håller vatten det räcker att dom är så läckra att titta på.
Ditt ute rum påminner om vårat.
Vi håller ju på att måla men jag tror att det inte ser ut som den riktiga färgen på min bild den är faktiskt betydligt mörkare i verkligheten inte så vit, men jag är nöjd.
Kram KramMalin

Marie sa...

Vad fina betongbladen blev, gjorde mig själv ett fågelbad av betong för några år sedan. Fåglarna uppskattar det verkligen, så det blilr nog att gjuta mer saker, det är så kul :)

Ha en fortsatt trevlig dag,kram Marie

Birgitta sa...

Vilka fina "rabarderblad" du har gjort. Men jag blir så avis på dej när du visar alla rabarber. Det har inte blivit någon rabarberpaj än. Väntar fortfarande på att de ska växa till sej. Det är kärvt klimat i Finnskogen vet du.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Kamomilla sa...

Jag drömmer nog om att fixa till såna där jag oxo! De är jättefina. Måste bara nalla lite rabarber av grannen först för jag har inte egen...

Hem T Gårn sa...

hej pia ! jaja men nu är tidningen här blir bara bättre o bättre,må så gott maria

KLARA LAVENDEL sa...

Vad skoj du har haft! Jag skulle gärna vilja göra de där fågelbaden. Jag har drömt om det varje sommar. Kul att se vad fina de blir!! Kram Ingela

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色