Mitt i ....av den första höstmånaden, smyger höstrusket in och nu är nog sommaren definitivt slut! Värme och sol har vi fått mycket av denna sommar så kanske att höstens ruskväder inte gör nåt;) Nu kommer ju mysljusen fram och tänds i varje liten vrå av vårt avlånga land;-) Själv var jag i veckan som gick en tur till Ikea för fylla på ljusförråden här hemma! Det går åt några ljus nu framöver ... Men hösten är en härlig tid ute oxå ...hela helgen har varit behaglig i vädret ...perfekt för långpromenader med hund ... Och då går vi gärna i skogen ...Min lilla hund är snart 11år och ibland märks det lite när vi går långt och fort... det blir några små vilopausar emellanåt ;)
Då lägger hon sej gärna i snåret bredvid stigen eller motionsbanan för att svalka av magen lite grann ;)) Jag blir liksom stående där bredvid å bara väntar..... och tittar och tittar och ser och då plötsligt så SER man ;))) En liiiten svamp ...en flugsvamp ....en liten liten rund sak som när jag tittar lite närmare på, upptäcker hur den egentlig ser ut!!! Rätt fascinerande att upptäcka de små små tingen runt omkring;-) Till slut så är ny energi tankad hos Selma och vi går vidare.... Men tanken finns kvar hos den lilla svampen... å ja som trodde att prickarna på en flugsvamp var mer "fast" i det röda;)))) men såååå var det inte riktigt;) ja ja hösten är en härlig tid trots att det hår mot kallare och ruggigare tid! Fördelen är ju att pysseltiden tar över nu;)
Har testat lite med att torka äppelringar ... Kul pyssel och inte så svårt heller . Andra omgången syns här ..för första torkade jag lite för länge så de blev superspröda ..men goda;) Recept på Äppelringar kommer här...
Sätt ugnen på 100 grader och ta ur kärnhuset med en äppelpipa och skiva äpplen i tunna ringar... för hand eller som jag gjorde med min tupperwere bake-to-basics- rivjärn.... Jag har även en Moster Huldas äppelsvarv.. men den är utlånad till någon??? Lägg sedan ringarna på ett bakplåtspapper ..dofta eventuellt över lite kanel.. och in i ugnen i 2-4 timmar.. glutta på ugnsluckan efter ett par timmar för att kolla om de är torra.. ..förvaras i en burk med lock.. Att torka på traditionellt vis går lika bra..dvs. på ett snöre hänger man äppelringarna till tork i tex köket...men det tar lite längre tid förstås;)
Ha dä gôtt...
[♥]...Pia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar