måndag 10 januari 2011

Vardagslunk igen...

...vilket är ganska skönt trots allt...

Fast lunk och lunk.. här minsann lunkas det inte :).. Ånej.. snabba promenader är det vaaarje dag.. så nu är Sunne inom synhåll snart. Skämt åsido.. På Nyårsdagen så antog jag en liten utmaning kanske man kalla det.

Jag hoppade på Granne med Selmas motionstema.. och efter den stränga kyla som gjorde att jag inte iddes gå ut och allt det goda som ätits under jul och nyårshelgerna var det helt perfekt att " få den där sparken där bak"... så man kom ihåg igen:)

I 10 dar har jag  nu lyckats motivera mej  till långpromenader. Nu r det av bara farten.. och jag har fått upp ångan. Att det är halkigt som bara sjuttsingen .. har inte stoppat mej...som tur är.

Jag letar upp gångbanor där det sandats rejält:) idag efter jobbet och vardagsbestyren blev det en sån tur  i  hela 45 min. Vilket är ca 4 km  .. Efter den  turen var smakade det gott med nybakad filmjölkslimpa  och en tekopp.

Bilden är en gammal sådan som jag sparat i nån  mapp på datorn..En bild från Nordhjem.dk
Jag tyckte den var så fin den där skylten och sparade den ...som  jag gör med såååå många andra bilder ifall jag ska få användning för dem nån gång...

Nu  äntligen passade bilden,  för jag bakar matbröd ...igen:).

Ikväll blev det ett recept på en Filmjölkslimpa..från en helt underbar blogg som heter..Heavenly cupcake..Den måste ni helt enkelt kika in till.. Såå mycket gottigottgott.. och då inte bara CUPCAKEs..utan en massa annat..som då BRÖD.. det är verkligen gott med NYBAKAT BRÖD.. av alla sorter..

När jag bakar tycker jag det är roligt att ta ut svängarna .. dvs.. göra om recepten lite. Blanda i nya ingredienser eller byta ut till annat.. Bara jag håller mej till grunden så går det bra:)..  Idag  bytte  jag ut sirapen mot honung.. linfrö mot solrosfrö.. andra mjölsorter...osv.. OCH bakpulver istället för  bikarbonat om man bara dubblar  mängden .

♥...Pia

Ps..det är fler som bakar.. I lilla Kamomillas villa tipsade  Kamomilla om det här..brödsurrogat:).ds.

2 kommentarer:

VACKRA hem och interiör sa...

Redan tio dagar, är ju jättebra, med tanke på att det är så svårt att komma igång. Fast du har ju raringen Selma som vill ut - orkar hon gå så långt??? Hon ser så liten ut. Började igår samtidigt med oxveckorna att försöka lägga om kosten lite... Ha en bra vecka!
Kram
Pia

Anonym sa...

Pia, du bakar väl nått gott och fixar lite påskiga saker som du säljer hos mej i Köla? Ser fram mot det!
Kram AstaLena
PS ROLIGT ATT SE DINA FINA BILDER OCH DIN TREVLIGA BLOGG!!