torsdag 3 juni 2010

Sol..sommar och vita ben....

..Nu äntligen har det gamla bordet fått lite färg på sej..( och de svarvade benen )  i några år har det alltså stått inklämt i ett förråd och bara väntat på detta:)...

..Det var en hel del skavanker på det..fick för mej då när jag köpte det ....att det skulle  få bli trärent !!!..så jag slipade nästan hela bordsytan.. (läs ..ungefär halva bordsytan )..sen försvann lusten att göra det klart..det var nämligen både rangligt och lite snett.. och därtill ingen fin iläggskiva..Den var helt fel i både färg och storlek..

Nu har en snäll person rättat till det lite grann och  det är nu ganska stabilt.. fortfarande samma iläggsskiva..Sen är ju faktiskt meningen att bordet ska ha ett nött och slitet utseende.. gjort lite slipning, men det var ganska mycket att slipa ..Där tog orken slut..får slipa när andan faller på:)..


Med den vita färgen blev bordet mer komplett..eller vad jag ska kalla det:)... ett litet fel gjorde jag  tyvärr efter att ha målat sista ströket i kväll ( två ggr igår)!! Jag vaxade bordsytan..tycker  att det blev lite flamigt ..så nu har jag gnott och gnidit som en ...tok för att det ska bli bra..återstår att se i morn om det
duger ...annars är det väl bara att slipa lite och måla om skivan en gång till med..den vita grundfärgen som jag blandat i lite grön umbra ..så där på en höft..för att  det inte skulle  bli för vitt..en svag ton av av grått kan man ana nu...

 

Det blir mer måleri av..det ska vara sex stycken stolar till bordet ..lite udda modeller.. kruxet blir att få samma nyans..jag bryter ju på en höft:).....Men jag har gjort en del målerijobb med samma gröna umbra i den vita grundfärgen..och det har gått att få till förut så varför inte denna gången också ;)


Snart fredag och helg igen..sommarn har kommit och solen/ värmen.... vi i vår familj fortsätter med att fira familjemedlemmarna..som nästa alla fyller nu i maj- juni....


Ha de gött...och glöm inte att njuta av solen & värmen..För det håller nästan jag på att göra.. glömma alltså..kanske dax att tänka på det nu under helgen....
♥..Pia

8 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Så himla fint bordet blir. Alla detaljer på benen kommer fram bättre nu när du målat det. Kommer att bli kanonfint med udda stolar till!
Ha en underbar fredag!
Kram Pia

Pillargontanten sa...

Så jättefint :O)
Och udda stolar till, helt lovely!

LantlivsAnette sa...

Nämen Pia !!! Vilket underbart vackert bord, och det har du haft i gömmorna !! Sååå fint alltså..det är verkligen mödan värt då man målar..
Ska du ha det i din veranda ??
Ha nu en riktigt fin helg..
Kraaam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Pia.
Jättefint bord, stort och bra med iläggsskiva till. Passar perfekt när det är kalas, och det har ni ju tätt nu. Är en lite stressig tid nu i början av juni.
Trevlig helg
Kramar
AnnaMaria

Mormors vita sa...

Läckert bord tycker jag. På målerikursen jag gick fick jag lära mej att man inte skulle vaxa förrän målningen torkat över natten...men jag vet inte om det spelar så stor roll. Sen fick vi tips om att lacka borsskivor med matt lack efter målning och sedan vaxa. För att ytan skulle bli tåligare.
Men ditt bord kommar att bli så fint tillsammans med dina udda stolar!
Ha en trevlig helg!
Ktram/Gunn

Majas skafferi sa...

Hej! En del saker måste helt enkelt stå och mogna till sig!Precis som bordet..trärent känns inte lika kul nu, då slapp du ju fixa i onödan med bordet! :)
Kul med udda stolar till också.
trevlig Helg!!

Birgitta sa...

En liten sommarhälsning till målerskan.
Kram Birgitta

Känslans väg sa...

Oh, I like säger jag bara. Så himla fint bordet blev. Kan tro att du känner dig nöjd nu. Nöjd med resultatet och nöjd med att måla på ett tag *ler stort*
Stolarna blir nåt att bita tag i!
Vad gott för dig med en stund där på altanen med tidningen som är nr1. Härligt!
Har själv fått mig en LITEN stund på balkongen idag. Annars har jag tagit hand om Freddan som blev sjuk imorse - och jäpp - det blir därmed heller ingen Borås tripp. That´s life, men visst är det tråkigt. Men, men - det positiva är att det verkar vända nu och jag hoppas han är piggare imorgon.
Ha en fin helg min vän och njut allt vad du orkar! Sen njuter du lite till :P
Kram Mia