lördag 27 februari 2010

En smaaaaaaaaaaaaaaaal lördag och...

..en promenad runt  "KANALEN "  Ibland så bara måste man ta tag i sitt liv :)  Dvs att " äta lite mer nyttigt " och röra på sej mer. Idag blir/blev  det en sån där dag..hela dagen! Började dagen med nyttig frukost  med SURDEGSBRÖD, inte bakad av mej utan det stod Pågens för idag.

**

 En långpromenad med Selma OCH kameran. Ett ganska mulet och trist väder, men varmt  t.o.m 1 plusgrad!! Inga vantar behövdes och det passade mej bra för då kunde kameran  följa med. Jag behöver träna och träna  och åter träna, så en tur runt mitt promenadstråk där det inte är så befolkat :) och där jag kan ta hur många bilder som helst...Högt och lågt, bland buskar och träd.


En långpromenad kräver förstås ett gott mellanmål efteråt, ett ex. på det är tre RÅN med skivad banan OCH  KANEL. Kaffebaljan välfylld och jag min förmiddag med en inredningblaska uppslagen framför näsan..det är bara att gilla läget ;)
Efter mellanmålet dax för datorn en liten stund. På måndag börjar spaningen efterVÅRTECKEN. Tjuvletade lite redan idag..eftersom jag nu hade kameran med....Igår kväll regnade det en och på natten kom snön ..igen. En sabla blandning av snö & regn.  

**
Tyckte nästan  känslan av vår infann sej under promenaden eftersom det duggregnade en del och jag kände lukten av snö, regn och skog .

**
Letade motiv för närbilder,  grangrenar med regndroppar blev det som jag testade mest..men fyy vad svårt. Tyckte jag fångade bra bilder...och så ser det inte alls ut så när bilderna blir överförda till datorn..snopet!!

Antingen fööööööör nära eller oxå för suddigt eller för långt bort..gissa OM jag skulle vilja gå en fotokurs just NU!!Lördagsmiddagen blev en KYCKLINGRÄTT med kokosmjölk och röd currypasta..Starkt och väldigt gott.

**

Lördagskvälllen fortsätter i det smaaaaaaaaaaaaala spåret och bjuder på  TUNNBRÖDSRULLE med skinka, cottage cheese, rödlök, äpple, rostade solrosfrö och en blandad sallad till detta.

**
Så klart en smarrig efterrätt och det får bli  chokladmousse  i  ett vackert högt glas med blandad frukt i en skål bredvid........

**
Tror det är dax för en promenad ut igen..Selma behöver ut i ur & skur..just nu är det mest skurblandad snö...

**

So long på er alla stugsittare och sportslovsfirare..hoppas vädret och söndagen blir promenad OCH kameravänlig igen..:)


**
♥..Pia
**
Ps...i morn blir det målning av gammalt skåprens :) .ds.

**

Dagens lilla citat...
" Om du dricker mjölk och pratar samtidigt, kan det sluta med att du måste dunkas i ryggen och torkas av en lång stund efteråt".Källa: Nalle Puh

3 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där...så kul att du kikade in hos mig ikväll, jaa du, den filmen är ju bara såååå häftig, jag har sett den nu säkert 5 ggr...
Såå flitig o duktig du är på att fota..och vi har också fått liiite vår känsla nu, bara 5 minus grader..
Nisse busar här bredvid med sin nalle, den stora elefanten jag gav åt honom i Julklapp, den ligger han o vilar på ibland, den blev ingen bus sak..han kanske tycker att den är läskigt stor...fniss..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Birgitta sa...

Det är till att springa runt i staden och fota och testa nya kameran. Kul. Vårtecken får man väl titta i stjärnorna efter nu.
Önskar dej en skön lördagskväll.
Kram Birgitta

Viola sa...

Låter som du har en väldans sund lördag, nåja..här har det flängts mellan tak och golv i gårdsbutiken så nog har jag i a f fått ett jympapass, däremot blir det slarv med matintaget när man har mkt att göra, ha en fin söndag, kram