fredag 23 juli 2010

Å så blev de nästan kallt!!

Efter att ha varit jäkligt varmt ett tag  så man nästan  har smält ...blev det nu idag riktigt kyligt..

Men passar det perfekt till att städa  inomhus. OCH det var vad jag gjorde idag..hela dagen till och med. Visserligen gjorde jag någon liten paus. Som när solen värme en liten stund på altanen och  ALLA golven var dammsugna & skurade.. 


Det var sen eftermiddag och jag var lite kaffesugen..INTE blev det någon HASTKAKA  med hallon bakad idag, som jag skrev om i MORGONENS inlägg, som jag tänkt att  jag SKULLE GÖRA!!...
I frysen fanns det som tur var glass ( sorbet ). En smaskigt god glass ...
Som innehöll både  choklad & hallon..

Den och ett litet glasspaket till  (250gram ), med mörk choklad.. köpte jag på Lidl igår..De hade någon slags kampanj.. "bara" 15: = för ett paket Carte do´r. Så klart man köper TVÅ paket då..för summan 30 spänn..som hittat..Fast jag har förstås ingen aaaaaaaaning  om vad ett paket kostar som ordinarie pris :)..men reklam är ju reklam!!!

JA... så blev det då kväll, kanske skulle man kura inne lite när det nu blev såå kyligt..Se på något bra tv- program..men jag  fann inget som passade...Så istället blev det lite pyssel och så :)...

Den där gamla slitna trådrullehållaren som jag fyndade  hos Matilda  på Country Antiques  för några dar sedan, funderade jag på, om inte en liten tygbit skulle kunna sättas dit på toppen!!

Den är ganska sliten och tyget ännu mera slitet, så ett oblekt linnetyg får det bli.. ja bli, jag har alltså inte gjort det än:)...

Det kom något annat i vägen..ett målningsjobb..som alltid när jag ska göra något, kommer jag PLÖTSLIGT på en massa andra saker!!..och blir det såååååå  väldigt mycket  på en gång..jag som städat och gjort så fint...men det är bara köksbordet som är belamrat..
Det städar jag bort i morgon..måste ju ha något att göra då med...
♥...Pia

7 kommentarer:

Allis sa...

Tycker det låter som att du haft en alldeles underbar dag!
Håller med dig, lite ovan känsla när det blev "kyligt"...
Ha en härlig helg!
Kram Allis

Skogslyckan sa...

Inte fel med lite kyla så man hinner med lite inne också. Och kyla i strupen till kaffet är inte heller fel. Så pysslig du är, fina hjärtan du gjort. Ha nu en fortsatt fin helg!
Kram Pia

Marita sa...

Glass med mörk choklad...det visste jag inte att det finns! Måste jag kolla upp!
Vad duktig du är som har städat hela huset!! Vi tog oss en snabbstädning innan barnbarnen kom i fredags morse. Gissar att det får bli storstädning på måndag då vi ska lämna tillbaka barnen på söndag kväll.
Ja, fy så kallt det har blivit! Jag har gått och gnällt som sjutton över värmen, men nu tycker jag nog att det blev i kallaste laget!
Visst är det väl ofta så att man börjar tänka ut ett pyssel man ska göra, så kommer man på ett annat innan man ens har hunnit börja med den första....eller så hinner man börja med den, men inte avsluta den??!
Men vad gör väl det?
kram, Marita

Kamomilla sa...

hej Pia!
Oj så gott det ser ut!

Mysigt pyssel också, snart vaknar nog ivern här också :)

till din fråga hos mig: jo jag skriver reportage för de finska versionerna av Lantliv och Drömhem och Trädgård :) det är jättekul!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Pia.
Det såg gott ut med sorben, sån skulle jag haft nu när sonen var här på fika. Helt tomt på fikabröd hade jag. När vi åker tillbaka till sjön ska vi svänga in i Brunsberg, åker ju förbi där varje gång. Har skrivit upp hennees tel.nr, trol är det inte öppet. Men då vet jag ju var det ligger sen, och fika kan vi ju göra.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

Fröken Fräken sa...

Tyvärr svalt här med - jag vägrar att kalla det kyligt ;-D Undras om jag också ska ta mig samman och städa? Näe, jag känner mig själv, det blir att dra igång nya projekt! Och kanske hinna avsluta alla målningsprojekt, väl utspridda över vardagsrumsgolvet.
Och glass är aldrig fel!!!

här är gudagott att vara sa...

Ja visst blev det kallt,,,, burrr här åkte sockor och varmtröjan på.
Du pysslar och fejar, visst är det skönt när man städat klart och kan hitta på med något pyssel.
Jag tog ett tag med trasan här hemma i går kväll jag.

Utställningen är i Duvanhuset Karlstad, vi kommer inte att finnas där varje dag men det är öppet så man kan titta.
Haregott!