söndag 25 januari 2009

Fredag , lördag, söndag, godis, pigg och två awards......

..Där har ni min helg.....I fredags så hade jag låtit bli att äta godis i över en vecka!!...En vecka som jag tycker har varit positiv..visserligen höll influensan greppet om mej mesta delen av veckan ...men fredag...DÅ var jag PIGG....OCH godisbegäret fick mej nästan att klättra på väggen.. ..men jag föll INTE för frestelsen..det gick över!!..Så kom lördagen..långpromenad med Selma..ooppps..vad har hänt med matte, tycktes det som hon tänkte..Långpromenader..flera dagar i sträck..inte dåligt..hostattackerna har jag kvar...men flåset i övrigt verkar ha kommit tillbaka :)
...Ja, vad gör man om man inte ska äta godis och behöver ha nått i händerna ???..Jo, man rensar i röran..Se bild...där var det rörigt i den bokhyllan minsann....har sett eländet länge..och det tycks om det bara blir mer och mer i den..stoppar in lite här..stoppar in lite där..och ..vips så är där överfyllt..tre kassar med böcker som jag inte tänker läsa någon mer gång..tidskrifter..släng..släng..det kändes riktigt skönt att få slänga så mycket..en del böcker får jag lämna in till något ställe..exempelvis Kupan/Röda korset....böckerna är det ju inte nåt fel på...bara att man läser inte om dom hur många gånger som helst...:)..
..Så då var hyllan tom..och så blev den svart.....
..Ett förkläde och en kudde....Det ska inte vara något pynt i den sedan...måste bara testa...och idag har jag målat första omgången vitt....andra förhoppningsvis i morgon...tredje på tisdag..efter tandläkarbesöket..usch... och sedan..kommer ett härligt ögonblick..när jag får ställa tillbaka allt..och kanske finns det plats för liiite pynt ändå:)
Awarder är alltid roligt och uppskattande att få..den här kommer från Mia med den mysiga bloggen Rummet för välbefinnande ..tack Mia..jag känner mej hedrad:)....
....Nästa kommer från gulliga bloggen Prillig..lika hedrande här oxå:)..man blir glad...superglad:)...
Nu är söndagen snart till ända..men innan jag stänger för idag..måste jag bara berätta en liiiten sak till......om ni kommer ihåg så skrev jag för ett tag sedan om mitt jobb som flyttade till nybyggt ställe....Vi fick som inflyttningspresent från kommunen/bostadsbolaget målningar gjorda av en lokal konstnärinna..en känd sådan.....hon var hos oss några dagar och målade på väggarna ..jättefina..sagofigurer .m.m... ..
Och det som jag skulle komma till nu var att.....IDAG var vi ..mina arbetskamrater och jag..hembjudna tilll denna konstnär...Vi blev fem som åkte hem till henne.....Vilken eftermiddag..vilken upplevelse..mat och dryck samt många historier och berättelser fick vi....Gissa om det snurrar av tomtar..skrömt och annat smått & gott i mitt huvud.....Tog en del bilder ..har inte bestämt mej än om jag ska visa och berätta lite mer om detta mötet med konstnärinnan:)..får sova på saken..men ett är säkert....Det var en annorlunda söndagseftermiddag..lite tagen av allt må jag säga att jag är..
♥ ..PIA

15 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Vad duktig du var som klarade frestelsen! fast du varit sjuk och allt. Har samma problem i min hylla bara stoppar in här och var. Tills det är tvärstopp. Då är det dax att rensa och slänga. Har aldrig kommit på idén att måla hyllan men det kanske blir nästa gång. Den är så ful i bok.

Grattis till dina utmärkelser! Va kul.

Låter som en spännande person konstnärinnan.

Hoppas du får en bra vecka!
Kram Helen

Gårdsromantik sa...

Låter som ett spännande möte!

Så duktig du är som ståpr emot suget - jag dövar det med nötter och mörk choklad...går sisådär.

Kram Maud

MiaMaria sa...

Hej!


Vad du är duktig på att hålla dig från det goa...jag har redan satt tänderna i det söta...så kan det gå...men bra jobbat till dig Pia!

VAd flitig du är på att måla...den kmmer att bli så fin hyllan...klart man måste testa lite innan mera färg kommer på.

Vilken lycka för barna att få sagomotiv målat på väggarna....

Ha´det så gott denna veckan som kommer!
MiaMaria

Viola sa...

Vad duktig du är !!!Du ser då frå man göra andra nyttiga saker istället, rensa i röran, visst är det skönt när det är klart, jag har varit godisfri nu i en månad, JIPPI och det värsta suget är som bortblåst, grattis till dina fina utmärkelser och snälla gör ett inlägg om konstnärinnan, ha en bra vecka som kommer, kram

♥ Fyra årstider sa...

Här har vi både ätit Leilas kakor och bullar..puh.
Kram Lotta

Marianne sa...

Instämmer med de andra ..lycka till...Själv har jag ju ätit semlor och varit på födelsedagsmiddag. Hörde igår att furu ar på väg "tillbaka" lagom tills vi målar alla våra möbler. Sen ska väl nästa generation eller nästa skrapa av färgen. Är det det som kallas kretslopp..hi,hi
Ha det gött!

Inspiration i vitt sa...

Hej Pia, viket hästarbete du har gjort, först vara utan godis så läääänge och sen ta tag i ett rörigt ställe och dessutom måla en stor hylla som allt det röriga var i, du är inte dålig du, bra gjort. Jag borde oxå sluta att äta godis och jag behöver framförallt röja på många ställen.
Vilken underbar dag du haft.
Kram på dig/Ingela.

LantlivsAnette sa...

Halloj Pia !!
Men vad du är duktig som höll dig från godiset...och du rensade och målade istället..
Wow vad fin den där hyllan kommer att bli !! Vad roligt att få se sen..
Och vilken härlig Söndag du fick hos konstnären, himmel vad kul att få bli inbjuden så där !!
Ha nu en fin Måndag
Kraam Anette

Anonym sa...

Bra jobbat. Sj har jag ätit snask som aldrig förr...eller vad sägs om semla fredag, lördag och söndag? gah!

Sara sa...

Du är allt duktig du! Hyllan ser ut att bli jättefin!!
Ha det!
Kram S

Hannis sa...

Vad du är duktigt som låter bli godiset!!
Hyllan kommer att bli fin!

Spännande med besöket hos konstnären.
Alltid kul med möten med kreativa människor!

Kram Hannis

Majas skafferi sa...

Hej! Hmm..jag tror jag vet vilken konstnärinna du åsyftar..hon gjorde en målning i Mariebergsskogen som blev omdiskuterad för att den inte togs om hand som den skulle,och därför blev förstörd,tråkigt nog :(
Fin var den i alla fall,liksom din hylla kommer bli..har själv en likadan i källaren -ej ommålad än så länge..(tråkigt målarjobb som man drar på.)Ha det bra!

Pillargontanten sa...

Hej, bara en lite fråga kring din målning av hyllan? Från mig som inte riktigt är så insatt.
Målar d den svart först och sen vit två gånger, ser den lite grådaskig ut sen eller, hur målar du och med vilken typ av färg?
/Lotta!

spetsar och änglar sa...

Riktigt duktigt !
Och visst är det härligt att få rensa så där!Brukar känna mig helnöjd!

Hyllan kommer att bli helfin!!!!

Kramen från mig/Heléne

Britt sa...

va duktig du är som inte ätit godis!

jag vill väldigt gärna se bilder från konstnären, riktigt nyfiken faktiskt...;-)

Kram Britt