tisdag 17 februari 2009

Bambi på hal is...

..skulle jag kunna ha kallat mej idag..:)..Men den jämförelsen tror jag inte är riktigt sann..Bambi var säkert mer graciös än vad jag var...
..Här ser ni mina nya skidpjäxor..köpte ett nytt skidset idag..och har alltså åkt skidor..på ISEN...Kyrkviken..Han min äkta hälft och vår lilla hund, Selma..åkte runt hela Kyrkviken...(SELMA sprang hela tiden..gissa om hon var trött!!) En tur på en mil!!...jag tog det lilla lugna....Ska upp ur sängen i morgon ..har jag tänkt:)..Nu känner jag i skrivandes stund..hihi..att de vilande musklerna , som jag inte motionerat på länge...dom börjar ge sej till känna..
..Ändå..var det slätt..inga backar..bara glida rakt fram och njuta av färden..men som sagt..lite Bambi var det när jag skulle sätta på mej skidorna..de gled ju iväg ..på den lilla lutningen på parkeringen..NU hör det till saken ..jag har inte åkt skidor på få se nu..1..2...3...6...8...stopp ..många år..:)
..Men guud så nöjd jag känner mej efter skidturen..ska bli mera av det..Med den fina vintern som vi har nu..lagomt med snö..och inte svinkallt....Nu har jag fått blodad tand..får se i morgon om jag tycker det då med:).....Det blev lite blandande bilder idag....pjäxor....en "tavla" med två gamla vykort från något loppis..även ramen ett loppisfynd..nerkluddad med lite vitfärg....en liten hög med ljus invirad i en spets..läser Magasinet..förstår ni, både framlänges & baklänges..och såg en bild med detta:)..men resten fattas..fönstret..fatet..blomman...osv.. (Ja, självklart ett vitt bord oxå..men det blev inget målande skidorna kom emellan...)...men en början är det iallafall ....till ett vackert stilleben, ..Se i Magasinet Jeanne d´Arc Living sidan 36-37 så ser ni vad jag sucktat efter..;)

OCH sist då ....men inte minst..ett "titta och njut" ..jaja..okej då...vill ha sakertips.. Här finns den sidan..Landstil...

..Nu snart dax för vila.. måste ladda för i morgon....Invidning av vårt nya JOBB...och sedan öppet hus...lär bli en del "folk" ....stans nya Förskola vill säkert en & annan se...

..♥....

15 kommentarer:

Sara sa...

Åh va härligt att åka skidor! Jag är så sugen på det men just nu har jag inga och då är det inte så lätt...
Ha en bra dag!
Kram

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Åhh hååå, så du har börjat åka skidor...vad duktig du är..
Jag har inte åkt på mååånga år, då mina döttrar var små...och det är säkert jaa, tio år sen nu.
Vilka fina bilder du visar oss, på smått o gott !!
Här är det fortfarnade så himla kallt, vi hade minus 27 då jag steg upp..brrr...alldeles för kallt.
Nu ska jag ta mig en kaffe kopp..och du, lycka till på invigningen ikväll !!
Kraam Anette

VACKRA hem och interiör sa...

Hej Pia!
Så inspirerad jag blir av din skidåkning. Har "pratat" om det här hemma många gånger, men har inte skidor och än mindre har jag haft någon större tid... men har tänkt ändra på det nu (hoppas jag... får jag väl tillägga). Att det finns så snygga pjäxor... Får se om jag hinner ut och se vad som finns. Vi bor ju som du vet i en riktig skidmetropol så här borde det finnas att välja på. Jeanne darc Living magasiet är bara så inspirerande....
Ha en bra dag!
Kram Pia

Leamarlené sa...

Åh så härligt med skidåkning. Ja, nog var det många år sedan för mig med.

Ha det gott
Kram, Marlene

ÄnglarumsMia sa...

"Fniss" kom du ur sängen imorse? För mig brukar det vara så att den värsta träningsvärken kommer dag 2. Japp, nu var jag riktigt positiv va......
Tänk det är så fint i Arvika!
Vi tog oss en tur i somras med motorcykeln och hamnade i Arvika, satt där i parken som ligger i svängen innan man kommer in till hamnen och stationen. Ja, det är bara så njutningsfullt att titta på allt vackert!
Hoppas det går bra på invigningen nu!
Kram Mia

Marie sa...

Vad fina bilder du har lagt upp.....förstår om det känns idag efter skidturen...har inte åkt på lika många år som dig tror jag....har nästan glömt hur ett par skidor ser ut :)

ha en fortsatt bra dag, kram Marie

Annika sa...

Ojoj åker du skidor!!!!! ja kanske kan ta en tur om jag får hålla till där det är platt... gillar inte backar.... lånade ett kort av mamma o jämförde o det passade inte in på Åsen nåt av korten.... mitt hus saknas också eftersom ladugården här brann ner på sent 40-tal o man bara hade fotat gårdar....:( nu ska jag iväg på stickcafe o igår slöjdade jag med barnen.... guben spacklar o står i så nu får jag äntligen fint i sovrummet...:) Kram Annika

Marianne sa...

Hallå...är du på benen?!?..ja, efter att ha åkt skidor en mil så där på en gång bör det kännas i kroppen. Dra gjort!!!
Men du...försök nu låta bli att måla skidorna vita (som allt annat som kommer i din väg) ha, ha
Har du sett att det är en scrappträff, Värmlandsträff, på Hammarö. Jag är faktiskt tveksam till att åka. Men har inte bestämt mig än. Läste det på Annas Scrappbookings hemsida.
Nu ska jag se om jag får till ett nytt inlägg hos mig. KramiZ

Mitt Östergården sa...

Vad härligt med skidåkning. Brukar alltid alltinera längdåkning och utförsåkning. Provade faktiskt att åka med hundarna i en lina runt midjan. Det gick bra för de var rädda för skidorna. Så de gick så fint brevid.
Ha det bra!
Kram Helen

Hannis sa...

Oj,vad du är duktig som åker skidor på längden.
Tror inte att jag har åkt skidor på si så där en tjugo år...
Skulle nog dratta på ändan på en gång=))

Fin med korten i ramen!

Kram Hannis

Kamomilla sa...

Duktiga du!
Jag undrar när jag skidade senast...
*skäms lite*

Prillig sa...

Åh, va härligt med en skidtur, vi var ute i söndags och åkte i solen.
Sånt kan man leva på länge...

Kram Britt

här är gudagott att vara sa...

Jag har inte skidat på länge,,,Men vi har börjat med kvällspromenader
gubben och jag, det är härligt och så go man känner sig när man kommer hem. Jag tror nog att du kan lyckas bra med skott i glasklocka det är ingen konst.
Haregott!

Elins tittskåp sa...

Snygga skidskor måste jag säga, blir lite avis när jag tittar på mina gamla, som jag ärvt efter sonen, inte snygga nej... Men jag fick lust till skidåkning, måste nog köpa mej nya pjäxor och kanske även nya skidor, köpte skidorna 1980, så det måste vara antikvärde på dem nu.

Fina bilder du visar och lusten till ting får man när man tittar in till Landstil, ujujuj...

...men det ska vá gôtt å leve...

Kramar Birgitta

Hem T Gårn sa...

det låter som en go ide o fin dessutom kyrkviken runt. mysigt att åka skidor..
ha en riktigt go helg du också .mia