lördag 18 april 2009

Nu tror ni väl att jag förtog mej om......

..påsk, eftersom det inte har varit något värre med inlägg eller bloggbesök ( joo, ett liiiitet inlägg i tisdags ) från min sida??? Men icke.. Nu är påsken ett minne blott:) och en hel vecka har rusat fram....Jag HAR målat färdigt mitt golv där "ute" ....Snart ska vi börja måla ..resten av ALLT det som ska målas..väggar och tak ..Det är högt i tak ska sägas...DÄR tänker INTE jag gå upp på nån stege..nääj det får allt karln i huset göra...men måla deeee kan ja :) gillar att måla som ni kanske förstått vid detta laget...men nu till nåt HELT annat..sitter och skriver ett inlägg medan jag hör/ser ..Babben & co..hon sitter och pratar med ERNST och Dregen m.m ..riktigt bra faktiskt..lyssnar och skrattar ... ..Idag, lördag fick jag lust att baka igen:)..hade inte nåt särskilt att göra idag ...så varför inte baka !!....Sagt och gjort..här kommer mina skorpor igen...Den här gången blev det ..KANELSKORPOR...OM JAG FÅR SÄGA DET SJÄLV...skiiitgoooa...:)
Recept OM du vill ha...kommer HÄR eller här..
80 gram smör
1,5 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ovanpå :
2 msk socker & 1 tsk kanel
*
Ugn 175 gr.
*
Gör så här...
*
Rör ihop smöret med sockret och rör ner äggen.
Blanda bakpulvret med mjölet och blanda ner i äggsmeten.
Rulla till tre längder, lika långa som bakplåten, platta till dem lätt
Pensla med vatten.
blanda kanelen med sockret och strö över längderna.
*
Grädda i ca 12 -15 min. stäng sedan av ugnen ta ur plåten och skär längderna på snedden i skorpbitar som sen får torka på eftervärmen.
Det blev 50 st. Kanelskorpor .....
Det blev en förmiddagsfika med kaffe & kanelskorpor OCH det medan nästa bak !! väntades bli klar..HÖNÖKAKOR ...En deg på jäsning som alltså skulle bli HÖNÖKAKOR...Receptet finner du här....ett enkelt och mycket gott recept på matbröd..jag bytte ut liite av vetemjölet mot grövre mjöl..som alltid ..man tager vad man haver..ni vet KAJSA VARG konceptet:)
..6 st. kakor blev det..en liten sats kan tyckas men det räcker sô gôtt te gôbben & mäj...kanelskorporna i bakgrunden räcker nog oxå te mäj :)..lockena på burkarna fladdrar kan ja säga....... gör mej en tur ut i köket allt som oftast ....
..Ikväll så har jag suttit och dröm vid datorn ...drömt om HUR jag ska möblera detta uterummet vårt...vilka möbler ska vi ha ??..gamla ?? nya?? ska de vara vitmålade??..osv..en massa sidor har jag besökt och funderingarna är många......Även hur jag ska inreda det..får inte bli för mycket grejer...men dröm och verklighet är inte alltid likvärdigt..så vi får väl se..men har DU tips ..så får DU gärna dela med dej ..till mej...:)
* Kakfatet kommer från Fridas Gård..tror jag skulle passa jättebra hos mej med SKORPOR på....
..Dissa klyyyypera har jag redan köpt..HOS ÄNGLARUM i KIl...
..Kanske Selma kan få en ny matskål..ett hjärtformat sådant..gillar ju hjärtan :)..Fridas Gård...
..ÅÅåhhhhh alla dessa små pippisarna som ska lägga ägg nu..kanske de vill bo i ett sånt ...??? ..Den här bilden "snodde" jag från LANTLIFSANETTE..PRECIS så där vill jag att min fotölj ska se ut..men inte vet jag hur JAG ska få till det så!!??...men det var en annan femma...
..NU TILL MIN ultimata dröm........en ADIRONDACK stol...den och en till, vill jag helt enkelt ha....
...där jag kaan sitta och dröööööömma................ha de gôtt alla ...
♥....

16 kommentarer:

Leamarlené sa...

Mmm..så gott det ser ut. Åh vad vackra saker du visar...jag blir riktigt shopping sugen.

Kram, Marlené

Pillargontanten sa...

Du har hunnit baka i alla fall:o)
Ser riktigt smaskigt ut:O)

Ewa sa...

Ljusa härliga bilder. Blir alldeles nostalgisk......Ewa

Lallis - liv och leverne sa...

Tack för receptet goa goa du. De ser smarriga ut:)
kram Lallis

Birgitta sa...

Det såg gott ut med kanelskorpor och hönökakor till fikat. Får nog ta mej i kragen och försöka åstadkomma lite i köket också. Men inte just nu, för jag liksom bara ett halvt kök nu.
Ha en fortsatt skön helg.
Birgitta

Sara sa...

Oj vad du bakat! Härligt!
Kram

Rummet för välbefinnande sa...

Det gör du helt rätt i Pia....
Drömmarna är början och vägen till att nå dit man vill.. Utan drömmar - inget mål.
Gissa om jag drömmer för fullt också om mitt lilla hus/torp och jag kan nästan se nu hur jag går där, kan nästan känna hur det känns och då börjar det bli verklighet..... Snart, snart....
Fortsätt dröm du också ska du se att du snart har din sköna airondeck stol!
Kram till dig!
Mia

LantlivsAnette sa...

Halloj Pia !!
Åhh vad mycket gott du har bakat..det är inget som slår hembakat,gott som tusan !!
Och tänk då du får inreda ditt uterum !! Jag skulle söka gamla fina möbler om jag var som du, man kan hitta riktigt fina möbler för ingenting, som du kan måla och fixa, eller blanda gammalt och nytt..en skänk, gamla stolar, lampor..jaa du vet.En gammal kökssoffa som du målar och klär om locket på, och massor av fina kuddar i, det blir en fin läshörna, och jag är säker på ett Selma skulle gilla den också, Nisse älskar soffan jag har i glasverandan, där kan han ligga och även kika ut då det kommer någon på vägen..
Kul att du gillade bilden du också, på de gamla fotöljerna..
Och tänk att jag har de där däckstolarna, jag köpte ju de i fjol, åhhh vad jag längtar tills jag får ta fram dom..
ha det gott
Kraam Anette
P.s Jag är på jobbet, min jobbar helg

Viola sa...

Vi har ungefär samma stora målar projekt på G vi två ser jag....härliga skorpor hos dig, dom ser verkligen goa ut, tack för receptet och ah en skön söändagskväll i det fina vädret, kram

Elzie sa...

Jag har samma bekymmer som du. HUR ska jag planera vår altan. Gillar den inte som den är nu nämligen. Och kommer gubben att gå med på det? Mycket att fundera på, ha, ha.
Hoppas du får en bra vecka i alla fall.
Kram Elzie

här är gudagott att vara sa...

Jisses vad hönekakorna såg goda ut.
Om tiden räcker till ska jag baka i morgon.
Haregott!

Granne med Selma sa...

Vi har samma önskemål om saker du och jag Pia! Högt på min lista finns visst sådana där utemöbler också :-9

och ibland är det härligt att bara slå sig ner vid datorn och drömma. Inte blogga , inte svara på mail, utan baaaara drömma. Då orkar man lite mer igen.

Ska kolla med maken om hyllan i hallen. Det dyraste är väl krokarna:-)Kram Sussie

Pillargontanten sa...

Ja, du Pia, jag ska försöka svara på alla dina frågor....
Om jag blivit nåt lydigare? Nej knappast, jag är mer olydig än nånsin... Skämt åsido, jag är instruktör åt brukshundklubben, och vårens kurs har jag precis startat i dag :O)
Sukk & Dukk? Vi är många kvinnor boende i värmskog, som känner varandra, men vi umgås sällan, så tanken med detta var dels att umgås, dels att lära känna nyinflyttade, ge dem en möjlighet att lära käna oss gamla... Därför har vi skapat något som vi kallar för Sukk & Dukk, träffar med ett tema per gång, som någon i gruppen håller i, och iadg var det jag och min pelargonvän som höll i trådarna :O)

Pirre sa...

hallo du sköna, eftersom du bakar o bakar så kan du väl dela med dig lite till en som inte kan eller vill...men måla det kan jag oxå men armarna vill inte riktigt, sliter ändå,
kram Pirjo!

Pirre sa...

tillägger så här lite efteråt,
stolarna bor hos mig och går att fynda på tex byggvaruhus i omålat skick till hyfsad peng,
kram igen...

Birgitta sa...

Hej igen!
Tack för din titt hos mej. Jag är med både på hantverksmässan i juni och julmarknaden i november i B. Var du också där?
Det blir värre i köket. På onsdag ska vi riva ut diskbänken och göra om där och då försvinner vattnet också och så hoppas jag få den nya på torsdag (en vecka försent). Men sedan är det mycket annat som ska klaffa. Och på onsdag ska jag iväg med papperna för deklaration. Så jag hinner inget i vävstugan känns det som. Måste ju ta paus ibland.
Kram Birgitta