torsdag 22 juli 2010

Låt stå!


...Ännu ett liten pyssel. Ser av och till i nån blogg eller tidning, pysseltips om att göra sin egen griffeltavla..

Sååå en dag på stan, gick jag in till "min" gamla färgguru Katarina som jag brukar fråga när det är någon färgfundering.:)..

Skulle se om hon hade nåt förslag på den där gröna!!.. Tror att kanske jag finner en nyans snart.. Men  iallafall så  KOM JAG PÅ..griffeltavlefärg..FINNS det??.

..Jaaa det gör de ..sa, Katarina.. och plockade fram en liten burk..här sa hon, är den där griffeltavlefärgen.
När jag kom hem och allt det där som skulle göras FÖRST  innan jag kunde ta penseln och doppa den i griffeltavlefärgen..Kände mej som den där figuren i Kalle Anka på julafton som målar schackbrädor:)..Skulle det bli en griffeltavla av denna färgen??..Jodå faktiskt .. det blev det..

Jag provade på vad som fanns hemma ..en  bit pappkartong.. MÅLADE den två gånger och så var det klart..Men vad skulle den monteras på ???

En gammal tavelram utan glas låg i gömmorna..ni vet i de där gömmorna som heter¨... bra-att- ha-sakerna :)

Sagt och gjort ..tryckte in pappbiten i ramen, på baksidan fanns redan ett stöd så NU kan den stå lodrätt eller vågrätt det är bara och vrida på stödet  eller så hänger jag upp den på en spik!!  nu målade jag INTE ramen, vilket jag kunde ha gjort. men tycker om ramen som den är..Skulle säkert bli kanonfin i ex. VITT lite shabby:)

Rätt som det är så har den fått en annan funktion än griffeltavla..OCH då är det lika bra att den inte blev målad..

Det lilla pennskrinet som syns framför tavlan  är förstås ett loppisfynd..söt och gammal. Fann den i stans ena loppiskällare..DÄR kan man botanisera på lördagarna om man inte har annat för sej:)

Oj snart fredag.. kanske griffeltavlan passar bra nu..LÅT STÅ!!..och bromsa tiden lite.. ha de gôtt..
♥...Pia

4 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Nämen Pia !! Sååå fin griffeltavla !! Jag visste att det fanns sån färg, för hade jag inte hittat en griffeltavla som jag kunde göra om ala 1800-tal, så då hade jag varit tvungen att göra en och då hade jag den färgen i tankarna..
Vilket litet gulligt pennskrin..så sött..Du, tack för snabbt svar om yrseln..blir det inte bättre så ska jag till doktorn o kolla upp det..
Ha nu en fin dag
Kraaam Anette
P.s Glöm inte Ernst ikväll kl. 20.00 !!!

Drullputta sa...

Precis vad jag håller på att göra nu! Har en massa ramar som jag pysslar och gör om till griffelramar! :)

Kram

Skogslyckan sa...

Vilket bra tips. Har griffeltavelfärg hemma som jag använde till en stor tavla i montern på en mässa. Älskar det lilla fina pennskrinet ditt!
Kram dito Pia

LantlivsAnette sa...

Morrn..morrn Pia !!
Jaa, visst blev det fint hos Krain..hon målar med råvit färg..man blir alltid lika förvånad vad vitfärg kan göra underverk..och gamla fönster !! Nu har hon sitt efterlängtade uterum..som en veranda..
Kraaam Anette