onsdag 14 oktober 2009

Hm...i need a little help ...

..en liten fråga som jag slänger ut till er...Inte så allvarligt, jag bara undrar över HUR har ni som tryckt med zinkchabloner och textilfärg på olika tyger gjort för att det ska bli ett lyckat resultat?? Vad bör man, läs ...JAG tänka på?? ** Zinkchablonerna .. de små bokstäverna och siffrorna var ett av mina köp igår hos IRIS & DORIS.. Något som jag gått och funderat på en tid, om jag skulle köpa eller inte..NU slog jag till utan att ens fundera :)..Vill så gärna göra lite kuddar m.m med texter och ränder..plus lite annat tjofs ....Klok som jag är..!! Så börjar jag med småååå bitar av tyg..tur var väl det..inte var det så lätt ..först för lite färg på "duttpenseln" kom inte på vad en sån där pensel heter??..en skumgummipensel är det jag provar med iallafall..sen blev det för grått..sen för mycket färg..sen blev bokstäverna för nära .. och för långt ifrån..??!!..osv...Förstår att man bör testa lite på små tygbitar ) innan man ger sej på de större dukarna och kuddarna... Hur som haver..JAG vill väldigt gärna att NI som gjort lite "sånt här"...ger mej lite tips och idéer...skulle bli såååå glad..:) iofs så är det väl bara att pröva sej fram..hur andra gör kanske inte blir det samma för mej..men ändå..ett liiiitet litet tips..mottages med varmt ♥.... ♥..Pia Ps..förstora bilden ...och det går inte att missa ..hur det ser ut..för lite färg..för mycket färg..för grått..för..äh....ds.

6 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Inga tips från mig tyvärr... Men jag tyckte det såg fint ut jag :O)

Gårdsromantik sa...

Det är nog svårt att trycka på linne - suger mycket vätska...

men jag tyckte det såg snyggt shabby chict ut :-)

Kram Maud

Gúa sa...

godmorgon snälla, rara Pia!
Tusen tack för alla dina varma kommentarer till mig! De gör mina dagar...*Glad*

Nu ska ajg för engångs skull försöka svara på lite av dina frågor, här i höstkylan..:)
Jag använder en liten, syntetiskt pensel, när jag målar tyg. Den är bra, eftersom den inte ger vika, liksom. Och är lätt att jobba med. Köpte den också på Panduro.
Det som står på lilla kudden är en egen övesättning av...Var inte orolig. Jag vet inte alls om det är rätt,utan översatte lite fritt från Google..:) Kronan är en liten pynt sådan som jag har, du vet en sån som bara hänger som prydnad. Så det är ingen schablon, men jag använde den som sådan bara. Jag har inte målat så mycket på tyg, utan mest testat. Hos mig blir det inte perfekt, men alldeles ok för min del..;) och, det är så kul! Öva på bara och det kommer att bli jättebra!
När det gäller mitt sätt att måla mina möbler, som ajg tror att du frågade efter en annan gång. Så ger jag dig tipset att gå in på Lantlivs Anettes målarskola. Finns i hennes högerspalt. Det är jättebra beskrivet och nog vettigare, än det sätt jag ibland använder. Jag är en liten slarver jag nämligen, ibland..:) Men, jag målar först svart, sen vitt några gånger. Oftast med matt färg. Och sen slipar jag frenetiskt, tills jag är nöjd. Gärna innan färgen har "härdat" helt. För då är det mycket lättare. Sen lackar jag med matt klarlack, de ytor som kommer att användas mycket, ex. bordsytor. Annars är jag inte så noga.

Det är de svar jag kommer på, från denna lyckliga amatör..:)
Fråga gärna igen, men då är det lättare om du mailar. SÅ att ajg inte missar det.

Ha den bästa dagen, njut av nuet och lycka till...

Största varmaste kramen min till dig och en STOR puss i pannan...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där fick du det bästa av svar Pia!! Tänk så bra det är och blogga.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Kamomilla sa...

Har aldrig testat så jag kan inte hjälpa dig- tyvärr..

Granne med Selma sa...

Ja nu har jag släppt mina drömmar fria till alla ute i cyber... om stallet... Nu bara MÅSTE det ju bli av eller hur? :-)

Jag springer på en massa möten var och varannan dag. Turistchefer, företagarutvecklingsgrupper, kvinnliga nätverk - UJ vad det är roligt i företagarvärlden :-)

Men jag hinner aldrig blogga eller läsa andras bloggar känns det som. Ni får ha lite tålamod med mig *kram*