söndag 12 april 2009

Påskdagen...målat golv igen och....

..bara njutit leeedigt..En långhelg som nu påsken är, då känns det extra bra OM det oxå råkar vara fint väder:) ...OCH fint väder har det varit hitintills...sola har värmt gôtt minsann....På långfredagen så började jag med att måla i vårt nybyggda uterum..Golvet stod först på listan..ett trägolv som jag skulle vitluta..efter konstens alla regler...Det hör till saken att NÄR jag ska måla nånting så har jag en förmåga att vara sååå noga attd et nästan tar för lång tid...och att färgen blir för tunt utstruken:)
...Det blev det den här gången med...Jag målade i fyra timmar (golvytan är 28 kvm)..och när jag var klar så hade jag hälften kvar!!! av luten....Funderade och funderade..vad göra ???.. Jo, rådfråga färgaffären förstås....:) och idag så målade jag golvet en gång till!! Och nu är luten SLUT:)..men iallafall..så blir det bra..och i morgon ska jag borsta bort överskottet av det vita ..sen så....ska jag?????det kommer vi till senare:)..
*****
Ser ni den fina fil de fer ramen ??...Den såg jag hos Mia i butiken Änglarum...i tisdags..men kunde inte bestämma mej för om jag skulle ta den ramen eller den ..eller den..hade alltså flera att välja mellan..Valde en som jag ska visa på bild nån dag:)..och hör och häpna så ...fick jag den här av min mamma, som en liten påskpresent..Hon var nämligen med på turen som jag gjorde i tisdags (läs tidigare inlägg:) och blev "nedsläppt" hos "mostra" i KIL medan jag fortsatte till Karlstad för andra ärenden ,för att själv senare komma till Änglarum..Nu tog min mamma en liten tur även hon till Änglarum , utan att jag visste det OCH inhandlade denna lilla ram:)
..Vårblomma...Vårtecken?? Japp tycker jag verkligen att blåsippan är..
..Ja, en lååång historia...som vanligt när jag skriver här, så blir det långa inlägg:) nu är timmen sen ... jag äter liiite godis..Fast OM jag ska vara ärlig..INTE är det såå jäkla gott som jag hade förväntat mej..Mycket konstigt..tror nästan att jag tappat den där riktiga godissuget..men den kommer säkert tillbaka..Inte är det nåt att sörja över precis..Har inte heller nåt särskilt sockersug heller..vissa kakor och sånt har liksom tappat intresset..jag som är värsta kakmonstret i vanliga fall....
****
Nu är det dax för lite tv och slapp i soffhörnan:)..
Må så gott...och njut av påsken, den lilla helgbiten som är kvar...♥..PIA

10 kommentarer:

C De-sign sa...

Vad duktig du är som målar och grejar....och vilka påskadagar vi haft! Nu får vi njuta av dagen i morgon...sedan tar ju vardagen vid! Ska bli spännande att se ditt uterum när det blir klart! Kram fr C

Inspiration i vitt sa...

Hej pia, hoppas att din helg varit skön och lycka till med ditt golv som du sliter med, det kommer att bli så fint när det är klart. Kram på dig/Ingela.

Lotta sa...

Din påsk ser ut att ha varit lika härlig som min :O)
Jättefin ram, vilken mamma du!
Kram på dig!

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt att måla och greja.Duktig du är att måla.Gullig mamma, bra med mammer.Ha det gött.Kramizzar ~~~~RITA~~~~.

LantlivsAnette sa...

Ojjj, vad du är flitig på att måla..det kommer att bli så himla fint när det är klart..
Jag visste det, att godiset inte skulle vara en höjdare, så blir det då man har varit utan ett långt tag, jag har provat det en gång faktiskt, nästan så att man blir lite besviken att det inte var godare..men, hur som helst så är det ju inte så nyttigt..så då kan man vara utan..
Idag skiner solen här, skönt, för det har den inte gjort på hela Påsken..
Nu ska jag äta frukost, sen kaffe och en liten gobit som jag bakade igår..
Kraam Anetet

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Lova nu och visa bilder på ditt uterum. Här pågår stora övertalningen att vi ska vitlasera vårat. Maken är lätt movillig, han vet ju att det blir han som får göra det mesta.
Ha det så bra bland penslarna
Kram till dig
AnnaMaria

Kamomilla sa...

Det är nog ett stort jobb det där att fixa golv. men det är skönt när det är klart!! Vad duktig du varit!

Vit som snö sa...

Ska bli spännande att se golvet.
Förstår att du slitit med det!
Jättesöt ram- gulligt av din mamma.
O absolut är den blomman ett fint vårtecken!
Kram Cilla

Hannis sa...

Det är ju bara bra att vara noga!
Kan tänka mig att det kommer att bli fint när det är klart!

Vad gulligt att du fick ramen som du ville ha=))
Den är fin!

Kram Hannis

Granne med Selma sa...

Härliga vårtecken - blåsippor! Det vackraste som finns nästan.....
Jo du må tro att jag knepat och knåpat med bloggen. Hittade en sida med html-koder som jag använt. Kan göra ett inlägg där jag berättar lite mer :-)

Fast ärligt talat vet jag nog inte riktigt HUR jag har gjort... det har liksom bara...blivit...

- sa hon som inte kunde förstå vad hon skulle använda internet till för fem år sedan...

Kram