söndag 14 februari 2010

“Kudden”

2010-02-14 162
aha.....så har man då lärt sej nåt nytt igen :)..Såg hos  Karin Krut  idag, att en  av hennes bilder hade skugga och vattenstämpel..HAR  funderat på var man finner allt sånt där..Jag använder som oftast Picnik som bildprogram, ibland av och till en enklare programsort..men NU  så har jag  alltså funnit ytterligare ett. Windows live writer ...Iofs så hade jag visst redan introducerats i den världen förut, av sonen ..Men var nog inte mottaglig då :). Nu var det dax ..Valde "bara" en bild i havet av alla bilder som jag tagit idag..har sprungit runt inne i huset och även ute, med kameran hängandes runt halsen som den värsta paparazzi...
**
"Kudden" är en av mååååånga kuddar i huset. Den är ett gammalt örngott med vintagebild påstuket. Den låg nerknölad i en fotölj och råkade bara vara ivägen för min kamera..
**
Har kört mest med "auton" på  vid fotografering idag. Av och till har jag skruvat, till olika lägen på funktionsratten. Har en del att lära mej , det förstår jag.  Men tror nog att det kommer bli en bra och trevlig kompis det här så småningom :)..Visserligen har jag inte riktigt lärt mej det att den är relativt stor  jämnfört med min vanliga lilla digitalkamera..Den är liksom väldigt mycket runt mej.....om man säger som så!
**
Nu är snart helgen slut..som vanligt springer den fort iväg. Har ändå fått ut lite av den soliga helg som varit.
**
Morgondagens jobbpass börjar tidigt..före tuppen. Som vanligt är man trött, väldigt trött när klockan låter på morgonkvisten. OCH som vanligt är man pigg, väldigt pigg på söndagskvällen oxå :)...

**
Hoppas ni alla har haft en skön & trevlig alla ♥ dag..
♥....Pia

10 kommentarer:

Millas hem sa...

Så är det! Trött och pigg ibland vid helt fel tidpunkt!=)

Kramis

LantlivsAnette sa...

Åhhh hååå Pia !!
Så du har en ny kamera..vad roligt..vet du, jag har haft min nu i ett år, men inte har jag lärt mig alla funktioner ännu, är såå dålig på att läsa instruktioner...
Du kommer att bli en fena på att ta fina bilder nu !! Jaa, då är Söndags kvällen snart förbi..och man jobbar i morron..du börjar tidigt ser jag att du skriver..
Ha det gott
Kraaam Anette

Birgitta sa...

Vad trevligt att du har börjat fota med nya kameran och ny förväntar vi oss massor av bilder ett tag framöver.
Hjärtekramar Birgitta

Country Antiques sa...

Hej Pia!
Oj, vilket leende jag fick på läpparna när jag läste din kommentar. Tänk att vi har träffats en gång! Jag minns mycket väl att det kom in tre tjejer, och om jag inte missminner mig så hade ni alla väldigt fina blusar på er.=) Kan det stämma?

Många kramar till dig, Matilda.

Granne med Selma sa...

Nu är det JAG som får stå på tå för att hänga med DIG i din bild- och datakunskap! Laddade hem redigeringsprogrammet du tipsade om. KUUUUUUL var det!

Förra kameran jag köpte hade jag i två år när en fotointresserad vän sa: jasså du har filmfunktion på din kamera? Ööööhh! Det hade jag ingen aning om. Tror du jag kände mig dum:-)

Kram Sussie

K A T A R I N A sa...

Hej Pia!
Tack för titten på min blogg :-) Kul att du gillar mina foton, det är min passion att fotografera.

Jag fotar med en canon eos 450 D

Kramar
Katarina

Torparfrun sa...

Hittade hit via en annan blogg och det var tur :-) Jag behövde nämligen lite tips på bra bildredigeringsprogram.
Så tack för det!

Kram Torparfrun

Granne med Selma sa...

Du ska sätta markören till vänster om bilden och sen klicka på bilden - välja att vänstercentrera den. SEN kan du göra den JÄÄÄÄÄTTTTESTOOOOOOOR!

Gud, gick det att förstå detta? Hör av dig igen annars

Designe sa...

Vilken superfin kudde! Va kul med ny kamera! Jag köpte ju en i somras och den känns fortfarande ny, har inte lärt mig så mycket än..har kört på autofokus!:)
Ha en bra dag! Kram :)

annashusidingtuna sa...

Det finns så många sätt att hantera bilderna och bloggen rent tekniskt allt går ju bara inte att lära sig...
Men du har verkligen kommit en bra bit på vägen, vattenmärke på bilden riktigt avancerat!!
Kram Anna