måndag 20 april 2009

Mor nu är våren kommen mor......

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår. Barnen de plocka små sipporna glatt, rusa sen hem under rop och skratt. Mor, nu är våren kommen, mor Nu får vi gå utan strumpor och skor. Blåsippor ute i backarna stå, har varken skor eller strumpor på." Mor i stugan, hon säjer så: Blåsippor aldrig snuva få. Än får ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar, säjer mor.
*****
Mitt vårtecken denna måndag går i repris...visade bilden vid påsk:).....Idag en måndag i full fart..tror faktiskt att ALLA måndagar är sådana..Vaknade med ett ryck..kom på att jag lovat någon en sak..upp ur sängen som en raket....snabbdusch och torkade håret i rekordfart..(Agneta..såg du att frisyren var rekordtorkad??....:)..Skulle precis slå mej ner vid frukostbordet..läsa dagens tidningar..för att se vad som hänt..som vanligt inget särskilt...telefonen ringer..Hallooo???? Du....Stens El kommer och installerar elen nu.....NU???? Ja, om några minuter... Har du sett UT var DU vill ha ALLA kontakterna??. Ooooneej, har inte gjort det än ..Har INTE ALLS tänkt på VAR VI ska ha alla kontakterna..puuuust och suuuuck..får tänka medans jag slänger på mej kläderna..Jaaahapp....DET var den frukost-ron det:)..snarare ORON...Samtalet utspelades mellan mej och karln´min.....Några smååå minuter senare..STOD alltså Stens el utanför dörren..JAG hade hunnit klä på mej ordentligt.... slängt i mej sista smörgåsbiten OCH halva kaffekoppen...puuh....
*****
Nu kunde jag lika gärna gå till jobbet..förresten så ringde Agneta från jobbet och undrade om jag hade nån pasta hemma ..hon hade glömt sin hemma och var redan på jobbet..VI kör fortfarande den där utmaningen ..(viktväktare)...ÄTA RÄTT OCH MOTIONERA..som bara faaan :) DET ger resultat ..ska berätta mer om det såå småningom.....Men som sagt var..NU gick jag till jobbet..VÄL DÄR så gick dagen i raketfart!!..! 15 barn..och tre fröknar, varav en förkyld och en pratglad och den tredje virrig ..vem JAG var av dessa tre ..haha..säg det ni... ***** Lite kallt har det varit ute idag..MEN..jag har inga stumpor på mej..När det blir VÅR då åker strômmpera tå...De kommer inte på förrän te MÂRTEN....det vill säja i början av oktober:)....Nu skulle jag väl ha visat en BILD på "utan strumpor "..men jag tror inte ni vill se min fötter:)...fast åandra sidan sååå har jag redan visat dem en gång..med skavsår efter vårruset....:)
*****
Eftersom det var lite väl kyligt ute nu i eftermiddags när jag kommit hem , blev det inget trädgårdspyssel alls..hela helgen har det varit full aktivitet ute i trädgårdarna runt omkring ..Det är om något ett riktigt vårtecken.. ....Jag har trädgårdspysslat liiite under helgen ..jag märker åtminstonde det på mina stora rejäla skavsår i tumvecken...aj!! Ett par krattsår..kanske man kan kalla dem...hihi.. ***** ..HA det gôtt..kära vänner....bästa hälsningar..från virriga...
♥.....
Psss...oj då..jag glömde visst tala om VAR elen skulle vara??.....I uterummet så klart:)..ds...
Pss..dubbelt psss..kolla in den här då....jag såg detta hos DRULLPUTTA.... och var naturligtvis bara helt tvungen att se OM det var så att jag oxå såg att hon snurrade åt båda hållen:)...

11 kommentarer:

Patricia sa...

Ja det var verkligen full fart på din dag...hoppas resten av veckan blir lite lugnare... =)

Kram Patricia

ÄnglarumsMia sa...

Fniss, du är allt rolig du Pia... Vilken rivstart - nästan lite brutalt en måndagsmorgon.....
Men, vips säger det bara så är det snart fredag igen!
Ha en fin vecka :-)
Kram Mia

hemma hos lilla mej sa...

Det blev fullt ös medvetslös på din dag .Det är jobbigt.Hoppas resten av dagen blev lugnare.Ha en bra kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~.

Cattis sa...

tack för titten :-)

essemia sa...

De där hantverkarna... hi, hi! Aldrig vet man när dom ska dyka upp. Men det blir nog bra med era kontakter sen framöver.
Hoppas du får en bra tisdag.
Kram Elzie

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Ojj vilken dag du hade,eller morron rättare sagt..hoppas nu att elen kommer på de rätta platserna, det är ganska viktigt det där..men det går ju alltid att dra sen också, men då blir det synliga sladdar..hur gick det ? Kunde du peka ut så där snabbt innan du for på jobbet?
Himmel vad det kommer att bli fint där i uterummet, tänk ändå om jag hade bott i krokarna så hade jag kommit o kikat och gett dig lite mera tips...
Du den där spinning lady, jag fick henne bara att snurra åt ett håll, det blev till vänster för mig...kunde du se henne åt andra hållet ?
Jag sitter här nu o dricker kaffe o fikar av kakan jag bakade igår, också läser jag hur flitig du är som går på Viktväktar mat...hmmm...måste skärpa mig jag också..
Ha det gott
Kraam Anette

Kallholmen sa...

Måndagar kan verkligen vara en rivstart...man är liksom inte beredd efter helgen...!
Hoppas det blir bra med elen och uterummet, ha en bra vecka.
Kram Carolina.

Kallholmen sa...

Hej härliga Pia!
Vilken morgon....
Jag säger bara så här,jg vill också vara utan strumpor!!!!!!

När jag körde min Elliot till skolan i dag var det 1 pluss lite kalllt, jag frös min käre son sa.
- Mamma du har för lite kläder jag har ju långkalsonger, täckbyxor mössa vantar täckjacka.

Vad säger man då?
-men min son förstår du att i blogg världen har dom inga strumpor nu och det vill inte mamma ha heller... nää man tar på sig mössan vantarna m.m och tänker suck!
Kram Malin

Lotta sa...

Verkar ha varit en hektisk dag!
Skönt att gå barfota, jag stod barfota på spikmattan igår :O)

Sara sa...

Vilken tur att du la ut texten på blåsippan. Idag på jobbet skulle vi sjunga den men vi glömde bort slutet på texten!
Kram

Gårdsromantik sa...

Men hjälp så rushigt du har det...
Menar du att ni bantar med pasta ... det var något nytt det?! :-)

Kram Maud