fredag 29 maj 2009

Kort och snabbt...

...inlägg före helgen...En helg i festliga tecken...Sol & värme är det lovat...Jag tror faktiskt att det kommer att hållas..Vad har jag pysslat med idag då?.... Först jobbat så klart..dagen har gått med rekordfart..Allt är såå mycket lättare när det är soligt och varmt...Barnen på jobbet behöver bara ta på skor och solhatt..sen är det full fart på leken:) Vi vuxna tycker att den här tiden på året är lönen för mödan med alla gallonisar på hösten /våren och alla vinterkläderna...NU kan vi njuta och allt är mycket enklare... Pingst och morsdag.... och mina båda barn fyller jämna år....Så nu ikväll har jag bakat tårtor.. Kalas i morgon och jag "hjälper" till med att baka..för om det är något jag gillar så är det att baka:) En av tårtorna är en Chokladmarängtårta....bottnarna står på bänken för att svalna och i morgon blir det frukt eller bär på .. (har inte bestämt vilket än..) och så grädde förstås.. Marängtårtan är en klassiker, fast i lite ny tappning..chokladsmak och rund....Receptet OCH bilden är från recept.nu..ja nu återstår bara lite god sömn och så väntar jag på att helgen tar fart...
Trevlig Pingst...♥..Pia

Och Grattis i massor..Patrik Och Caroline..... vi träffas snart.....

11 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

mums vilken god tårta.Ja det är en härlig tid nu.Allting är så enkelt.Ha en skön helg och bara njut.kramiz ~~~~RITA~~~~~~~.

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh, här vankas det kalas !! Sååå roligt !! Ha det nu så bra och du, tårtorna ser smaskiga ut !!
Kika in hos mig idag, Nisse har gjort ett inlägg..det vill nog Selma se..hii..hii..
Ha det gott
Kraam Anette

Sara sa...

Såg ut som en väldigt smaskig tårta det där!
Kram

Patricia sa...

Den tårtan ser god ut...=)
Hoppas ni får en underbar pingst och födelsedags-helg och morsdag och hela baletten... ;)

Kram Patricia

Birgitta sa...

Hej! Vill titta in till dej och önska en skön pingsthelg med tårta och födelsedagsfirande. Vädret kan du inte klaga på heller.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Granne med Selma sa...

Åh gud vilket smaskigt recept! Hade det inte varit mors dag hade jag nog gjort den redan nu... men du vet - är det mors dag så är det de ANDRA som får fixa nåt till kaffet ;-)
Kram och ha det så bra med alla festligheter

Annika sa...

Låter som en hektisk med rolig helg! Tårtan ser alldeles jättesmaskig ut! Kram Annika.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas ni har haft bra kalas. Vädret kunde ju inte vara bättre. Såna smaskiga tårtor, de ser jättegoda ut. Så mysigt, har du varit på HemTgårn, dit ska jag åka i sommar också. Vårat ställe ligger precis i utkanten av Glaskogen. En liten skogssjö mellan Sulvik och Vännacka.
Ha en bra vecka
Kram till dig
AnnaMaria

Lallis - liv och leverne sa...

Den tårtan ser urgod ut:)
Hoppas att helgen blev bra!
Kram Lallis

ÄnglarumsMia sa...

Du är verkligen en mästare på att fresta med goda bakverk jämt..... Och jag blir lika sugen varje gång. Chokladmarängtårta - MUMS!

Ha det gott Pia!
Kram Mia

Annika sa...

Tusen Tack för te o macka.... vilken tur att det finns snälla kusiner som förbarmar sig över släkten från landet....:) stack inom o köpte spets o brodyr så det blir nog en kjol imôra.... Kram Annika