torsdag 18 december 2008

Jag har jul.................

...lov ...:)...Nu äntligen är det ledigt som gäller för mej..ja..ledigt och ledigt var väl att ta i ...
..Städa, städa varje freda..osså varje jul..tycker jag e´kul....Visst var det så Pippi sjöng?.. Mmm...det är precis vad jag ska göra i morn..städa ..och göra julefint..Fixa till det sista pyntet..handla lite mer julmat..och ..den allra sista julklappen ..har en kvar..till kära lilla far..( min far alltså :) och inte önskar han sej nåt endaste dugg!!..nää, han har allt han behöver..och inte ska han ha nåt...Känns det igen??...Men ska väl komma på NÅT.....
Jag har samlat på änglar i många år..numera är det lite stopp på samlandet..blir lätt för många:)..Har plockat bort många som ..hängde ..stod..låg..satt...och svävade lite varstans här i huset...Väljer istället att bara ha de som betyder nåt..som är vackra..och som inte är för krussidulliga..eller vad man ska kallat...
Den här ängel som är av glas..är en sån som jag verkligen vill ha framme och som jag tycker är vacker....gjord av en glaskonstnär från mina hemtrakter.....köpte den för mina födelsedagspengar..tack alla mostrar & morbröder:)
....En julklapp till mej själv..haha..jodå jag "klappar" mej själv..sprang helt enkelt över dessa lotusljuslyktor , när jag handlade julklappar till "någon"...Kunde inte låta bli..de var så söta:)..har ju inga ljuslyktor förut så..ääh..bara skojar..har för många..så nu är det dax att sätta stop där med....
Nu är det dax att sova..om jag överhuvudtaget ska hinna OCH orka göra allt på den långa listan i
morn..så gonatt kära vänner ....
..♥..PIA

14 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !!
Jasså du har en låång lista idag, jaa vem har inte det, jag vet inte i vilken ände man ska börja..puuhh..
Åhhh vilka fina saker du visar oss..ängeln..och de där lyktorna, lyktor kan man ha många av..
Vad skönt att du nu har ledigt, jag jobbar några dagar till..och även på självaste Julsfton..
Ha det nu så bra i Julklappsjakten...jag har också köpt nåt åt mig själv, jag hoppas att den kommer med bussgods idag...jag visar sen..
Ha det gott
Kraam Anette
P.s Idag visar jag vårt färdiga vardagsrum...

LantlivsAnette sa...

P.s Hoppas att du hittar nåt åt Far, jag vet inte heller vad jag ska köpa åt min...alltid svårt,,
Tjiinngg...

Leamarlené sa...

Visst är det kul att göra det sista piffet innan jul. Ska själv iväg och köpa all mat idag. Säkert är det mycket folk på affärerna, fredag. Men man får stå ut.
Hoppas du hittar dom sista julklapparna. Ett par strumpor så är männen glada. Själv är jag klar med alla klappar nu...skönt men ändå tråkigt. Det är ju så kul att ge bort saker.

Kram, Marlene

Birgitta sa...

Ja, det kan lätt köra ihop sig,men det fixar sej konstig nog alltid på slutet, det man inte hinner, det hinner man inte och det går lika bra ändå.

Vacker glasängel, vore kul att veta vilken konstnären är, lite nyfiken är jag, som gammal värmlandsjänta i förskingringen.

Kramar och ha en god jul. Birgitta

Butik Östergården sa...

Visst är det svårt att hitta något till fäderna! De ska aldrig ha något. Jag känner igen det. Ängeln var verkligen vacker som du visar. Det var väl bra att du köpte en present till dig själv! Så nu har du bara det härligaste kvar när allt börjar bli klart! Och man bara kan gå runt och njuta av sitt verk!
Önskar dig en fin helg!
Kram Helen

Kamomilla sa...

Fin ängel och fina ljusrosor!

Majas skafferi sa...

Hej!ja,Ljuslyktor har man som sagt i överflöd..har fått i present och julklapp i alla år,modeller man både gillar och inte..tyvärr!
Ängeln i glas ska jag också önska mig någongång,har tittat på dem på Värmlands museums shop i flera år!
(De har mycket annat fint f.ö)
God Jul!/L

hemtrevnad marie sa...

Ja, nu är det bråda tider ...här blir det väl att städa och baka lite med...sen ska guben hämta gran....hoppas få in den i morgon....fast klä den det gör vi kvällen innan .....men förra året funkade inte ljusen när vi satte i dom...så det riskerar jag inte i år...nu får de i imorgon helst!
ha en fin helg!!
kramis

Viola sa...

Hoppas du har städat klart, här har jag precis avslutat julpyntet och nu är bara granen kvar men den får vänta tills imorgon, vi har en födelsedag första att fira idag, så hela släkten kommer ikväll på mat, ha det så skönt och njut av ledightetn och God Jul om vi inte hörs innan, kram VIOLA

Marianne sa...

Åh, du har en sådan där fin ängel. Köpte en sådan(på Värmlands museet) till min pappa när han fyllde 80( han som också har allt och inte ska ha nåt). Ska nog köpa mig en själv vid något tillfälle, eller önska mig.
Kul att läsa om ditt julstök.
Har inte testat att lägga in snöflingor än, är rädd att jag inte kan få botr det sen. Det kommer ju en vår även om jag hoppas det dröjer...
Kram på dig!!

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Ja här skall också storstädas, i morron, innan granen tas in och pyntet placeras på strategiska platser. Mistel skall inköpas och brända mandlar skall göras. Och mitt uppe i alltihop skall maken såga upp ett stort hål i väggen (där fru Blanka vill placera ett stort nyinköpt blcoketfynd-fönster) *hihi*

Ha det så jättebra vännen!!!
Kram och GOD JUL om vi inte hörs innan dess!
Mia

Lilla Blanka sa...

Jösses, jag glömde ju säga att din ängel är jättefin!!!

Tvert-om-tanten sa...

Vil bare ønske deg en god jul og alt godt i året som kommer!

Klem

Interiörboden sa...

Vilka vackra bilder du visar!
Ha en trevlig 4:e advent!
Kram Sandra