måndag 1 december 2008

En "platt" kram...

... skickar jag till er ALLA som skrivit sååå många gulliga & rara ord i kommentarerna i mitt förra inlägg:) Jag känner en del av er i verkliga livet..och många "bara" genom bloggvärlden..Men inte är det mindre värt ...Jag förundras över hur hjärtlig tonen ÄR bland alla bloggarna..och inte minst ..MAN BLIR SÅÅÅÅ GLAD:) Som ni läste, så var jag med om en otäck händelse förra veckan..Fortfarande "ser" jag det hända för mitt inre..får nog leva med det ett tag..Som tur är så är lille hjärtegrynet mitt, ALEX..helt ovetande om vilken uppståndelse han gjorde.....Nu är det bara hans mamma och jag som får "dras" med det.... Nu till nåt helt annat.. I lördags var jag med på en liten julmarknad ..IGEN...denna gången var det en liiiten en..men väldigt trevlig..det var i en gammal skola som numera är en hembygdsgård..det är även min gamla hembygd..en extra känsla för det förstås :)..Sålde lite smått & gott..en hel del gott kanske jag ska säga...vad sägs om ........ Brända mandlar...chokladbollar..marmeladgodisbitar..fudge..m.m....allt hemgjort förstås..ett & annat hemgjort pyssel slank allt med oxå.....Denna gången var det lite varmare där jag satt..mot förra helgens marknad..där vi stod i ett gammalt pappersbruk..som INTE hade nån värme ....mer än det lilla element vi hade med.... Det var en del gamla tanter och även några gamla farbröder oxå som kom och besökte marknaden ..det var många utrop om att...nää men oj då...är det du lilla vän som sitter här..dej kommer jag ihåg när du var sååå liten..och så måttade de med händerna för att visa..HUR liten jag varit..ja, inte har jag vuxit mycket..är inte många centimetrar över havet precis..(160 :)..sen fick man även höra OM HUR man var oxå..liiite busig om man säger så..fast bara liiite..För jag var snäll...och gjorde som mamma & pappa sa..sen att man hade fantasi för lite småbus..det var en annan sak... Nu är det första dagen på julmånaden..vart i hela friden har november tagit vägen??..Den försvann fort minsann..Nu väntar de små barnen på TOMTEN....även JAG:).....ha de såå gôtt..vi "syns" ..
♥..PIA

10 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !
Här sitter jag med kaffemuggen och kollar in hos dig..jag har lite brått för jag ska vara på morron möte i vår Galleria klockan 8.00
Men hit måste jag ju först..
Vad roligt att det gick bra på julmarknaden, jag har lärt mig genom åren att det som går att äta det säljer bäst på alla slags markander, så jag förstår att du sålde bra av ditt goda...och jag kan ju bara tänka mig hur fint du hade packeterat allt...ett fint omslag säljer alltid bra det också..
Nu kan du pusta ut för det är väl ingen mer markand före Jul eller ?
Jag julpyntade lite mera här hemma igår, också passade jag på att rensa ut sånt pynt som jag inte vill ha, det ska jag lämna in på Loppisen idag, jag har bokat ett bord i tre veckor !! Man behöver inte stå där själv utan det fixar dom som har lokalen...skönt..
Ha det gott
Kraam Anette

Elzie sa...

Kan inte låta bli att skratta när jag läser om de gamla tanterna. Nog får man höra att man "vuxit" alltid när man träffar gamla bekanta. Och konstigt vore det väl annars, hade sett mycke4t konstigare ut om vi stannat på 50 cm!!
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Noll54/Eva-Karin sa...

Vad roligt att du är tillbaks Pia! Ja nu är vi i tomtemånadn, det har gått väldigt fort! ,,,,,man ska göra så mycket och njuta av stämningen,,,,,,svårt att inte känna stress!,,,men vi får ta en dag i taget!

Hadet så bra och kram!!
E-K/noll54

Lilla Blanka sa...

Hej Pia!

Åh vad det är mysigt med julmarknader...! Skall försöka åka in till Haga (i Göteborg) på lördag. Sonen simmar ändå i Valhalla då så då kan man passa på ;)

Brända mandlar..jösses vad sugen jag blev på det nu *hihi*

Nallens kälke hittade Niclas ("Herr Blanka")nånstans..frågade om han fick den och tog hem till mig..så målade jag den vit såklart :)

Skulle gärna vilja se lilla goa Selma i Luciautstyrsel..kan tänka mig att hon fann sig i det, goa lilla vovven!

Kram goa vän!
Mia

Jenny Oak Fae sa...

TACK för din gulliga kommentar!

Önskar dig allt GOTT..!

Kram, Jenny

<3

MODERN COUNTRY sa...

Men hei Pia!

Nei altså, her sitter jeg etter en lang dag og tror at jeg har hatt det vanskelig. Puster ut, og så leser jeg om din fryktelige opplevelse med ditt barnebarn. Å gud altså, så godt allting gikk bra!! Jeg har vært med på det samme, nå senest i sommer. Her trodde jeg at jeg hadde ryddet vekk alt et lite småtroll kunne sette i halsen og gir henne en ballong. Jo så biter hun et stykke av ballongen, spør ikke meg hvordan det går til med en tann. Og dermed harking og rød i ansiktet. Som hjertet slo vilt!! Men slikt hender nok både en og flere ganger. Og så får man være glad for at man har reagert fort nok og har personer i nærheten som vet hva man må gjøre.

Trivelig å lese om ditt marked og barndomsminner. Du er så flink til å fortelle og beskrive hvordan du opplever forkjellige saker.
Hvor mange markeder har du vært på nå? Selv har jeg ikke fått med meg et eneste et enda..Vi får se hva det blir til. Må sy ferdig alt først. Denne uken, og så er det stopp. Får jo ikke gjordt noe selv hjemme heller på denne måten.

Nei, ha det så godt Pia, kos deg med dagene og alle pysslerier!
Klem

Aina

Granne med Selma sa...

nejmen Pia! har inte kikat runt på ett tag och missade när förra inlägget kom (jodå jag har dig på Bloggkoll men idag hade jag 47 olästa inlägg från mina favoritbloggar) Vilken händelse! och så helt underbart att allt slutade lyckligt. Vi hade Hjärt-lungräddning på jobbet för ett par veckor sedan och jag är faktiskt lite nervig att något ska hända på riktigt så att jag måste komma ihåg allt rätt... Vill ju inte drabbas av panik om/när det väl händer. Förhoppningsvis blir det ett annat när man är mitt uppe i det.

Sköt om dig!
Kram Sussie

Geta sa...

En måndag utan dej är ingen riktig måndag!! Hoppas du har det bra och tar hand om dej!
Kram.

Lallis - liv och leverne sa...

Mysigt med julmarknad. Och brända mandlar kan jag liksom aldrig få nog av;)Kram Lallis

Unknown sa...

Åh vilka nostalgikänslor du måste fått där på marknaden! Jag vill önska dig en riktigt trevlig fortsatt vecka! Stora vinter kramar Petra