söndag 1 maj 2011

Sköna MAJ..ja ho ä sååå välkommen sååå:)

En skön tid  är det nu. Sköna maj är här. Men faktum är nog, att i april var det soligt och varmt  i ett par veckor. Får se om maj kan matcha detta :)

Inte idag i varje fall.. Visserligen soligt men kallt, regn och hagel om vart annat...Det blev en lat söndag & första majdag för min del!

Kunde dock sitta på altanen  i eftermiddags. En altan som jag funderar en hel del på HUR jag vill ha det där??  Igår när solen värmde som allra mest, fick jag storrycket och gjorde en rokad, dvs ett platsbyte av möblerna:)  Så här såg det ut i somras.

Drog och bar möbler kors och tvärs.. jovars karl´n fick allt bära han med!  Mycket möbler på denna lilla altan men..jag SKA ha allt där!  

Har iallfall kommit fram till, att de gamla utemöblerna som jag målade svarta förra sommaren, tänker jag slänga på lite vit färg nån gång framöver!

OCH BORDET ska jag byta ut till ett som liknar det ....


.... här  (bilden lånad från nätet).   "Mitt bord" står uppe på den gamla höskullen hos mina föräldrar.  Det är min mormors gamla pelarbord och har funnits med i mina tankar väldigt länge..NU äntligen  vet jag var jag ska ha det :) och att det ska målas, förstås..inte svart utan jag väljer en  vit färg.....Tror det kommer bli  ett riktigt bra byte..ett nättare och lättare bord!

Nästa projekt  får bli att byta ut klädseln på dynorna....osv.. blir nog aldrig klar där ute..för..


 ...i andra änden av altanen står nu det andra möblemanget och väntar på sin tur.  Stolar som ska målas... och få dynor ....

Och mittemellan alltihop står en gammal RÖD fotölj.. den flyttar jag runt som en galning! Sliten  & ful, men jag vill inte göra mej av med den.."ser" en syn OM hur den kan se ut..

Kan bara inte klä om dej själv, tror jag??  Ett oblekt linnetyg är det tänkt att den ska få. Tyget ligger och väntar...

...Mera, mera.. Här syns, när jag flyttade på fotöljen, mitt loppisfynd för några år sedan..det gamla stryk/bakbordet..och  bara väntar på att jag ska bestämma mej för hur det ska se ut...målas eller icke målas.. säljas eller icke säljas..få stå på altanen eller icke..

Kanske ska det få bli ett avställningsbord i BODEN... när det blir klart där!! Ska bara...
OCH OM det flyttas det där gamla strykbakbordet, så VILL JAG ha ett stort högt skåp där istället..... För det "SER" jag också för mitt inre...:)..Ja ni ser  vilka projekt jag har..Det här är bara en bråkdel av allt..Men det  är en annan historia och ska inte trötta ut er med det nu.. 


Annars har jag haft en härlig helg..  och nästan en hel vecka  har gått sedan jag gjorde  förra inlägget. Tiden räcker som vanligt inte till och som det fina vädret som varit vill man ju ta vara på det oxå..

Utevistelse sååå mycket det bara går.. Några bloggbesök hinner jag mellan varven.. Som nu ikväll när det är lite kyligare ut och jag är lat:)..
Hoppas er Valborg och första Maj har varit lika skön ...och lat.. Nu ska jag kila vidare in i bloggvälden..

.....Trallallla...Sköna maj, välkommen till vår bygd igen! Sköna maj, välkommen, våra lekars vän! ...trallallalla..

♥...Pia

Ps...söndagbilden till fabriken  får bli hela inlägget idag.. Sköna maj välkommen...och vill ni se lite mera av SÖNDAGSbilden i FABRIKEN kikar ni in här...ds.

8 kommentarer:

VACKRA hem och interiör sa...

Vilken superstor och fin veranda du har!! Förstår om du får många idéer där... Här har inventerats för glatta livet hela dagen... skönt att vädret inte var så där superstrålande när jag fick stå bland kartonger och damm...

Ha en fin vecka!
Kram
Pia

EM sa...

Oj så mycket du har på gång. Så roligt.
Det runda bordet. Jag har ett likadant. Tänkte måla det vitt, men slipade ner det försiktigt och lackade det (skivan var repig) och nu har vi det i TV-rummet och eftersom vi inte har nåt riktigt kök så äter vi vid det bordet istället. Perfekt!
Klart du kan klä om stolen. Jag klädde om en Emma, trodde det var typ omöjligt, men jag gjorde ett mönster av ett gammalt lakan och så klippte till och sydde ihop. Det blev jättebra. Använde kardborre så man kan ta av. Och jag är INTE duktig på varken att sy eller att pyssla i övrigt...
Lycka till med alla dina projekt
kram elsamarianne

Marita sa...

Vilken fantastisk veranda du har!! Så stor och vacker! Gillar alla underbara möbler du har där!! Kommer att bli superfint med pelarbordet i vitt där.... Strykbordet skulle jag ha kvar, målat i ljusgrått med en fin text på bordsskivan som är nerfällt i mörkare grått.... Den röda fåtöljen...såååå läcker!
kram, Marita

Nellie sa...

Ånej, nu vill ju jag också ha ett pelarbord på min altan! Min altan påminner lite om din, fast din är vitare! FINT!! (Vill jag också ha!) Jag har ett pelarbord någonstans i mina gömmor, ska nog ta en titt på det. Tack för inspirationen!

LantlivsAnette sa...

Nämen åhhh vad fint du har det i verandan Pia !! Så stor den är..du får ju plats med mycket ser jag..bra ide med ett mindre bord, då blir det luftigare..och ett högstskåp skulle passa bra där bakbordet står nu..det är bra med ideer ..och roligt med förnyelse..
Ha det gott
Kraaam Anette

Unknown sa...

Hej Pia!♥
Tackar för din underbara hälsning, ja det ska bli så himla kul att öppna butiken ,))
Önskar dig massor med lycka till med din stora dröm, man ska tro på sina drömmar ♥ Ska bli kul att följa dig ,))
För en veranda du har, vilken härlig plats! Ska bli härligt att se dina project färdiga ;))
Önskar dig en underbar vacker dag, njuta!!
Kramis Anki

Pillargontanten sa...

Va fint du har!
Härlig fortsättning på Maj, önskar jag dig :)

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Superfin och mysig veranda med många vackra saker.
Jag förstår att ni sitter där så ofta ni kan.
Ha en fin kväll.
Kram
Jessica