tisdag 27 april 2010

Sol...glass och lite kakel....

...och så soffan!!..Dagarna går och kommer..snart är det valborgsmässoafton..Just nu vill jag stanna tiden och bara njuuuuuta..för äntligen värmer solen igen..

Efter att ha frusit i flera dagar, så kikar den fram idag och värmer :) enormt mycket.....


Jag har min lediga dag och gör faktiskt inget särskilt..riktigt skönt. Småplockar litt här och litt där, men annars bara ...sooooool och värme....Väntar just nu på  att tvättmaskinen ska bli klar, så vinterjackan får hängas ut på tork...passar då på att göra ett av de där sällsynta inläggen!!Här ses lite av badrummet vårt som håller på att renoveras..det går framåt kan man säga...Hantverkarn C kom igår och gjorde storverk:)..ungefär halva badrummet blev klart ..dvs väggkaklet.
Ser bra ut ...får berömma hantverkar`n...

Ett litet smakprov på golvplattorna och spegeln som ska vara där. Golvet blir rutigt..antingen på diagonalen eller "vanligt"..det återstår att se ..när vi "provlägger" ut "golvet"..:) och om hantverkar`n tycker att det INTE blir för mycket pilljobb :)


Eftersom det är sol ute och snart helg...(och GLASS hör  ju till soliga tider)...håller jag på att göra en GLASS...utan maskin!..Glass är gott och att göra glass själv är roligt..lite pillgöra..men har man ledigt och inget att göra?? kan man röra i glass-smeten var 20 min...under tre timmar..

"MIN" glass kommer från en gammal Lantlivstidning, som jag ströläste en dag. Där fanns ett recept på en LÅNGFILSGLASS med SVARTVINBÄRSSYLT...lät kanskelite udda!! men jag kan lova att SMETEN är smarrig:).. och  JAG  provsmakar varje gång  jag rör i smeten ..!!

Den ser väldigt god ut när man ser bilden i receptet ..så jag tror att det är en lyckad kombination...lovar att återkomma med smakrecentioner och recept...
Men det finns andra glassrecept oxå..se HÄR.....Det står visserligen att den är sittvänlig snart..det ändrar jag på nu...för nyss satt jag där och drack min första kopp kaffe:)...så ljuvligt och jag återgår strax till att sitta där resten av eftermiddagen ...
Klart man måste passa på och njuta ......♥...Pia

Ps...ett litet tillägg nu på kvällen..suttit i soffan nästan hela eftermiddagen ....har däremot inte provsmakat glassen än..men receptet kan jag dela med mej redan nu.... och det finns HÄR....

6 kommentarer:

hemtrevnad marie sa...

Å, det ser ut att bli läckert, ert badrum!!!
Långfil, länge sen jag åt det...blev så sugen...fast jag tror inte di har de i affärerna här, man får åt värmlandgränsen te för att få tag på långfil!
kram på dig!

LantlivsAnette sa...

Åhh titta, vad mycket soffan har tinat fram nu..helt otroligt alltså..
Och vad det går framåt i badrummet, såå spännande att få se sen.
Egen, glass..mums, det verkar gott det.
Jag är hemma en snabbis på lunchen, alltid kul att kika på bloggen då också..
Ha nu en toppen dag
Kraaam Anette

Allis sa...

Så trevligt att se att soffa kommit fram ur snön och blivit sittvänlig!
Och fint verkar det bli i badrummet.... vad sugen jag blev på hemgjord glass nu då! Det är väl lycka att ha en hemmadag med tid att röra i glassen - då vet man att man är ledig ;))
Kram Allis

Kamomilla sa...

Ska bli spännande och se resultatet när det är klart!

Geta sa...

Ser väldigt bra ut tycker jag. Visst var det skönt med lite värme idag, hade alldeles för mycket kläder på mig när vi gick till skogen. Men efter att ha varit ute på skolans fixarkväll till kl 19 kan jag säga att jag var rejält frusen. Så glass är jag inte sugen på just nu :)
Kram.

Størstepia sa...

Hei Pia!
Så koselig at du stakk innom bloggen min da:-)
Jeg heter ikke Pia, men mamma somer fra Nord Norge kaller meg for størstepia:-) (pia er et nickname for liten jente (flicka):-)
Men jeg syns navnet er kjempefint altså:-)
Så koselig blogg du har, hit må jeg komme igjen en dag jeg får tid!
Håper du har en herlig onsdag!
Klem fra størstepia