lördag 16 maj 2009

En dag fylld av LÄTTHET....

.....VAD kan det innebära tro??.....hihi..jo..MÅLA...MÅLA...MÅLA...Vårt hus ska ommålas!! ..men innan vi kommer dit ska först och främst det lilla uterummet fyllas av färg..både innuti och utvändigt. Huset är vitt från förut sen många år tillbaka . Vi har haft vårt hus i snart 30!! och från början var det skogsgrönt??..vilket jag aldrig riktigt tyckte om..Vi fick inte bestämma färgen själva då vi köpte det...Efter några år, då det var dax att måla huset, valde vi...läs JAG..vitt ..( kan säga att jag varit MYCKET nöjd med vitt :) Nu har det gått många år till..och nu alltså ska det bli måla av igen..Inte sparade vi, läs karl´n någon färgkod på DEN vita färgen..så brydderi har jag i vart fall haft:)..ni som känner mej väl:) vet precis vad jag menar...beslutsångest på vilken färgkod :)...OCH ALLTID lyckas jag få till det så det blir TVÅ färger att välja mellan!!... Jag hade bestämt mej för att välja färgen EGGVIT.... glad i hågen ..nöjd och belåten att jag kom så lindrigt undan..färgen bestämd..Vi tar eggvit..0502-y...utan S före...då är det inte så gult..sagt och gjort..ner till butiken i stan och..nääää, det fanns en annan vit färg som hette LÄTTHET..Den var inte så dum den.!!!..Suck..och inte sååå gul..eller..äsch vi tar hem dessa två prover och ser mot huset hur det ser ut.. Idag har jag för andra dagen i rad..sprungit runt huset med provbitarna ..läs brädor ....och kollat i det ljuset..och i det ljuset.....bestämt mej för ...:)..Ja, vad tror ni???
...♥ Pia
Ps...efterlysning....någon som målat med Jotuns Lätthet???....

13 kommentarer:

Modern Country sa...

Neimen, er jeg først i dag??
Gulliga deg, takk så mye for dine fine hilsener! Ja du vet hvordan jeg nå sitter, men en arm i fatle. Det tar lang tid å taste ordene med en hand skal jeg si deg. Men, den som vil får det til :)
Ja, jeg savnet deg jo den siste tiden, den tiden flyr så fort avsted. Og så er det vår og hus skal males. Ja, kjenner meg så godt igjen i din beskrivelse, og med flere fargekart og like nyanser er det lett å bli sittendes i klisteret. Håper du blir fornøyd med din farg, kanskje forteller "letthet" at det akkurat er den du skal ha?!? :)) Et "lettere" valg, fniss

Ha det nå så godt i helgen, håper solen skinner like mye hos deg som hos meg!! ÅÅ så deilig det skal bli og rusle rundt, kikke i veksthuset og brune seg litt :)

Ha det så godt!!
Varm helgeklem, Aina

Hjortgården sa...

Den vänstra tror jag...

Du verkar ju ha samma beslutsångest som mig. :-)

Hoppas ni inte behöver skrapa så mycket - jag älskar falurödfärg - den behöver man bara borsta lie på.

Kram Maud

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken

Kamomilla sa...

Åh vad svårt det låter! Vilket valde du???

Patricia sa...

Hujedamig ... jag har med alltid sån beslutsångest och fastnar mellan 2 val...inte lätt alla gånger.

Hoppas du kommer fram till ett beslut så ni kan börja måla.. =)

Trevlig lördagkväll!
Kram Patricia

Majas skafferi sa...

Hej! Åh, vad svårt med husfärg! Huvudsaken för mig är att färgen skall upplevas varm och välkomnande..men det är väl bara att provmåla och försöka se vad man gillar bäst!
Ang. chilin: jag vann den i ett växtlotteri faktiskt! Det är alltså en chili-frukt planta,som kan användas i matlagning. (Jag vet inte hur stark chilin blir,det blir en överraskning!) Lycka till med måleriet!

Lotta-livets väv sa...

Hej!
Tack för mormorshälsningen i min blogg! Det är mitt första barnbarn och det är otroligt mäktigt! Ett alldeles nytt liv! Vilken tur att jag läste din blogg så att jag fick veta att Anna flyttat till Arvika..... har inte varit där på länge (i Karlstad alltså...) eftersom detta helt gått mig förbi! Synd! Men jag hoppas att det går bra för henne i gulliga staden Arvika!
Jag ser samma sak som du ser om din nätkupa....jättefräsig! Vilken himla kul idé! Man blir lätt kreativt inspirerad av att läsa i alla spännande och fantastiska bloggar...din inget undantag!
Ha en härlig vår!

Annika sa...

Det där med färger är svårt! Själv önskar jag att jag hade ett trähus. Jag har mexitegel (!) och trä a´la 70-tal. Inte så kul... Men inne är det inget 70-tal. Jag håller på och förvandlar huset sakta men säkert i min egen stil... 70-tal är ju inget att bevara direkt. Ha det gôtt!

Kram Annika.

Lilla Blanka sa...

Hej Pia...åh vad svårt..jag hade valt den som har varmast ton..

Jag vill också måla om vårt hus (vitt)..just nu är det gammalrosa..ok men inte som jag helst vill ha det :)

Oj nu måste jag iväg..

Kram
Mia

Lilla Blanka sa...

hihi nu skrev vi samtidigt :O
tankeöverföring...

Viola sa...

Nu undrar jag ...hur blev det ....fniss...nu är jag klar i växthuset så gott som och blev nöjd, kostade mig ca 300 kr och bara lite kvar som ska fixas och så satte jag igång energiknölarna förstår jag, ...fniss...ha en bra vecka, kram

Viola sa...

Hej igen....glömde ju skriva att borden är köpta i en blomstebutik som kursat och är nya men med ett gammalt utseende....kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den till vänster är finast, som det ser ut på fotot. Är helt säker på att du väljer rätt.
Kram till dig
AnnaMaria