måndag 28 mars 2011

Det blev inga "vackra" bilder precis..

... som jag tänkte visa er nu :)

Ibland så får man lite tid över innan det är dax att gå till jobbet.. I morse fick jag det och av nån underlig anledning så hamnar man då framför datorn! Jag gjorde ett snabbt inlägg, mest för att få igång mej själv. En vecka utan något inlägg.. Blev ingen söndagsbild..inte heller nån födelsedagbild på min guldklimp som fyllde 8 år i torsdags..inte heller nån bild på pysslet jag gör..

Så för att "få igång" mej så skrev jag att det skulle komma ett inlägg i kväll..med ÄGG som tema..Här kommer det nu..håll i hatten ..

Det syns väl på bilden vilka ÄGG det handlar om! Har länge velat göra ägg i betong och har nu  funderat och googlat och läst på lite om hur man gör betongägg.. Igår provade jag oxå  på ..

Lite försiktigt gjorde jag hål i ett ägg..och fick ut både äggvita och gulan..Selma lycklig som få.. hon älskar nämligen äggulor!!

Det var det första ägget och gick inte isönder..nästa ägg..sprack...blev lite för ivrig!.. tredje ägget..sprack det oxå! Men sen gick det galant.. sex ägg fick det bli denna första "prova-på" gången.  Att sedan ha i betongen i dessa små öppningar som jag gjort..gick oxå galant...Nu ska här  bara hållas fingar istyr i en hel vecka (ungefär)..INNAN det blir ÄGGKLÄCKNING...Hur nu det ska gå till..har en viss förmåga att bara smygkolla ifall det är klart!

Har provat att göra betongfat och lite annat förut. De klassiska fågelbaden har blivit jättebra..även midsommarstången!..men inte de andra sakerna .Fick ett tips  från Lilla Kamomilla att betong är färskvara.. Så det skyller jag på, varför inte det gick så bra i somras:)


Nästa lilla grej som jag provade på att testa under helgen..det sket sej kan man säga..Tålamodet tröt.. Skulle göra en ägg-gjutform.. och hade köpt en formgummimassa till detta! ATT pensla ett litet ägg med en tunn ..supertunn rinnande naturgummimassa.. 20 gånger!! ..nää efter sju gånger så tröttnade jag..Torktid och en pensel som ska tvättas  av, efter varje gång..Får den mest tålamodsprövande att ge sej :).
Knappt det syns att jag penslat 7 gånger!.. Får ligga till sej detta ägget, så gör jag det en annan gång!!

Söndagen blev lite av en  pysseldag. Jag gjorde klart lite "pappburkar" som jag målat slipat och dekorerat.  I morgon ska jag leverera dessa plus lite  mer grejer till en ny butik.. ska bli kul och spännande att se hur det blir:)

JA, mer än så blev det inte från mej.. NU ska jag bara försöka att inte kläcka äggen förrän om en vecka!..  Och blir detta lyckat ja då prövar jag med  att gjuta ett stort ägg!

♥...Pia

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj , vad kreativ du varit , tidsödande det där penslandet ,snygga askar,kram Nette

Viola sa...

Det där lät ju inte lite struligt men askarna blev ju helt udnerbara..skulle aldirg ha detta tålamod, fort ska det gå när jag ska fixa till något, tålamod har jag aldrig ägt :) kramen

Patricia sa...

Oj va du pysslat .. =)

Hi hi .. jag är lite otålig jag med så jag förstår att du inte stod ut att fixa färdigt de där gummi-grejjorna .. ha ha.

Hoppas du kan låta bli betongäggen .. hi hi.

Kram Patricia

Kamomilla sa...

Oj, jag önskar jag hade mer tid- då skulle jag nog testa betongägg jag med...

Njut av livets goda ting sa...

Det är precis så det är, man vill och har en massa idéer men ibland räcker inte till.
Jag tycker du är suveränt duktig i alla fall : )
Kram
Jessica

Ullan sa...

Bra jobbat. Vilket tålamod du har.
Askarna är kanonfina.
Ullan

Mina Eviga påhitt sa...

Hejsan PIa!
Åh, vad jag blev sugen på att greja i betong igen. Jag gjorde ett lite större ägg förra året som jag har haft ute i trädgården på landet. Lite mixtrande men väldigt kul! Ska bli kul att få se betongäggen när de är "kläckta".
Ha en go vecka.
Kram
Eva

Älfgärdet sa...

Men vilka läckra betongägg du gjort! Måste nästa testa om man nu hinner med allt man vill testa inna påska kommer ;). Jag har allt också en flaska formgummi ståendes här hemma, orörd, har ännu inte funnit användning för den, & om det nu ska penslas såååå många ggr för att få till en form...hrm...då lägger jag nog ner innan jag ens börjat! Ska bli spännande att titta in till Vackra vita - Iris & Doris är ju bedårande!

Essay_writer sa...

I wanted to try doing this