måndag 7 september 2009

Ja då börjar julförberedelserna då

...haha...nää inte riktigt än..men lite har det börjat snurra i huvudet, nu efter att höstmarknaden är över...Som för många av oss pysslare så ÄR det hösten och tiden fram till jul som är den stooora pysseltiden framför allt..Jag älskar att sitta och pyssla för det mesta, men just tiden som kommer nu ..ja, den är helt enkelt bara ..BÄST:)Idag var dagen, lite seg efter att vi hållt igång hela helgen..Men trots allt så fick vi dagen att fungera..Två av oss som kamperade ihop under helgen på mässan/marknaden , jobbar oxå tillsammans på förskolan..den tredje jobbar ett stenkast bort :) på en annan förskola.....Inte så värst många barn hade vi och relativt lugnt var det med. Visserligen tyckte jag att det var i tidigaste laget när klockan väckte mej i morse... ** Pysselbilden då!!..jo, i somras så gjorde jag en liten "rosenkrans"..en hjärtformad stomme som jag sen snurrade fast rosenknoppar med ståltråd lite hipp som happ. Jag hade sett det någonstans i en blogg och blev helt enkelt förtjust i den lilla söta skapelsen ...ville naturligtvis prova på..Nu är den ett minne blott. Rosenknopparna har blivit ett potpuri istället Efter att jag jobbat klart idag och ..handlat mat..köpt födelsedagspresenter till lille barnbarnet Alex (två år på onsdag:)Fixat till goa kantarelltost..ja eller varma mackor då...Hundpromenaden den längre, avklarad..samt lite till..de där vanliga sysslorna...Kunde jag sätta mej ner och greja lite...
..I vår trädgård finns en stor SNÖBÄRSBUSKE..de vita bären är stora..och väldigt VITA:)..Tog en tur i trädgården och funderade på VAD man skulle kunna göra för någonting av allt det som finns nu..Rönnbärskransar är jag lite sugen på efter att ha sett Saras alla fina kransar och borddekorationer denna helgen (sålde allt gjorde hon med:)..Min lilla hjärtkrans blev en hastigt ihopsnurrad ..kanske lite slarvigt gjord ..men dock en "krans" som jag är nöjd med...den hänger för tillfället på ett gammalt skåp..I morgon ..min lediga dag..ska jag inte göra ett skapandes dugg..eller??..kanske ..får se....
♥..Pia
Ps..och den lilla burken på bilden ..den har jag gjort själv:)...en snörburk...en målad pappburk ..först i svart..sen i vitt..sen ett hål i locket ..sen lite nötning/shabby på "burken" och så lite spets..och liten bild och så har det blivit en snörburk.....Gjorde en svart burk oxå..utan ett vitt ytterlager..den såg mycket mer gammaldags ut..så det får bli enbart svartmålade "snörburkar " te julmarknaden..:)

5 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Inte ett skapandes dugg.... Ska vi tro på det :O)
Fint det blev....
Jag har fortfarande inte tagit bild på pärllampan... Men det kommer :O)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Pia, nu kanske du sover. Skönt och vara ledig. Jag börjar jobba 13:00 idag. Snöbär är jättefint, ditt hjärta blev ljuvligt, och när det vissnat är det snart jul. Och vilken söt liten burk du hade på bild 1. Ha nu en bra ledig dag.
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Rummet för välbefinnande sa...

Vad bra att du redan är i skapandet igen.....
Du vet, jag kan ju behöva handla en del av dig igen *ler*
Det är så fint med snöbär, en absolut favorit att göra fina kransar av....
Ha det gött!
Kram Mia

Patricia sa...

Ja nog är det roligt att pyssla och hösten är ju "inne-och-kura" tiden på året då det passar utmärkt att pyssla... =)

Söt snör-burk du gjort och kransen blev med fin...det gäller att ha fantasi och skapar-anda... =)

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Sara sa...

Ja, eller hur kom hjärnan igång?? Jag var tvungen att skriva ner alla tankar så jag inte glömmer bort nått... Å jag vet inte ens om jag kan vara med... ;)

Du!! Vet du vad jag kom på? Ifjol lånade du två av mina gröna stämpeldynor.. Skulle använda de häromdagen och kom på att jag tror att du har de.. Kollar du upp det? Skulle de vara borta så är det inte hela världen men då behöver jag köpa nya innan jul och det är bra att veta!

Ha det så bra!
Kram