måndag 6 september 2010

Kan man ha vilka smaker som helst på skorpor???


...ja, jag tror nästan det:).. för här kommer POLKAGRISSKORPOR..

..Under helgen när vi, jag och mina kollegor höll till där  i " vår hörna"på marknaden blev det en hel del prat om allt och ingenting.. Bl.a annat så funderade vi lite på vad för slags smaktillsatser man kan ha i skorpor... Jag funderade lite på om man kunde ha POLKAGRISKROSS i skorpor??..


I dag googlade jag på polkagrisskorpor och fick väldigt många träffar. Finns tydligen inte någon begränsning på vad man kan ha i skorpdegen.. 

Valde lite bland recepten och  fann ett jag tyckte verkade gott och nu ikväll har jag bakat en liten omgång med dessa skorpor...MINA kollegor på förskolan ska i morn få testa skorporna till förmiddagsfikat.... 

Bilden på skorporna är arrangerat.... förstås:).. Några skorpor  blev upplagda på ett av de glasfaten som jag gjorde till marknaden och inte fick sålt..( kanske valde jag ett för högt pris!)
Undrar ni på om jag gillade skorporna..Det var en god smak, lite godissmak kanske ..men ju torrare de blir desstå mer kommer smaken fram.. jaaaa, jag har tagit småsmåsmå smakprover under kvällens gång :)  och det blir godare för varje gång så...försäkerhets skull har jag nu borstat tänderna med stark tandkräm..  och plomberat ugnsluckan:)


Lite julvarning blev det, fast bara lite.. men ..vaad gör väl de... och här kommer ... receptet på ...

POLKAGRISSKORPOR
100 gr. smör
1 dl. socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4-5 dl vetemjöl
1 dl krossade polkagrisar

Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen och vispa kraftigt.
Blanda bakpulver, vetemjöl och polkagriskrosset.
Arbeta in i degen. Dela i 3 längder och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min.
Skär längderna i 2 cm sneda bitar blir ca 40 st.. Torka dem i eftervärmen och låt stå några timmar i ugnen med stängd lucka...
♥...Pia
Ps... å inte hann jag kika runt i bloggvärlden idag heller :( å inte hinner ja i môrn heller å inte.... men sen så ...:) ds.

8 kommentarer:

Hannis sa...

Det låter ju hur gott som helst!
Har fastnat för chokladen med polkagris i så jag skulle nog gilla skorporna också=))

Kram Hannis

LantlivsAnette sa...

Men Pia..det blir succe de där skorporna !! Såå himla gott det låter med polka skorpor !!
Lite julkänsla, åhh, vet du..jag längtar till Julen, då vi får börja pynta lite..
Ha nu en fin dag
Kraaam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon där i västra Värmland.
Jag är ingen stor bagare, fast det här rceptet lockar. Lyckostar som får så gott till fika. Dina lavendelskorpor är smaskens också, det kan jag intyga.
Ha en bra dag
Kramar
AnnaMaria

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Nämen det låter som en strålande idé, polkagris-skorpor! Det skall jag lägga i både minnet och julbaksmappen.

Vet du, de där hortensiakransarna är jättelätta att göra, och japp, det räcker jättebra med en najtråd (de är ju rätt stabila), och så virar du en tunn tråd runt blomstjälken bara, piece of cake!

Kram och ha en fin dag!!
Mia

Country Antiques sa...

Nämen! Polkagrisskorpor! Tänk vad man får reda på här inne hos dig.=)

Och ett riktigt gott skratt får man sig också.♥

Själv har jag aldrig gjort skorpor, men mamma brukar göra det så jag måste bara tipsa henne om det här inlägget. Tror minsann att jag ska dela ditt inlägg på facebook!

Kram, Matilda

Drullputta sa...

Tack för senast!! :)
De låter verkligen supergoda, kanske blir som lavendelskorporna första gången jag smakade på dem.. Lite konstigt men bara man ätit några så går det som en dans ;)
Kram

Sirpa sa...

Hej Pia!
Låter gott!
Jag gillar skorpor med kanel och socker!
Önskar dig en härlig vecka!
Kram Sirpa

Synnøve. sa...

Hej där.
Det där lät gott.
Ska köpa lite polkagris när vi far över gränsen. Men ska det vara en hel stång som man krossar eller går det bra med de där pöolkakuddarna?

Ha det gott.
Synnöve.