torsdag 22 oktober 2009

" Hemgjort " fil de fer..

....av hönsnät!!..För några dagar sedan satt jag och "bläddrade" bland olika bloggar..Har funnit mycket roligt hos en norsk bloggare....Magny `s lille krinkelkrok..Hon har många roliga ideér som jag av och till apar efter.. .. ..Som den här ljusmanchetten eller vad man kan kallat...Hönsnät har jag kvar från när jag gjorde komihågtavlorna tidigare här i höst..
Det ligger en liten hög av avklippta bitar från tavlorna bakom vår soptunna ute!!..Där har jag lagt dem i väntan på att jag ska komma på VAD jag kan använda dessa bitar till för något slags pyssel:)..
När jag såg vad Magny hade rullat runt sina ljus ..Så blev jag lite nyfiken på om det var något som jag kunde göra...Lite knep & knåp var det ..men fullt genomförbart..sen att det blev en del rispor på ljuset..var inget att göra åt.. *
Hade tänkt att försegla hönsnätet med den gamla spiken ..som jag av en händelse hade i en av mina innehållsrika pyssellådor:)..
*
Det gick inte riktigt så lätt..så jag lät helt enkelt den rostiga ..handsmidda spiken bli fastknuten med snöret istället och fungera som en dekoration ....tror säkert att man kan göra en del roliga arrangemang av hönsnät runt ljus...
*
Jag gjorde en ganska lös "ring" så jag lätt kan byta när det blir dax för nytt ljus...
♥..Pia
Ps...snart fredag igen..denna fredagen är jag ledig!!..har bytt tisdagen denna vecka , mot freda.....jäklar vad skönt..helgen blir extra lång:)..ds.

12 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Snyggt ljus!!! Får vi se sådana i Brunskog? Var är du någonstans där på julmarknaden?
Ha det gott.
Kram Birgitta

♥ Pia..... sa...

Ja , vem vet Birgitta..kanske ett Brunskogspyssel:)..Jag tror att jag kommer att hålla till i Gamla Pappersbruket..vet inte riktigt än..väntar på besked ..var jag fått platsen..hoppas mest på gamla pappersbruket...

Pillargontanten sa...

Åh, det var fint :O)
Kollade lite på hennes sida, Hjärtana med mossa i, gillade jag :O)

Fröken Fräken sa...

Jag har också funderat på att pyssla av hönsnät. Skulle gärna vilja böja till lådor liksom, men jag har dragit mig för det eftersom alla mina metalltrådsprojekt bara brukar i funka i huvudet, inte när jag väl prövar ;-) Men snyggt med hönsnät runt ljuset, och dessutom inte ett dugg brandfarligt!

Kamomilla sa...

Vilken söt ide`!

Hespe sa...

Hei, og takk for koselig fredagsvisitt!!!

Ser du har vært innom Magny og latt deg inspirere - dette ble så flott!!! Tenker å "ta etter" Magny jeg også, synest den dekoreringen ble så herlig, og så er det enkelt i tillegg!!!

Ønsker deg en herlig kveld!

Klem Hildegunn

ღ Fyra årstider sa...

Den iden var toppen kul.
Kram Lotta

Anki sa...

TACK så snäll du är!
Jag blir alltid så glad av dina härliga kommentarer *ler*
Men du, vilka ideér du har då, skitsnyggt!
Visst är det roligt med hönsnät, man kan ha det till allt!
Ska bli roligt att se dina strutar, dom blir säkert jättefina!

Ha en härlig helg!
Kramis!

Pillargontanten sa...

Men Pia då :O) En ganska liten storpolitiker då :D
Var du med då, det visste jag inte :O)

Rhodin sa...

Hej Pia!
Vad kul att du gillade krukan, jag har faktiskt gjort ett helt gäng sådana hemma och alla matchar varann i design men är helt olika i formen från början. Ett perfekt sätt att använda alla dessa "födelsedagsblommekrukorna" som fyller skåpen hemma.
Metoden är hur enkel som helst, men jag mailar dig om det så blir detta inlägget inte det längsta i världshistorien.
Ha en underbar helg.
Kram Terese

hemtrevnad marie sa...

Å, så läckert runt ljusena där....kan tänkas att det eldas flitigt i stôga så här unner hälja!!:)
kram på dig!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är så bra och läsa bloggar, man får så bra tips på fint pyssel. Och helt gratis, ja om man har hönsnät förståss. Det blev jättefint.
Ha det gott
Stor karm
AnnaMaria