söndag 19 september 2010

Valet är ditt..??

...En fantastiskt vacker septemberdag har det varit idag. Ja, hela helgen har varit strålade solig och varm..Lördagen tillbringade jag några timmar i skogen och hade med mej  en liten picknickkorg.

Samt en liten karl :)..Alex tre år och pratglad. Underhållning på hög nivå minsann.
Det hade regnat vääääldigt mycket under natten och det var vääääldigt många vattenpölar, så vi tog gallonisar på för säkerhets skull :)..

Meta i vattenpölar kan man göra...
..om det blev något napp eller inte ..tjaaa...

...utsikten var inte så dum den heller....

När lördagseftermiddagen åter blev lugn...dvs..den pratglade lille herrn hade åkt hem till sej :)..

Då det var en del "valprat" och så, på tvn..BAKADE jag en liten sats med skorpor igen... denna gången blev det LINGONSKORPOR...Det är raskt gjort att baka skopor..det är väl därför det är så roligt att baka dem.. Det som tar tid är torkningen, men som oftast så gör jag skorpor på kvällen och då får torkningen ske under natten i ugnen!

Söndag..och val..Som alla andra så drog jag till vallokalen idag..rösta det är något som  MAN  ( läs kvinna )..ska göra....Bilden visar unga kvinnor i Stockholm 1921,  på väg för att rösta...första året som kvinnor fick rösta!!


Ett s.k. rösträttsvykort som skickades år 1921...

...Bilderna på kvinnor och rösträtt har jag lånat  från nätet...
..Efter att ha fullgjort min plikt..blev det fika i solskenet..med Lingonskorporna..

Medan jag gräddade dessa skorpor igår..öppnade jag ännu en blogg.." SKORPBLOGGEN "... 

Jag har som bekant bakat en hel del skorpor under en längre tid ..så varför inte samla allt under ett tak:)..sagt och gjort..HÄR är den......ge mej gärna lite feedback på den :)


♥...Pia

3 kommentarer:

elsamarianne sa...

Hade också en treåring på besök i går eftermiddag. Och sjuårige brodern. De stojade så att hunden fick mindre nervsammanbrott och fick gå ut och lägga sig bak i jeepen, (där älskar han att vara). Så vi kunde vräka i oss kladdkaka och vaniljglass.
Det är roligt när dom kommer, men ganska skönt när lugnet lägger sig.
Nu får vi se hur morgondagen ter sig, efter valet idag...
kram elsamarianne

Geta sa...

Du är allt rolig du :) Funderar på att sluta blogga och resultatet blir en blogg till.... Ja inte mej emot, jag läser gärna.
Kram.

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhh vad du är flitig på att baka skorpor..och en ny skorpblogg, himmel vad du är duktig och påhittig !! Den bloggen var ju kanonfin..nu är det jag som ska börja baka skorpor !!
Ha en fin start på veckan
Kraaam Anette