fredag 8 april 2011

Hastigt och lustigt blev det min tur ...

...att ha fredagsfikat på jobbet igen:)  Nu gjorde det ingenting..gillar att baka så det var ok! Men frågan var VAD skulle jag baka?  Finns så mycket GOTT att välja på.. Av nån underlig anledning dök MOROTSKAKA upp!

Sagt och gjort..goooglade på morotskaka eftersom jag aldrig bakat en sådan kaka förut och inget recept hade! Fann många goda recept..  och tog ett i mängden..bytte ut nån "liten" detalj  och ändrade lite i ett recepet..så det passade mej..av nån anledning så gör jag ofta det med recept..:)

Morotskaka

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 dl olja  (välj en neutral olja)
4 dl rivna morötter

Frosting/Glasyr
60 g smör (mjukt)
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronskal eller bara saften av citronen efter smak
100 g philadelphiaost


Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt sedan olja och rivna morötter. Fyll smeten i en rund form med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 50-60 min. Låt kakan svalna.


Medan kakan svalnar, gör frostingen genom att vispa ihop alla ingredienser. Bred ut frostingen/glasyren över kakan. Dekorera med tunna strimlor  av en morot.

Tips!
*Om du använder råsocker istället för vanligt socker och philadelphia light samt mindre mängd florsocker så får du en morotskaka som är hälsosammare med lågt GI.

*Morotskakan går bra att frysa (med glasyr) och håller sig då 3-6 månader. Annars kan den förvaras i kylskåp ca 5 dagar.

* Byt ut citron mot lime.

Kakan blev väldigt hög och mycket saftig..frostingen /glasyren mycket smarrig :-) Tror att kakan blev uppskattad på jobbet.. den tog slut, bara tårtpappret kvar så..det får jag ta som ett gott betyg...



Önskar er en SOLIG och skön helg..

♥...Pia

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Oj så gott det ser ut...

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Så gott det ser ut.
När man läser så vattnas det i munnen :)) Denna kaka kommer att bakas under helgen.
Tack för ett fint tips.
Ha en fin kväll.
Kram
Jessica

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Kaffet kokar och jag bloggar, jag är ledig i helgen..himmel så skönt, solen skiner så det blir en promenad snart med lilla Nisse..han mår bra, han är alldeles nytrimmad så han är liten som en valp igen, han känner sig alltid så naken och osäker första veckan efter trimmningen, det är ju uppfödaren som trimmar honom, och jag kan ju tycka att hon trimmar lite väl hårt, men, men..
Vilken smaskig kaka du bakade till jobbet, vet du Fredags fikat som jag ofta skriver om på min blogg, det har jag från dagistiden då jag gjorde praktiken på olika dagis, alla hade Fredagsfika, bra tycker jag..
Ha nu en toppen helg vännen
Kraaam Anette

Geta sa...

Såg gott ut! Jag vet inte riktigt om jag tycker det är bra eller dåligt att inte jobba fredagar :)
Ha en bra helg!
Kram.

EM sa...

Det var en mumsig kaka, verkar lagom enkel för att jag skulle lyckas göra en...
Nyttigt också, med morötter, för vem har sett en kanin med glasögon... hahahaha.
Förlåt att jag "flippar" lite, men vi håller på att renovera i köket och jag har ingenstans att vara snart...den lilla köksbänk som finns kvar står det en kakelskärare på och jag ryyyyser av ljudet.
ha en bra helg
kram elsamarianne

Patricia sa...

Jag äääälskar morotskaka och bakar det ganska regelbundet. Spännande med kardemumma i smeten, det kanske man skulle prova, jag har kanel i min smet.. =)

Ha en fortsatt skön helg!
Kram Patricia

Essay_writer sa...

I will do this