måndag 10 maj 2010

Den andra lampan...

....Jag gjorde en del fina fynd på loppiset i lördags. Två har jag redan visat och här är ett tredje fynd. En lampskärm av glas.....med rosmönster  på ..


Man går runt där bland loppisentusiasterna och ögonen sveper över borden som är fyllda med både skräp och rena dyrgriparna..En härlig känsla far över en när ögonen plötsligt får syn på något som kan vara ett ..just precis ..FYND :)..Som den här lilla glasskärmen..


Fatum är att jag har dess make sen förut..Fann den på ett loppis förstås, för en massa år sedan ..tror att jag betalade 25 spänn och då var det  även en snirklig svartmålad lamphållare? för väggen, med på köpet..


Lampan har sedan legat i en låda som jag av och till rotat fram och provat på var den skulle kunna sitta !! Men aldrig kommit på någon bra plats...
NU vet jag precis var de båda lampskärmarna ska vara ..upphängda i köksfönstret till att börja med. Sladd och fästen ska bums inhandlas hos någon elbutik och sen får vi se om det blir som jag tänkt mej..Kanske  blir det sänglampor så småningom..ser äver HUR det skulle kunna "se" ut....:).. Att de är gamla ..ja  det tar jag helt enkelt förgivet..de ser då åtminstonde väldigt gamla ut..  Det kan du säkert oxå se ....om du klickar på bilderna. *Bink blink*

♥...Pia

11 kommentarer:

me and alice sa...

Hej Pia!
Ursöta lampor du fyndade. Blir hur fina som helst med tygsladdar i fönstret!
Fatet och lådan är gamla... Min man köpte det på en auktion i norra Sverige!
Kram Susanne

Kamomilla sa...

Jättefina!! Blir nog bra hur du än sätter fram dem! :)

Drullputta sa...

Jättefina skärmar!! Vi saknade dig idag på kursen! Det bidde allt lite bilder denna gången med... :)
Kram

Geta sa...

De var ju jättefina! Blir bra i köksfönstret det. Ha en bra dag i morgon!
Kram.

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilka fina lampor...de blir perfekta i fönstret sen..
Säger som Susanne, tygsladdar, det blir såå snyggt..
Ha nu en toppen dag
Kraaam Anette

Fransk inredning sa...

Vilka underbara loppisfynd! Kramar Susanne

Viola sa...

Vilken lycka, helt ljuvliga skärmar, skulle VIOLAN kunna tänka sig, hoppas dagen varit bra, kram

Känslans väg sa...

Gulle dig Pia, tack!!!!
Du har allt en speciell plats i mitt hjärta du också ska du veta och tänk att det är denna bloggen som hjälpt till med så mycket underbart. Det kunde jag aldrig tro när jag började blogga. Ja, i och för sig så kikade du in hos mig i affären innan, men det är ju ändå här vi "mötts" ordentligt liksom.
Hoppas vi ses snart.......
Kram Mia

Granne med Selma sa...

Åh, vad jag längtar efter dig Pia! Tänk, snart kommer jag att ha så mycket mera tid att hinna blogga och kommentera igen! Efter söndag har vi gjort undan två födelsedagar, en konfirmation och en Landsbygdsriksdag under mah månad... Nu vill jag ha lugn och ro :-) Iallafall lite mer tiiiiid!

Jag tänker ofta på dig och Annika ska du veta. Ibland när jag har för mycket omkring mig stannar jag upp och återkallar alla skratt och all kakäting under kafferepen :-) Tänk, snart är vi där igen! Och du vet - tredje gången går man gratis på kafferep :-)

Kram Sussie

Classic Style in City sa...

Vilka fina skärmar :)och vilken mysig blogg du har

Fröken Fräken sa...

Jo, den där fyndarkänslan känner jag i igen, när man är på jakt! ;-D VIlken tur att du hittade en till lampskärm av samma sort, det är ju det som är det svåra med loppis att man oftast bara hittar en..