lördag 4 april 2009

En helt vanlig lördag...

...solig & skön...som gjord för att ta en promenad! En ledig lördag utan några som helst " måsten " det än nog en av de härligaste känslor man kan ha...Solen som skiner...10-12 grader varmt..... (varmare & varmare blev det under dagen :)....ingen tjock jacka, inga vantar osv..osv...efter lite pyssel och stök inne så tog jag en skogspromenad..fåglarna kvittrade som galningar..nästan lite hysteriskt :)..snön borta från stigen, bara nån liten fläck med is här och där..... ..Min tanke med promenaden var inte bara motion och frisk luft..utan jag skulle plocka björkris..VILKET jag oxå gjorde :)...en stor "bukett" som skulle bli ..kransar av olika storlekar...
..Har sett lite olika kransar av björkris i några bloggar.. Bl.a. en som var formad som ett ägg!!..inte helt lätt....mitt ägg blev. ..inte riktigt som jag hade tänkt mej...Väl hemma så bryggde jag en kanna kaffe och placerade mej, samt allt ris ute i solväggen och började böjja på riset och vrida ..knyta fast och knyta upp ...svära lite.....men resultatet av det tänkta ägget blev inte sååå bra :)..vill ni se HUR det ska se ut ..kika in till ANNA HÄR....För det var henne som jag skulle härma....Mitt visar jag ..kanske en annan dag:)
Jaja...man kan inte lyckas alltid..det var nåt jag fick erfara lite tidigare idag..skulle baka en BANANKAKA med blockchoklad i.....jisses vilket magplask den kakan blev...smakade som tur var mycket bättre än den såg ut:)..nånting mellan kladdkaka..kolakaka och bananer!!!
.. ..Bilderna som jag visar idag, är lite försmak på "MITT PÅSKPYNT"....Ett vintagekort..från tidiga år..1900 talets början..köpte några när jag var på samlarmässan för några veckor sedan..de var såå vackra tyckte jag ..Det var gamla vykort och såg ut som fotografier...adresser och namn på baksidan adresserat till..... " Bertil från Augusta "....
....PIA

17 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej raring!

Alla pratar om det vackra vårvädret som varit idag. Men för oss häruppe har solen inte visar sig. Men väl snön...

Ha en fin kväll

Kram Viveka

Marianne sa...

Hej svejs!
Nu blir det till att plocka ris. Kollade in hos Anna och ägget var ju mysigt. Tror säkert du får till det bra du med. Jag har tänkr göra nåt av kycklingnät men vet inte vad. Har du sett nåt kul? Jag har inte varir ute nästan något idag. Det var storstädning av hela huset här idag och sedan kom mamma och pappa hit på namnsdagskaffe. Gissa vem som har namnsdag ??????
Ha det så skönt. Glad att du finns!

Pillargontanten sa...

Du verkar ha haft en helt underbar dag.
Själv är jag tillbaka på nätet med full kraft, köpte en ny router idag!
Solen har faktiskt lyst på mig också under dagen :O)

här är gudagott att vara sa...

Det gamla kortet är så fint, alla gamla svartvita kort är så söta.
Visst är det mysigt att pynta till påsk, jag plockade kvistar av hängbjörk och gjorde en krans, jag hängde upp kransen i taket
över bordet den skall jag och mitt barnbarn hänga upp ägg och påskpynt i imorgon.
Det var jättekul att titta in till dig jag återkommer.
Haregott!

Vit som snö sa...

Vilken härlig lördag du verkar ha haft! Här lyser våren med sin frånvaro, finner dock en viss tröst i att den finns på andra håll i landet!
Vackra bilder med påskpynt har du! Säkert blev din krans fin också.
Kram Cilla

här är gudagott att vara sa...

Glömde säga tack för att du länkar
min tävling ,men det är tunt med kommentarer och gissningar där du. ????

kreaLIV sa...

HEI, jeg vil bare ønske deg ei god påske fra påskestedet mitt. Jeg har det bare godt, ønsker deg det samme :)

Sara sa...

Hej hej!
Härligt du verkar haft det! Man känner verkligen känslan själv du skriver om!!
Kram

Kallholmen sa...

Mysigt med vårvärme...här lyser solen idag..äntligen efter allt snöande. Vi kanske skottar bort snön på altanen och sätter oss en stund och njuter av vårsolen.
Kram Carolina

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad du pysslar och gör fint !!
Det är inte helt lätt att forma björkris som man vill ha det, jag gjorde små reden/bon av ris..hmmm..jaa..ska visa sen..
Idag jobbar jag..känns inte så kul för det är strålande sol ute..men då blir jag ledig heela påsken istället..jiippiiee...
Du, den banan kakan lät smaskens..
ha nu en toppendag
Kraam Anette

Granne med Selma sa...

Visst är det väl konstigt... när man vill ha runda kransar blir de ovala... och när man absolut ska ha dem ovala så blir de... runda eller..? Tycker du ska sätta dig och försöka få till riktigt runda kransar så ska du se att det blir en snygg oval form ;-)

Tittade in hos Anna som lyckats få till en vääääldigt fin ovalformad krans! Kanske är det lättare om man inte tar för hårt ris och sedan sätter något i mitten så som hon gjort... som liksom tynger ner...

Stor kram

Kamomilla sa...

Vet du, här ösregnade det just! Minns inte när jag senast hört regnet trumma mot plåttaket...

Jag skulle plocka björkris idag jag också, men det föll på att jag är så kort... alla björkar här är höga så höga...

Gårdsromantik sa...

Jag brukar också baka kladdkakor - oavsett vilket recept jag väljer! ;-)

Härligt med sol - vi har faktsikt haft det riktigt skönt idag.

Kram Maud

Home No.1 sa...

Hej där!
Titta in till mig jag har en utlottning/tävling där du kan vinna fin fina priser från min webbutik Home No.1.
Kram Annica på Home No.1

Butik Östergården sa...

Ja man kan inte alltid lyckas!

Men du fick njuta av det härliga vädret. Det fick vi också här mellan vänern och vättern, solen värmde gott hela lördagen. Men idag var det mulet och kallt igen.

Önskar dig en fin vecka och en GLAD PÅSK!
Kram Helen

Hanna sa...

Vackra bilder!
Hanna

Lotta-livets väv sa...

Kul med påsk och påskris. Vackra bilder och en trevlig blogg! Hos oss i Värmland drar våren lite på sig...men snart kan vi njuta av snöfritt och fika på altanen vi också...precis som de som i södra Sverige kan.