tisdag 6 januari 2009

"Att lägga vantarna på"

..det uttrycket har man väl använt sej av då och då!..Men sååå, små vantar som dessa....vill det väl till :) De mäter 6 cm på längden och 2,5 cm på bredden.
En liten, liten tant som hette Agnes Eriksson (född 1895) stickade de här vantarna och.....
..de här sockorna...för ett antal år sedan...Det var min mamma som kände till henne och köpte bl.a detta till mej en gång. Agnes var runt de 90 åren, när hon stack dessa små, små pytte sakerna....Hon stickade med stoppnålar!! Jag blir så förundrad över när någon skapar så små saker, att det överhuvud taget går att få till......
....Jag letade efter något i en låda idag..och så fann jag de små stickade skapelserna ..blev sittande en lång stund och bara tittade på dom. Hade glömt att det var så litet..Intervjuade min mamma om var de kom ifrån och fick en liten " historielektion" på köpet:)....
..fast de här glömde jag fråga om vem som gjort??... Det får jag fråga om i morgon...
.Här ligger de små minikläderna och skorna på en liten pall....tillsammans med en vanlig, liten tändsticksask som bevis på att det här verkligen är mini ..litet..smått....
♥..Pia

23 kommentarer:

Annika sa...

Pluttinuttsött...har DU haft dem eller var det dockkläder..... söta var dom iallafall.... att sticka på stoppnålar kommer jag nog aldrig att göra.... har fått ett ryck o har börjat avverka lite UFOn här hemma... kommer ett inlägg snart.... har legat av mig lite...:) Kram Annika

Viola sa...

Helt otroligt , hur kunde hon få till dessa ljuvliga små skapelser, vad jag förstår så var hon dessutom väldigt gammal när hon stickade dessa, ett så rart stilleben, ha en bra onsddag, kram

Anonym sa...

Tack för din kommentar! =)
Jag ska jobba 75% i Gunnarskog =)
Hoppas vi ses snart, jag ska komma och hälsa på er i er nya lya!Kram

Rummet för välbefinnande sa...

Underbara vantar o sockor. Vilket pillgöra.... En gång när jag gjorde ett tittskåp med handarbetstema så stickade jag upp några maskor på synålar och det var inte det lättaste :-)
Annars älskar jag små saker, har bl a en handgjord kristallkrona till dockskåp skala 1:12 - vacker!
Vad kul att du varit in till mig (både bloggen o affären) och tusen tack för de fina orden. Kommer du in i affären så hoppas jag att du säger hej till mig!
Kram Mia

Granne med Selma sa...

jag går också igång på miniatyrer. Använde ett par stickade minivantar till en liten tomte jag gjorde för några år sedan. Det blev urgulligt!
Kram

heavenandearth sa...

Så himla sött!!!
Tänk vad dom kunde förr..kanske nu med..men vem skulle sätta sig att göra detta idag?
Vilken härlig mamma som såg "värdet" i att skaffa dom till dig!!

Kramar!
Iréne

Lilla Blanka sa...

Nämen åh vilka små gulliga sötnosar!

Jag blir alltid så fäst vid pyttesmå saker, det är på nåt sätt som de ruskar runt lite extra i mitt hjärta med sin lilla ministorlek :)

Kram goa Pia!
Mia

Britt sa...

vilka sötisar, jag älskar miniatyrer, det är nåt speciellt.

Tänk bara att sitta och göra nåt sånt, beundransvärt!

Kram Britt

LantlivsAnette sa...

Nämen Pia ..åhhh så söta, jag gillar allt som är smått, har gjort det sedan jag var liten, pysslade mycket i dockskåpet och där är ju allt mini..
Vad härligt att du hittade dom, ha dom framme nu så där, jättegulligt.
Jasså det är redan till att flytta jobbet nu..ojj vad du kommer att vara trött ikväll då...det blir mycket bärandes kan jag tro, men samtidigt väldigt spännande med nya fina lokaler !!
Vad bra att Selma kan vara hos dina föräldrar nu i några dagar, Nisse han får lov att komma med mig på jobbet ett par timmar på förmiddagarna nu i veckan, han gillar det...ligger där i köket på sin bädd och lyssnar, han är så duktig, men jag vande ju honom redan med det då han var valp, och då var det ett himla liv kan du tro, han skällde och gnällde ...
Ha nu en toppen dag, här fryser vi
det är -22 grader...brrrr...
Kraam Anette

Leamarlené sa...

Åh så pytte små. Vilken duktig dam på att sticka. Tänk att du har dom kvar. Har nästan ingenting kvar sen jag var liten.

kram, Marlene

Sara sa...

Åh va sött! Det låter som det är alldeles för pilligt även för mig det där..
Kram S

Ewa sa...

Länge sedan jag kikade in här nu...

Men så söta! Har aldrig testat sticka så luttiga vantar eller socor, men en kompis stickade med tandpetare i tunnt garn då vi gick i skolan. Hon satte fast en nyckelring i dem, och hängde dem på skolväskan. De var ännu mindre... Vilket tålamodskrävande arbete.

Agnes heter min ena dotter...

Kram
/Ewa

Kallholmen sa...

Oj så fina, å va kul att du har dom kvar.
Jag håller som bästa på att rensa i källaren, men det tar sån tid för jag blir också sittande med olika som man glömt bort och bara måste titta lite på.
Men meningen är ju att det ska bli lite mindre prylar tillslut....
Vi får väl se om det lyckas.
Kram Malin
P.S Man kan klippa sig med barn saxar också ... hi hi

Hem T Gårn sa...

hej pia! förstår att du ä på gång med flytten nu , härligt att få börja om i nya lokaler även om det är slitsamt så klart, ja ä dålig på att kommentera men min dator funkar inte så jag måste göra inläggen från en annan , därför kan ja inte kommentera så myccket. jag önskar dig ett riktigt gott 2009. stor kram maria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Men jisses så söta de var! Vilket jobb att göra så små stickade saker... Måste ju ha förstoringsglas flera gånger om kan jag tänka!
Kram
Marie

Pirre sa...

Hej Pia!
Det var länge sen nu men en gång i tiden höll jag på med såna däringa pytteprylar, stickade, virkade och sydde till både barbie och damtroll!
Dessvärre har jag gett bort allt till en kusin som inte uppskattade detta alls och slängde allt utan ens fråga om mina barn kanske skulle velat ha det!Nu fixar inte mina skruttiga händer sånt smått, får hålla mig till penslarna och ev. lite större pyssel...sånt som inte driver en till vansinne när man inte får till det :) dumma fingrar!!
Jag tycker det va jätteroligt att se att jag fanns på din blogglista, log med hela själen(känt mig lite solo därute), kram Pirjo!

Kamomilla sa...

Nej men så fina! fantastiskt handarbete! Små små skatter...

Interiörboden sa...

Åhh, vad sött :) Att man kan få till något så litet och sött som detta :) Helt otroligt!!

Ha en bra kväll.
Kram Sandra

Birgitta sa...

Så helt fantastiska handarbeten, en konst som inte är helt enkel. Mysigt att du visar dem här för oss. Verkligen roligt att ha i sina gömmor. Kramar Birgitta

Millas hem sa...

Så söta små stickade sockor och rara små skor!
Kram Camilla

Annika sa...

Hej!!!! Jasså du är i flyttbranchen du....:) Packa pappas kappsäck..... ni får väl ta barna till hjälp...:) o du ...tjejen på kortet blir presenterad i nästa inlägg.....:) Kram Annika

angelhairs.blogspot.com sa...

Visst är det mysigt med stickat!!

Titta gärna in och tyck till på min blogg Angelhair

Kram Jeanette Ström

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !
Vad roligt att ni snart är klara med flytten, jaa, jag kan ju bara tänka mig vad ni har fått bära och bära, du skulle nog behöva en helkropps massage efter detta, axlarna brukar värka efter allt som du lyft nu, jag kommer ihåg då vi flyttade butiken...ujjj..det vill jag inte göra om..
Hoppas att ni hinner med en Fredags fika, jooo, det måste ni ju, det är ni värda, det kan chefen bjuda på !!
Nu ska jag stoppa in mera ved i kakelugnen...mmm...skulle vilja vara hemma hela dagen och bara elda o dricka kaffe...
Kraam Anette