tisdag 17 maj 2011

Skor eller nipperasken?

Tisdagstemat idag hos fabriken är "EN KÄR PRYL".....Oja.. prylar det har man och kära likaså :)

 Men vad väljer jag? Inte helt lätt ska jag säga! Funderade en lång stund..

Först tänkte jag på något i köket, där finns det många prylar..både gamla och nya. Potatisskalaren Nils-Johan, som jag använder till färskpotatisen..och  har funnits i mina ägor i trettiofem år! En kär pryl, faktiskt. Tänk när färskpotatisen börjar komma och att få ta  fram den oranga skapelsen är en fröjd :)  Men det var inte DEN prylen  jag letade efter... så jag vandrade vidare.. och såg prylar och åter prylar.


I vardagsrummet i ett hörn står ett gammalt hemmasnickrad hörnskåp, ommålad i  en ljust grå färg..(självklart en bloggad möbel:)
Där inne i skåpet står och har gjort ett bra tag..glömmer liksom bort det skåpet! Där står iallfall en kär pryl..om jag nu kan kalla mina allra första skor för prylar förstås..

 ..gamla och nötta..står de där under glasklockan på ett vackert gammal fat..Eftersom jag är född  -57 så är de riktigt gamla nu : ) Storleken på dem är 18..annat än nu det....38..snudd på 39!

 Men  nu var inte det heller prylen jag sökte... Så helt plötsligt slog det mej.. mina gamla nipperaskar ..kanske?.. EN av dem är den här..  och som jag fick utav en av mina morbröder, oxå väldigt längesen.. Jag fyllde tio år och en av födelsedagspresenterna var denna  söta NIPPERASK .

Konstigt nog så har jag inte lyckats att  ha sönder den...än!   För tillfallet så ligger den i en låda.. har så gjort i några år.. lätt att man glömmer bort saker då. Nu kanske det hade sina randiga och rutiga skäl.. (läs barnbarn:) OCH jag tog nog det säkra före det osäkra och stoppade ner en del saker i lådor..!

Söt är den fortfarande och snart kanske får den komma fram ur gömmorna och pryda nåt ställe..som en kär pryl..
♥...Pia

Ps.. Förresten så får jag säga grattis till våra grannar.. det är ju syttende maj idag.. Lite släng av det får man som bor nära gränsen.. och lite känsla får man oxå ..min farmor var ju norsk:) ds.

5 kommentarer:

Marita sa...

Visst är det svårt om man bara får välja en sak....nästan omöjligt faktiskt! Men jag gillar ditt val! Asken är supersöt!
kram, Marita

LantlivsAnette sa...

Åhh vad svårt att välja bara en sak..du har ju såå mycket fint, skorna..såå söta och den där lilla nipper asken, härliga minnen också..Ditt skåp är också så himla fint..
Ha nu en fin dag
Kraaam Anette

Drullputta sa...

Så fin den är! Ja, jag har allt en del prylar som är kära för mig med... Tror faktiskt inte jag skulle kunna välja en...
Kram

Mamsens hus sa...

Hei :)
Så fine sko du har.
Koselig å pynte med gamle ting.
Ønsker deg en fin sønndag videre.
klem

Anita sa...

Jag håller på skorna!!! sen -57 ojoj va gamla, men söta /Anita