måndag 18 maj 2009

GRAND FINALE...var det dax för då....

...och det är Humlebackens Viveka som "hållit" i vårteckensutmaningen.....Ja att vårt land är avlångt det vet jag och att våren kommer tidigt i söder och sent i norr....sen är det lite däremellan ...Som hos mej t.e.x... Mitt lilla äppelträd som har blivit sååå stort och skulle behövt beskäras redan ifjol...men ack..vad tiden gick fort där och vips.... plötsligt så står det i full blom..

...Kan inte annat säga att, det är ljuvligt vackert där det står med sina rosa blommor...

( Obs! De flesta av mina bilder går att klicka på för att se dem riktigt STORA:) ...Värre var det väl med den här växten!! På förmiddagspromenaden runt Kanalen (ett promenadstråk runt en gammal kanal) tittade jag runt omkring mej där vi ( Selma & jag :) gick ...det regnade lite och det gröna runt oss var verkligen grönt..även nässlorna..lite väl stora för att göra nässelsoppa på nu....färgerna är otroligt vackra...

...Den här promenadvägen brukar vi gå...den är trevlig på flera vis....Selma kan gå utan koppel..det tycker hon om..jag kan gå lite i mina egna tankar, bara känna stressen försvinna ..om den skulle ha råkat sitta på axlarna :)..fågelsång..trädsus......
..Hemma bakom garaget..där växer Fänrikshjärtanen för fullt.......det var väl allt för idag..och tack Viveka för en härlig utmaning....
**
Förresten så sitter jag här och jäser...har varit och ätit Kurdisk mat!!...faktiskt väldigt gott..
Vi, på vårt jobb hade blivit bjudna av en Iransk tjej, som varit hos oss som praktikant kan man väl kalla det..hon ville alltså laga kurdisk mat och bjuda oss på detta..Kommer inte ihåg vad rätterna hette...Bara den här rätten som innehöll berberis..??..som jag alltid trott vara giftig?..Nu smakade jag inte på den rätten...inte för att jag var rädd för att bli förgiftad utan för att den innehöll nötter:)
♥....Pia

12 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilka ljuvliga bilder du visar.Det är en härlig tid nu.I dag har det regnat här men det behövs.Ha det gott kramiz ~~~~~RITA~~~~~~.

Rummet för välbefinnande sa...

Oj vilket underbart träd - vilken blomning........
Det är som ur en saga.
Godnatt Pia!
Kram Mia

Pillargontanten sa...

Visst är det en härlig tid :O)
Äppelträdet ser alldeles ljuvligt ut :O)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Herlige bilder og koselig tekst hos deg. Det har jo vært så kjekt å være med i vårtegnutmaningen, utrolig mye fint å se rundt om.

Og til innlegget under her, jo vi er flere som skal male MYE, det er nesten som jeg dør med tanke på alt som trenger et penslestrøk, puhhhh og latter!!

Ha det godt.
Klem

Unknown sa...

Vilket härligt äppelträd.. vilka blommor. Påminner om lejonhjärta, det en fantastiskt tid nu =)
Kram Maria

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojj vilken skillnad det är i växtlighet. Här i Norrland har det knappt kommit upp i rabatterna. Mina vita tulpaner som jag satte i höstas har inte slagit ut ännu.

Har önskat mig äppelträd i flera år nu. Kanske blir det av i år...

Kram Viveka

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en härlig bildfinal. Vilken bra promenadväg du har, så skönt och slippa asfalt. Spännande mat, förstår att du är mätt.
Kramis AnnaMaria

Geta sa...

I dag har du två kollegor som skäms! Vi kan inte ens skylla på att vi blev förgiftade i går. Vi skulle ha ringt, men... Vi har ingen ursäkt alls, men fy vad jag skäms. FÖRLÅT!!
Hoppas att du har fått mycket målat i alla fall och att du tar vara på din ledighet.
Kram.

idémakeriet sa...

Ja det stämmer det var ett tag sedan Pia. Det har varit också mycket från min sidan.
Underbart med din blommande träd, har själv njutit av våra äppelträd som har stod i full blom i tre veckor. Nu snöar det runt omkring den, synd att det varar så kort stund.
Jag ser er redan går på promenad, härligt, jag längtar också igen efter en hund.
Ha det så gott.
Kram på dig.
Gerda

Pirre sa...

Heippa Pia!
Tack för besöket och ett litet va...det är allri längre än man vill resa!
Ta och plocka ihopa ett trevligt gäng bloggtjejjer så hittar vi på nåt kul, jag ser till att det blir rabatter och nåt gott för kroppen oxå!
Kram Pirjo

Inspiration i vitt sa...

Hej Pia,vilken härlig promenad du och din vovve kan njuta av.
Ja du blommar det för fullt och alla äppelträd är såå vackra.
Kram på dig/Ingela.

Annika sa...

Underbara vårbilder. Jag har inte tagit kort på mina fruktträd än, det måste jag göra... Undrar om den kurdiska tjejens dotter jobbar på mitt jobb... Hennes mamma jobbar nämligen på dagis... Kram Annika.