lördag 3 januari 2009

Ett vårjobb....

..har jag skaffat mej..om ni kommer ihåg så hade vi ett par snickare hos oss strax innan jul.

..dagen innan självaste julafton ..var det klart..alltså..snickarna hade gjort klart sitt jobb..NU återstår vårt jobb!!..Att måla ALLT.. vi har att göra om man säger som så:)..Som tur är tycker jag om att måla..kruxet är bara två saker...VILKEN vit nyans ?? och HUR klarar jag att måla uppe under taket??..Det är ett ryggåstak..så det blev "lite" högt innuti uterummet.....för tillfället så finns ingen ström där "ute"..i rummet..därav alla frostrosorna på fönstren..

**********

Kudden i soffan kommer från Noll 54 ..köpte två stycken där i höstas..skulle bra gärna velat haft gardinerna med..(se ett inlägg hos Eva-Karin...i ett tv rum..HON har nämligen ett par:)

Ja, har ser man lite av allt det som ska målas vitt..hela huset är vitt förutom fönster och dörrar..de har en färg som jag gillar mycket ..engelskt rött..men bestämde mej i somras att det skulle bli vitt oxå..ett bra val känns det som..men är fortfarande osäker på nyansen ...ska det vara som förut..och man får kolla koden på något vis (har naturligtvis inte sparat färgprov från den tiden...längesedan... när vi målade om huset från skogsgrönt..huuuu rysligt mörkt:)..Golvet är oxå helt obehandlat..vitt eller mörkare??..frågor frågor..som tur är har jag några veckor på mej at bestämma mej på:)..Men sen när solen börjar värma upp vår värld..snöön och vintern är ett minne blott..ja då ni..då får jag ut och måla... Detta var allt för idag..väntar på mina gäster nu....Son & sonson..kommer för att installera våra nya datorer..Yieppiii..en bärbar..bl.a..och lite annat..mer om det nån annan dag..förresten i morgon drar jag en vinnare..eller vad man ska kallat:)..av tavlan och kortet..häng på då ..i môrn kväll... Trevlig helg oxå..det är ju helg igen..gôtt..
♥..PIA

10 kommentarer:

Noll54/Eva-Karin sa...

Vilket fint uterum Pia!!!! Det kommer ni ha mycket glädje av,,,vårt är också vitmålat, men huset är grönt,,,känns skönt med vitt då det blir så ljust och fint!

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

E-K/noll54

Viveka i Bläckhornet sa...

Men Pia,
vilket rum ni gjort! Nu blir jag alldeles galen. Gissa hur mycket jag drömmer om en utbyggnad här i torpet.
Men din kunskap kommer det att bli ett alldeles... alldeles.. underbart rum :)

Ha det bäst
kram Viveka

Essemia sa...

Det uterummet kommer att bli härligt. Förstår om du är orolig för höjden vid målning. Jag hade definitivt INTE målat längst upp. Sån höjdrädsla som en annan har.
Du får ha en fortsatt skön helg.
Kram Elzie

Viola sa...

Vad härligt med ett uterum, vi byggde vårt glasrum som vi kallar det för eller pensionärskuvös, fniss.. för några år sedan, vi har bara glasytor och det känns som man sitter mitt ute i naturen, vilken nytta vi har av detta rum som regniga midsomrar, eller att kunna sitta där tidigt på våren eller långt in på hösten, det bästa vi gjort, tittade in till butiken, skrev ett inlägg för jag är på jakt efter precis likadana kuddar som du köpte, vet du någon nätbutik som har dom, har inte lyckats hitta dom, ha en skön helg, kram

Tummelisa sa...

Hej

Kuddar och gardiner finns hos Bloominghome, tror att det är likadana som Din kudde.
Ditt rum kommer att bli jättefint när Du får inreda det.
God fortsättning.
Kram från Tummelisa

Prillig sa...

Vilket härligt rum! Här kommer ni nog att tillbringa många timmar (inte bara med målning)och njuta.

Britt

Sara sa...

Det blir ju såå fint! Va kul!
Kram S

Leamarlené sa...

Du kommer att hitta rätt nyans. Allt du gör är så vackert...jag tror på dig.
Visst är det kul med en ny dator. jag köpte en bärbar i höstas och ångrar mig inte. Är ganska tekninsk av mig.gillar teknik som inte stör inredningen.

fortsatt gott nytt år

Kram, Marlene

LantlivsAnette sa...

Åhhh Pia !
Ljuvligt...ojjj,,,så roligt att få börja dona och måla där !!
Vitt, vitt såklart, då blir det ett härligt ljus där inne...
Och tänk då du får börja pynta och möblera där !! Och sen sitta ner med en kopp kaffe och bara njuta..
Jag ska måla glasverandan vit nu till sommaren, väggarna är ju gula där, golvet ska jag måla ljusgrått, då blir det ännu ljusare där inne...nu längtar man till våren, ljuset och värmen..
Idag har vi minus 15..brrrr...
Vad roligt med en ny dator...men det är en hel del innan man kan komma igång, installationer och annat jox...tur att du får hjälp med det...
Ha en fin Söndag
Kraam Anette
P.s Idag åker julen ut hos mig...

Annika sa...

Vad fint det kommer att bli. Självklart bruten vit. Då kommer rummet till sin rätt. Själv väntar jag på en gammeldags veranda, men det blir inte förrän om sådär 2 år. Det är nämligen STORT garagebygge på gång. Nöjer mig med min inglasade altan så länge... Hälsningar "den andra" Annika.