söndag 12 juli 2009

Varning.....

..tror bestämt det är på sin plats att jag utfärdar en VARNING ;)......eller ??..Om inte, så häng på här när "Anna","Ullis" och jag gjorde landsbygden osäker ...denna semestersöndag.... ..Vi hade lust att göra en LOPPISrunda..lite tunt var det nog på den fronten men.....Vi hade läst i lokaltidninga att det skulle vara en BAKLUCKELOPPIS....laaaangt bort i Mangskog ....Inte môe å ha där inte...Jo, lite saker blev det..förstås...två pussel till de små barnbarna mina..en gammal skolsak??...pennskrin :)...och en glasburk med lock av glas.."en bra att ha" grej :) De två "fruera" som var med mej..gjorde oxå lite fynd naturligtvis ..en äggkopp för en tia ?..tror jag det var..värd en rejäl slant..för det visste "Ullis" som hade läst det någonstans..jättefynd..jajamen...vad blev det mer då??....ett & annat loppisfynd blev det för resesällskapet mitt..men sen for vi vidare... ..Till detta stället..som jag varit flera gånger till.... och där jag en gång för längesedan inhandlat ett bord och fyra stolar..som jag har i ett förråd i stan....issch...såå dumt..vad gör det för nytta där???!! ..Ja, men vad var det för något ställe vi kommit till då??.....Sjövikens Antik..en nedlagd gammal skola i Trotakan..där det finns en hel del grejer och möbler..gissa om Ullis & Anna blev storögda, när de klev in där.....Vi börjar lite lugnt....en nostalgitripp..mmm..sånt här hade man när man var liten och skulle på picknick med mamma & pappa...ååå det andades 50 tal det minsann...
..precis innan för dörren, så stod ett slagbord, redan shabbat & klart ..inget fynd för mej som inte hade 5,500 i väskan....men att jag ville HA det..var det inget snack om..
..Factorylampan som blev lite konstig på bild:)..inte heller billig..suck....
..sen klev vi runt i den stoooora skolan och bara gapade och gapade..guuud vad grejer och möbler ..över allt.."ANNA" räknade till 39 st gamla fina glasfat på fot i ett hörn.....nu skulle jag vilja visa med bild..hur jag himlar med ögonen:)......och så vidare och så vidare..stolar..flera hundra....näää många hundra...
..stolar..på höjden..och stolar i mängder... och stolar på tvären...
...lampor..porslin..serviser....ja allt som en antikaffär kan innehålla..fanns det här och lite till faktiskt...
..och stolar......och skåp och bord..och massor av allting....
..En lampa som jag ville ha..några tusenlappar bara...
...här stod ...golvuren på rad....en lååång rad :)
..OCH HÄR...Här gick PIA igång..ska ni veta..dessa stolarna ville JAG ha..2000 kronor .. styck!!...som hittat...himlar med ögona igen:) ...
..och ..här??..Jo, en lampa som inte var såå dum..
..en söt klocka.. ..sen for vi vidare..inget köp där ..vi var ju på loppistur ju...då ska man göra fynd..eller hur...
..tvärnit vid ett ställe på vägen hem.."Ullis" hade farit förbi detta stället några gånger och hade sett en gjutjärnsoffa med träsits..som hon så gärna ville ha ..ute i trädgården..självklart skulle vi stanna där för att höra om priset..5000..nix..det var minst en nolla för mycket..och så försvann den illusionen om en vacker ..redan patinerad soffa ute i grannträdgården..bättre lycka nästa gång "Ullis"..men jag prutade iallafall och fick en sak med mej hem...hihi...
**
Kan tillägga att jag minsann har varit där förut och köpt mitt gamla symaskinsunderrede..OCH prutat oxå...
..och fönstret stod kvar när vi åkte..karl som sålde grejerna ..skulle ha det själv??!!..snopet för "ANNA" som sååå gärna ville ha ett fönster...ja säger som jag sa nyss till "Ullis"..bättre lycka nästa gång..för det blir fler loppisrundor..var såå säkra..och det snart...
...♥ ....Pia
Ps...hoppas jag inte skrämde er med alla dessa bilder..ocensurerade och allt..ds...

17 kommentarer:

hemtrevnad marie sa...

Skrämde...ha ha, nädu en ä allt van ve värre...måånga fina grejer såg ja där du:)
Du ,jag och en väninnna velle allt gärna te granne mä Selma...men vi hann inte mä rektit i svängane, sô vi messa å anmäle ôss i ti..tyvärr...dä hade vôrt himla rolit!!
Nu ä dä väl fullt kan en tro....
kram på däj!

LantlivsAnette sa...

Åhhh Pia, vilka ställen ni har varit på !! Vaaa..kanon, sååå roligt, du må tro att jag har stirrat på alla bilderna, himmel vad grejer, kan tro att ni blev saliga !!
Ha det gott vännen, kika in hos mig sen så får du se vad jag gjorde igår, ganska spännande faktiskt, overkligt på nåt vis..
Kraam Anette

Lisbeth sa...

Hej! Där ha ja gått i skola du Pia! Var själv där i måndags o köpte en byrå till dotra! Herregud va grejer...ja med min lilla rumpa tog mej inte fram överallt! Han ska ha auktion i slutet av juli eller början av aug. Då kan de bli billigt!

Pillargontanten sa...

Var ligger Trotakan? Dit vill jag...
Molkom, var vi, dä fanns det också en massa grejer, men dyrt.
Billigt, men en del krafs finns i Värmskog, vid brandstationen, öppet lördag och söndag, i slottsbron, över bron från Grums mot säffle, direkt till höger, och i Segmon... Fast det är ju inte sååå kul att åka till den delen av länet, man ka ju iofs avsluta på Esters Café :O)
Kul har ni verkat ha i alla fall:O)

Sara sa...

Ha ha! Ja, det kanske är magen som gör det!
Mmm den där skolan har mycket saker, jag har också varit där. Fynd är nog svårt att hitta.
Ni verkar haft en mysig söndagstripp iaf!

Kram

Hannis sa...

Jag hade svimmat!
Och sen vägrat att åka därifrån=))
Vad med prylar!!

Kram Hannis

MODERN COUNTRY sa...

Hei Pia!

Håper alt er bra med deg!
Hihi, hvilken "loppis" runde!! Det er jo slike bilder man elsker i virkeligheten, rotete rom og tårn av vakre saker. Og bildene av stolene var virkelig fristende. Men så dyre!! (bare undrer hvordan de da kan lagre slike fine saker på den måten) Men æsj så dyrt allting er i antikk butikker, de vet jammen og ta grådig for seg. Ikke rart man bli snopen når man får se prisen.

Nei ekte loppiser, det er der man kan gjøre funn. Ååå som jeg lengter etter en riktig Loppis tur. Jeg får vel dra med mannen snart en runde. Mine venninder liker dessverre IKKE gamle saker. For dem lukter de bare vondt og ser stygge ut.

Ha en riktig fin uke Pia, håper solen skinner på deg!

Klem/Aina

Anonym sa...

Vilket ställe!! Men va sjutton...kan man aldrig få komma till ett ställe där dom har NOLL KOLL på rätta priset! :-) Jo..min loppis tant hade ju iofs inte koll på värdet på en gammal resväska..Tack för det, säger jag!! :-) Men en sån lampa skulle jag inte säga nej till!! Tjingeling!!

VACKRA hem & interiör sa...

Inte avskräckt bara mer sugen på att åka på loppis/antikaffärer. Har hört talas om "skolan" utanför Arvika, men inte hunnit dit än. Måste bli en tur i sommar.
Kram Pia

Kamomilla sa...

...Och jag som trodde allt är jättebilligt i Sverige..

Muffinsmidja sa...

Go`morron Pia!

Vilket härligt ställe ni varit på och vilka fantastiska saker. Du milde tid det måste ha tagit en vecka att gå igenom alla grejjer, haha.

Må så gott, Åsa.

A home far away sa...

Oj så många fina saker jag skymtade i röran:) en hel del stolar skulle få kunna flytta hem till mig:)

Ha en fin dag
Kram Gunilla från Singapore

Annika sa...

Hallå där... vi tog en hantverksrunda efterpå vi.... Ulla, Rackstad, hamnen o Va Sund.... sen avslutade vi med vårt lokala loppis här i Flôgne...:) har svarat dig på msn o skickat en epost...... måste kolla med dig om var dessa ställen finns.... skulle villa göra ett besök...:) till helgen är det lopppis här i Köla då....Kram Annika

Marianne sa...

Hallåååå, menar du att slagbordet kostade 5.500???? Ett liknande har vi på lillstugevinden det kan du få för 5.000.
Synd att det man vill ha är för dyrt ibland. Som sagt...bättre lycka nästa gång.

Geta sa...

Det var en rejäl tur. Idag har jag varit till Hem t gårn med din granne på andra sidan :-) Såg att du hade fått upp gardiner i uterummet, och att du satt där. Ha dé!
Kram.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs...måste ju bara kika in här..har ju aldrig vart hos dig förr...tror jag inte;))

Så mysig tur ni art på...o herrejisses ad många stolar;)))))

Kram Millan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men så många ställen du hittar! Ska allt kolla var Trotakan ligger, har aldrig hört det namnet. Fast det verkade dyrt, men kul och titta. Och kul var det och titta på dina bilder, det drar allt i Loppis-armen nu.
Ha det bra och kram
AnnaMaria