fredag 15 oktober 2010

Förra helgen ...

...när solen gassade som bäst över vår lilla stad och det var en,
 helt enkelt strålande fin SÖNDAG, tog jag en  liten cykeltur
till Sågudden (se gärna den lilla filmen här inne). Huset på bilden är en nybyggnation, eftersom det förra anrika gamla  HÖGLOFTET
 brann ned för sex år sedan. Nya huset heter NYSTUGA...mycket fint, både  i ute- och inne- miljöerna.med vy utöver sjön och Kyrkviken som ligger strax nedanför.

I några veckor så har det varit en utställning i Nystuga och det var dit jag tog mej på cykel för att se

 * TE I TID OCH RUM *
I ett av rummen i huset så fanns det några bord dukade med gamla vackra teserviser...DEN HÄR som jag tror hette SVART SVERIGE..åhhhh så fin ..OCH DEN ville jag ha. Nu var den till salu!! Hos Sjövikens antik..där den kom ifrån. Tyvärr liiiiite för dyr.


KAFE´ finns det i huset oxå.. nu var det nästan strax innan stängningsdax så jag hoppade över fikat som den dagen bjöd på bl.a olika teér och SKORPOR:).. Te och skorpor hade jag hemma, så det fick bli  hemmacafeét istället.

Det är många olika stilar på borden och stolarna där i kafeét, gamla och målade i olika färger.
Nere vid strandkanten  glittrade solen vackert i vattnet..Hmm ...har nog visat bilder på sol och vatten förut , har jag en känsla av :)..Men tycker det är väldigt fint. Så det lär bli fler såna där bilder...... i framtiden.

En gammal paviljong finns det på Sågudden och många, många  andra gamla byggnader. Kolla in vad den heter paviljongen :). Tror säkert att det svärmats många gånger  i den paviljongen..förr tiden ....vill säga.


Ja,  det var de det.... Nu återstår inte mycket av veckans goooooaste kväll...bara 45 minuter..OCH Selma vill ta en sista kvällspromenad. Bäst att göra henne till viljes. 

Må så gott
 i stugor och slott
....och trevlig helg önskar jag.


♥..Pia

4 kommentarer:

Country Antiques sa...

Åh vad mysigt det ser ut! Jag hänger inte med alls här ute i stugan. Får nog börja besöka stan lite oftare tror jag...

Kramar, Matilda

Mitt Måleri sa...

Hej
vilket mysigt o fint ställe du besökt..där skulle man gärna ta en fika =) ha en skön helg
kram pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där satt vi på midsommarafton och fikade, tills vi fick rusa in och ta skydd för regnet. Det är så fint på hela udden, en riktig pärla i stan. Det var ett fint utflyktsmål med cykel.
Ha en fin helg och kram
AnnaMaria

elsamarianne sa...

Vilka jättefina bilder. Det ser ut som ett riktigt trevlig ställe att "utflykta" till. Man har flera såna ställen hemmavid om man bara tänker efter. När vi var nyinflyttade för tjugo år sen, så turistade vi ofta härhemma. Men nu blir det sällan. Säger varje år att jag ska åka runt på "Konstnatta" men så blir det aldrig av...
Fika hemma är inte fel heller...
kram elsamarianne