lördag 15 november 2008

Pepparkakskola......

...och en massa annan godis, har Anna, Sara & jag ....rört....kokat...hällt....slängt...blandat....OCH provsmakat...:) idag....Som jag berättade om igår ..så ska det säljas en massa godis och skorpor till nästa helgens JULMARKNAD i BRUNSKOG ..
Jag har aldrig smakat på pepparkakskola förut....Men NU har jag det:)..Och jäädrar alltså, va gooo den var...mums..receptet finner du HÄR...
..Väl hemma, efter en dag med "bara" godis ..godis...och ..godis..passade jag på att pyssla lite:)...innan middagen var klar!..En receptbok blev det..eller två:) Inspirerad av alla recept vi har använt oss av idag.....Här är pappret en svensk design..Maja Design....de flesta scrapbookingpapper som man använder är som oftast amerikanskt..Men dessa Majas är såå otroligt fina..gillar dom skarpt..detta pappret heter Skördetid/Baka och var från förra årets kollection..
..Så här "tråkig" såg den lilla (15 cm*15cm ) boken ut, före jag scrappade den..
...Jag har som så många andra "scrappare" en sjuhelsikes massa papper.. Vackra papper som man i och för sej har liite svårt att göra sej av med..just för att de är så vackra..knäppt så det förslår....Den här lilla boken fick ett brun och vit randigt papper ..en vintagebild ..förstås.. och utskriven text på kvistpapper från ..Ide´makeriet..allt detta chalkade jag med en brun nyans...en liten spetsbit ..sen klart..
Ps....Jag skrev om att jag kände mej sjuk igår..förkyld ..trodde jag...men inte alls..blodtrycket spökar tydligen och även medicinen..Bara så ni vet..för det lät lite konstigt att jag skulle göra godis..och sälja ..OCH så var förkyld:)..inte bra .....men OM någon som läser detta ska på julmarknaden.....VI körde dubbel koll med renlighet:)..Ds......
♥...PIA

26 kommentarer:

Geta sa...

Va godissugen jag blir!!! Ska verkligen bli kul att se allt ni har gjort.
Kram.

Anonym sa...

Men Pia...vad du/ni är duktiga och pyssliga. Ser här längre ner vad du har pysslat med och gillar dina ståltrådshjärtan jättemycket.
Pepparkaks kola....det låter spännande! Skulle nog ta å testa det.

Hoppas det går bra för er på marknaden.

Kram P

Leamarlené sa...

Vad fin boken blev som du knåpat ihop.

Gjorde förra året pepparkakskolor...supergoda..så dom kommer nog att gå som smör på marknaden.

Kram, Marlene

Gårdsromantik sa...

Så vacker boken blev!

Jag trodde den var antik.

Pepperkakskola låter supergott!
Ni kommer att sälja massor.

Kram Maud

Anonym sa...

Men vilka fina böcker du gjort, vill också ha såna,men kan inte scrappa...mitt köksbord är bara målat med v-slip än så länge, funderar på en vattenbaserad täckfärg för trä & metall för att det ska bli tåligare annars får man väl lacka...har du några tips annars? Pepparkaks kola låter gottigottgott ...Kram och ha det bra!

Noll54/Eva-Karin sa...

Åh vad fina böcker du har gjort!!!,, Förstår inte hur du orkar, min egen energi går åt på jobbet,,,vill göra så mycket,men jag hoppas jag kommer igen!

Ha det så bra och väntar på att se vad ni gjort!
Eva-Karin/noll54

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att man inte kan göra sig av med vackra papper...även om jag inte scrappar så har jag en dotter som fortfarande är nyförälskad efter 8 månader i den rolia sysselsättningen,och papper har jag förstått väcker dom allra hetaste känslorna till liv;-)
Ha en bra vecka!
Kramar/Birgitta

Marianne sa...

Konstigt det där med papper. Har en massa som varit "för fina" att använda och de kommer aldrig att bli det heller.
Har nu skrivit av receptet på kolan och ska absolut testa den. Allt du gör vill jag också testa(men jag hinner ju inte med i ditt tempo). Det stod ju att man skulle röra ner vanilj i kolan till sist, men inte hur mycket. Hur mycket tog ni? Bra att ni är renliga det kan ju dyka upp någon från hälsovårdsnämnden. Vi inom barnomsorgen vet ju vad nitiska de är. Lycka till

Jenny Oak Fae sa...

SÅ vackert!!!

Det där med typsnitten kan vara lite krångligt, men när du sparat dem ska du klicka på filerna, då kommer det förhoppnings upp en ruta där du blir tillfrågad om typsnittet ska installeras..!

Önskar dig en fin ny vecka!

Kram, Jenny

<3

Granne med Selma sa...

Nejmen Pia så fint det blev! Du är fantastisk:-)

Vilken respons jag fick på min tomtesäck i mailboxen1 Funderar just nu vad man kan ta för dem... har du någon idé?

Kram

Anonym sa...

Fin bok!

heavenandearth sa...

Verkar jättesmaskigt med pepparkakskola! Ska jag prova! Vad duktiga ni är som fixar o donar o ska iväg på marknad! Hoppas ni får mycket sålt!
Blev ju jättesugen på att "uppgradera" min egen kokbok. Du har gjort så fiint! Precis som du har jag en massa vackra papper hemma som "bara ligger där o e vackra...", kanske dags att använda lite oxå... ;-)

Tina sa...

Åh, det receptet låter spännande! och VILKEN FIN receptbok du pysslat ihop. Kram Tina

Husbilsresan sa...

Vilken härlig dag ni måste ha haft!
Tack för tipset på "kola-sidan"....en hel sida med bara kolarecept....WOW!!!!
Vilka fina små receptböcker du gjorde...du är så himla bra på scrapbooking.Dina julkort är underbara!
Ha en skön vecka!
Kram/Gunn

Inspiration i vitt sa...

Men så fin din recept bok är om man hade en sån så kanske det skulle vara roligare att laga mat eller baka.

Pepparkaks kola har jag gjort många ggr och den är så god men föredrar nog ändå chokladkola med mandel el nötter mums.

Du verkar få så mycket gjort inför julmarknaden och har pysslat så mycket fint. själv har jag inte börjat pyssla inför de marknader jag ska vara med på. Får nog lägga på ett kol om jag ska hinna.
Kram på dig/Ingela.

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Åhhh vad du har varit flitig i helgen..bakat och rullat godis..mummsss..
Den där kolan lät riktigt god den..men nu förtiden så gör jag inget eget julgodis...det gjorde jag förr...men det mesta åkte ner i min mage, så nu låter jag bli...
Men det är så mysigt att göra eget..hemtrevligt på nåt sätt..
Kanske det blir någon sort, vi får se..
Jag har jobbat hela helgen så det har inte blivit så mycket gjort här hemma i helgen,idag är jag ledig så då ska jag måla det sista varvet på golvet i matsalen, sen ska det härda i en vecka innan man kan ställa in möblerna där...
Hoppas nu att det blir bra väder nästa helg då ni ska stå på marknaden...du måste fota där så att man får se..
Hur gick det med siffrorna till advents ljusen ?
Ha det så bra Kraaam Anette

spetsar och änglar sa...

Jättefin receptbok du har pysslat ihop.

Ha en bra vecka
Kramis
Heléne

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har här.. jättefin receptbok. Jag håller också på med papperspyssel, mest kort då. Kolareceptet måste jag testa, det låter sååå gott!!

Kram, Erica

Sussi sa...

Viken fin receptbok...jag blir sugen på att fixa en egen. Att göra pepparkakskola låter gott. Vi har haft planering inför vår julmarkand idag, så det var kanske något för oss *L*..eller annars så spar jag alla kolor till mig själv ...haha

Lavendel & Romantik sa...

Jisses gumman vad du är duktig..Blir lika imponerad varje gång önskar att jag också kunde...Pepparkakskola ät ju väldigt gott..Och du bor så nära Dalarna så Kika in vet ja!!! Hoppas att allt är bra med dig,Själv så stressar jag så inninorden med allt.Det ska vara skyltning och alla varor på plats och så vidare Hälsa till Maria Kram på dig/majsan

Anonym sa...

félicitations pour le blog
douceur blanche
http://loupinou.canalblog.com

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Åhh neeej jag skrev en lång kommentar men den bara försvann...
Nå i alla fall så skrev jag att din recept bok är helt underbart fin...
Och ni ska till Hem t gårn idag..åhhh vad roligt, fota och visa oss andra från den fina butiken..jag har sett på hennes blogg att hon har gjort sååå julfint där.
Ha det gott
Kram Anette

Kallholmen sa...

Ja du pia inte kan du ha några problem med vad du ska ge nära och kära i julklapp inte.
vem skulle inte vilja ha en sån recept bok.
Jag tror du får ha en scrapp skola här på bloggen.
Receptet ska jag i alla fall skriva ut mums=) du ska se mina recept eller inte tänk den allra värsta röran *100. Men i mitt nästa liv he he ska jag försöka ha en sån fin bok.
Kram Malin

Viola sa...

Hejsan, vad spännande med att stå på julmarknad, brukar stå på vårt skärgårdsloppis som är en gång under sommaren och har gjort det tre år, så himla kul och man träffar så många trevliga männsker, din receptbok blev ju helt underbar, sådana skulle du verkligen kunna sälja, om du tänker tillverka några för försäljning så har du första kunden här! Ha det nu så bra med bestyren, kram VIOLA

Lilla Blanka sa...

Hej Pia!

Åh vad sugen jag blir på allt prat om julgodis...! Jag kan tänka mig att det går åt som smör i solsken :)

Jösses vad fin receptboken blev efter lite Pia-scrapping, jättefin!

Visst är det mysigt med vackra papper och band. Jag samlar alltid på mig och har till pyssel och scrapping.

Ha det så bra och lycka till på marknaden!

Kraaaam
Mia

Hannis sa...

Låter som en himmelsk upplevelse=))
Fint med receptboken!
Själv slänger jag alla mina recept i en låda och hopas på att dom ska sortera sig själva*fnissar*

Kram Hannis